Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Tilpassede og ikke-tilpassede annoncer for LGPD

I denne artikel kan du læse om forskellene mellem tilpassede og ikke-tilpassede annoncer i forhold til Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD). Få flere oplysninger om lovgivningen om beskyttelse af personlige oplysninger, LGPD

Tilpassede annoncer

Tilpasset annoncering (som tidligere blev kaldt interessebaseret annoncering) er et effektivt værktøj, der øger annoncernes relevans for brugerne og annoncørernes investeringsafkast. I alle vores udgiverprodukter laver vi nogle antagelser om brugernes interesser baseret på de websites, de besøger, eller de apps, de bruger. Det gør det muligt for annoncørerne at målrette deres kampagner efter disse interesser, hvilket giver en bedre oplevelse for både brugere og annoncører.

Google anser annoncer for at være tilpassede, når de er baseret på tidligere indsamlede eller historiske data og har til formål at bestemme eller påvirke annoncevalg, herunder en brugers tidligere søgeforespørgsler, aktivitet, besøg på websites eller i apps, demografiske oplysninger eller placering. Dette kan for eksempel inkludere: Demografisk målretning, målretning mod interessekategori, remarketing, målretning mod Kundematch-lister og målretning mod målgruppelister, der er uploadet i Display & Video 360 eller Campaign Manager 360.

Ikke-tilpassede annoncer (NPA, Non-personalized ads)

Ikke-tilpassede annoncer er annoncer, der ikke er baseret på brugerens tidligere adfærd. De målrettes ved hjælp af kontekstuelle oplysninger, herunder generel geografisk målretning (f.eks. på byniveau, men ikke efter postnummer) baseret på nuværende placering og indhold på det aktuelle website, i den aktuelle app eller i de aktuelle søgetermer. Google tillader ikke nogen form for interessebaseret målretning efter målgruppe, herunder demografisk målretning og brugerlistemålretning.

Selvom der i forbindelse med ikke-tilpassede annoncer ikke bruges cookies eller mobilannonce-id'er til annoncemålretning, bruges der cookies eller mobilannonce-id'er til frekvensbegrænsning og samlet annoncerapportering samt til at forhindre bedrageri og misbrug.

Når en Google-bruger i Brasilien, der er logget ind, direkte har givet Google oplysninger om alder, som angiver, at brugeren er et barn, viser Google kun ikke-tilpassede annoncer til denne bruger. Det gælder, uanset om udgiveren angiver et signal for ikke-tilpassede annoncer i annoncetagget eller ej.

Ikke-tilpassede annoncer for programmatic

Når der angives et signal for ikke-tilpassede annoncer i tagget, sker der følgende for programmatic-transaktioner:

"Programmatic-transaktioner" er transaktioner fra Åbne auktioner, Private auktioner, Første kig, Foretrukne aftaler og Programmatic-garanteret.
  • Annoncer, der vises, anvender ikke oplysninger, der er baseret på brugerens tidligere adfærd.
  • Google registrerer ikke oplysninger vedrørende bruger-id'er med henblik på måling og målretning af tilpassede annoncer.
  • Ingen annoncer vises ved hjælp af interessebaseret målretning efter målgruppe (herunder demografisk målretning og målretning mod remarketinglister).
  • Annoncer, der vises via GDN og Display & Video 360, anvender kun kontekst- og placeringsmålretning. Disse annoncer kan bruge IP-adresser til geografisk målretning på et meget generelt niveau (byniveau) og til at forhindre ugyldig aktivitet. Disse annoncer bruger også cookies og/eller IDFA og AdID'er til frekvensbegrænsning og samlet annoncerapportering samt til at forhindre bedrageri og misbrug.
  • Ikke-tilpassede annoncer understøtter ikke tredjepartskøbere eller annoncesporing fra tredjepart.

Ikke-tilpassede annoncer for ikke-programmatic

Når der angives et signal for ikke-tilpassede annoncer i tagget, sker der følgende for ikke-programmatic-linjeposter:

"Ikke-programmatic-linjeposter" er linjeposter, som ikke er en del af Programmatic-garanteret eller Programmatic-aftaler i Ad Manager, Ad Exchange eller AdSense.
  • Ingen annoncer vises ved hjælp af interessebaseret målretning efter målgruppe (herunder demografisk målretning og målretning mod remarketinglister)
  • Google registrerer ikke oplysninger vedrørende bruger-id'er med henblik på måling og målretning af tilpassede annoncer.
  • Ikke-tilpassede annoncer vises kun ved reservationer, hvis der ikke er angivet eller registreret nogen udbydere af annonceteknologi.

Ikke-tilpassede annoncer for afkastgrupper

Når der er angivet et signal for ikke-tilpassede annoncer i tagget, sker der følgende for afkastgrupper, der bruger Åben budgivning og formidling for mobilapps:

• Åben budgivning er deaktiveret, og der er ikke oprettet nogen infoudvidelser til åbne bydere
  • Formidling for mobilapps er ikke deaktiveret

Almindelige funktioner, der påvirkes af visning af ikke-tilpassede annoncer

• Målretning mod målgruppeløsninger vil ikke være tilgængelig for anmodninger om ikke-tilpassede annoncer
  • Målretning mod mobilselskaber i Ad Manager vil ikke være tilgængelig for anmodninger om ikke-tilpassede annoncer
  • Målretning mod båndbredde i Ad Manager vil ikke være tilgængelig for anmodninger om ikke-tilpassede annoncer
  • Visse dataoverførselsfelter, som f.eks. UserId, vil være utilgængelige
  • Aftaler med ikke-Display & Video 360-købere vil ikke give mulighed for at foretage transaktioner for anmodninger om ikke-tilpassede annoncer
  • Aftaler med Display & Video 360-købere kan blive påvirket, hvis de bruger tredjepartspixels eller målretning efter målgruppe for anmodninger om ikke-tilpassede annoncer

Ændringer af ikke-tilpassede annoncer i forbindelse med rapportering

• I forbindelse med trafik for ikke-tilpassede annoncer vil visse dataoverførselsfelter i Ad Manager være tomme, herunder UserId, AudienceSegmentIds, Bandwidth og MobileCarrier.
  • Nøjagtigheden af rapportering af rækkevidde i Ad Manager kan blive påvirket.