Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsinriktning

Hur annonser riktas in på din webbplats

Google visar automatiskt annonser som är inriktade på ditt innehåll eller din målgrupp. Detta gör vi på flera sätt:

• Innehållsinriktning
    Vår teknik använder faktorer som sökordsanalys, ordfrekvens, teckenstorlek och allmän länkstruktur på webben för att avgöra vad en webbsida handlar om och på så sätt matcha Google-annonser med specifika sidor.
  • Placeringsinriktning
    Med placeringsinriktning väljer annonsörerna specifika annonsplaceringar eller underavdelningar på utgivares webbplatser där deras annonser ska visas. Annonser som är placeringsinriktade är kanske inte exakt förknippade med sidans innehåll, utan handplockas av annonsörer som har sett att det finns en koppling mellan vad användarna är intresserade av och vad annonsörerna erbjuder.
  • Anpassad inriktning
    Med anpassade annonser kan annonsörerna nå användare utifrån deras intressen, demografi (t.ex. ”sportintresserade”) och andra kriterier. Om användarna vill välja bort anpassade annonser kan de ändra Annonsinställningarna.
    Rapporter om anpassad inriktning kan även innehålla innehållsinriktning när användardata som cookie-id inte är tillgänglig. Om du har valt Icke-anpassade annonser i dina inställningar för EU-användarkontroll kan du ändå se annonser under inriktningstypen Anpassad, även om användardata inte används.
  • Inriktning på Run of Network
    Med Run of Network kan annonsörer rikta in annonseringen på alla webbplatser i AdSense-nätverket, utom uttryckligen uteslutna webbplatser, utifrån tillgängligt annonsutrymme.