Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Hantera tredjepartsåtkomst till ditt AdSense-konto

På sidan Tredje part i AdSense hittar du information om plattformar och tredje part som är relaterade till ditt konto. Om du delar intäkter med en plattform eller tredje part kan du se information om din intäktsandel. Beroende på plattform eller tredje part kan du eventuellt även hantera din relation till den.

I avsnitten nedan kan du läsa om specifika plattformar och tredje part och vilka åtgärder du kan vidta på sidan Tredje part.

Hoppa till: Webbplatser som tillhör plattformspartner | Hanterade konton | YouTube-kanaler | Värdpartnerkonton | Ad Manager-konton

Öppna sidan Tredje part

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Konto.
  3. Klicka på Åtkomst och auktorisering.
  4. Klicka på Tredje part.

Webbplatser som tillhör plattformpartner

Fråga Svar
Vilken är relationen? En eller flera av dina webbplatser tillhandahålls av en AdSense-plattformspartner.
Är din kontoinformation åtkomlig? Googles avtal med plattformspartnern styr partnerns användning av ditt konto, men partnern har inte åtkomst till ditt konto.
Delar ni intäkter? Om inte plattformspartnern har angett en intäktsandel på 0 % med dig delar du intäkter med partnern.

Den intäktsandel som betalas till dig ska motsvara intäktsdelningen som anges i avtalet med plattformspartnern. Google arrangerar betalningen av intäktsandelen för plattformspartnerns räkning och partnern ansvarar för att korrekt intäktsandel betalas till dig.

Vilka åtgärder kan du vidta?
  • Du kan se information om din intäktsandel.
  • Klicka på Öppna webbplatser för att se listan över dina webbplatser.
    Obs! Om du vill sluta dela intäkter med plattformpartnern kan du besöka sidan Webbplatser och ta bort din webbplats från webbplatslistan.

Hanterade konton

Fråga Svar
Vilken är relationen? Ditt AdSense-konto hanteras av en MCM-ansvarig.
Är din kontoinformation åtkomlig? Du har gett den MCM-ansvariga tillstånd att komma åt ditt konto och/eller ändra dina kontoinställningar för din räkning. Den MCM-ansvarigas användning av ditt konto omfattas av Googles avtal med dig.
Delar ni intäkter? Om den MCM-ansvariga har ställt in intäktsdelning delar du intäkter med denna.

Google samtycker till att arrangera betalningen av din intäktsandel till den MCM-ansvariga för din räkning enligt avtalet mellan dig och den MCM-ansvariga. Du ansvarar för att korrekt intäktsandel betalas till dig och den MCM-ansvariga.

Vilka åtgärder kan du vidta?
  • Du kan stoppa intäktsdelningen med den MCM-ansvariga eller ta bort personen från ditt konto genom att klicka på Ta bort konto från förvaltarkonto. Det går inte att ångra denna åtgärd.
  • Du kan avvisa ett erbjudande om intäktsdelning från den MCM-ansvariga genom att klicka på Stoppa intäktsdelning. Det går inte att ångra denna åtgärd.
Obs! Du ansvarar för att du har rätt att stoppa intäktsdelningen enligt ditt avtal med den MCM-ansvariga.

YouTube-kanaler

Fråga Svar
Vilken är relationen? Ditt AdSense för YouTube-konto är kopplat till en YouTube-kanal. Du kan ändra inställningarna för intäktsgenerering från annonser i YouTubes Studio.
Vilka åtgärder kan du vidta? Om du har inaktiverat intäktsgenerering från annonser för din YouTube-kanal kan du klicka på knappen för att aktivera intäktsgenereringen igen.

Värdpartnerkonton

Fråga Svar
Vilken är relationen? Ditt AdSense-konto är kopplat till en av våra andra värdpartner.
Är din kontoinformation åtkomlig? Du har gett värden tillstånd att komma åt ditt konto för din räkning. Om reglaget är aktiverat har värdpartnern åtkomst till din kontoinformation. Googles avtal med dig styr värdpartnerns användning av ditt konto.
Delar ni intäkter?

Om inte värdpartnern har angett en intäktsandel på 0 % med dig delar du intäkter med partnern.

Den intäktsandel som betalas till dig ska motsvara intäktsdelningen som anges i avtalet med värdpartnern. Google arrangerar betalningen av intäktsandelen för värdpartnerns räkning och partnern ansvarar för att korrekt intäktsandel betalas till dig.

Vilka åtgärder kan du vidta? Du kan klicka på reglaget för att hantera värdpartnerns åtkomst.​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
Obs! Detta påverkar inte intäktsdelningen med värdpartnern. Om du vill stoppa inkomstdelningen måste du göra det från värdpartnerkontot.

Ad Manager-konton

Fråga Svar
Vilken är relationen? Ditt AdSense-konto är länkat till ett Ad Manager-konto.
Är din kontoinformation åtkomlig? Användare som är inloggade på det länkade Ad Manager-kontot kan se din kontoinformation och göra ändringar i ditt konto.
Vilka åtgärder kan du vidta?
  • Du kan klicka på knappen för att aktivera länken mellan ditt AdSense-konto och ett Ad Manager-konto.
  • Om ditt AdSense-konto är länkat till ett Ad Manager-konto via olika Google-konton kan du klicka på reglaget för att inaktivera länken till Ad Manager-kontot.