Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Administrer tredjepartstilgang til AdSense-kontoen din

På «Tredjeparter»-siden i AdSense kan du finne informasjon om plattformene og tredjepartene som er relatert til kontoen din. Hvis du deler inntektene dine med en plattform eller tredjepart, kan du se detaljert informasjon om inntektsdelingen. Du kan kanskje også administrere forholdet du har til den aktuelle plattformen eller tredjeparten.

I delene nedenfor kan du finne ut mer om de enkelte plattformene og tredjepartene og se hva du kan gjøre på Tredjeparter-siden.

Gå til: Nettsteder hos plattformpartnere | Administrerte kontoer | YouTube-kanaler | Vertspartnerkontoer | Ad Manager-kontoer

Åpne tredjepartssiden

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Konto.
  3. Klikk på Tilgang og godkjenning.
  4. Klikk på Tredjeparter.

Nettsteder hos plattformpartnere

Spørsmål Svar
Hva er forholdet? Ett eller flere av nettstedene dine ligger på en plattform tilhørende en AdSense-partner.
Er kontoinformasjonen din tilgjengelig? Googles avtale med plattformpartneren styrer hvordan denne parten kan bruke informasjonen forbundet med kontoen din. Partneren har uansett ikke tilgang til kontoen din.
Deler du inntektene dine med noen? Med mindre plattformpartneren din har angitt en inntektsdeling på 0 % mellom dere, deler du inntektene dine med denne parten.

Det delte inntektsbeløpet som skal tilfalle deg, skal gjenspeile inntektsdelingen som fremgår i avtalen du har inngått med plattformpartneren. Google gjennomfører utbetaling av det delte inntektsbeløpet på vegne av plattformpartneren. I tillegg er denne partneren ansvarlig for at du får utbetalt inntektsandelen din.

Hva kan du gjøre?
  • Du kan se detaljert informasjon om inntektsdelingen.
  • Du kan klikke på Gå til Nettsteder for å få tilgang til listen din over nettsteder.
    Merk: Hvis du ikke lenger ønsker å dele inntekter med plattformpartneren, må du gå til Nettsteder-siden i kontoen din og fjerne nettstedet ditt fra listen over nettsteder.

Administrerte kontoer

Spørsmål Svar
Hva slags forhold er det? AdSense-kontoen din administreres av en MCM-administrator (Multiple Customer Management).
Er kontoinformasjonen din tilgjengelig? Du har gitt MCM-administratoren din tillatelse til å åpne kontoen din og/eller endre kontoinnstillingene dine på vegne av deg. Avtalen du har inngått med Google, styrer MCM-administratorens bruk av kontoen din.
Deler du inntektene dine med noen? Hvis MCM-administratoren din har konfigurert inntektsdeling, deler du inntektene med denne administratoren.

Google godtar å gjennomføre utbetaling av det delte inntektsbeløpet du skylder MCM-administrator din, på vegne av deg. Dette gjøres i tråd med stipuleringene i avtalen du har inngått med denne MCM-administratoren. Du må selv påse at den korrekte inntektsdelen blir utbetalt til både deg selv og MCM-administratoren.

Hva kan du gjøre?
  • Du kan slutte å dele inntekter med MCM-administratoren din eller fjerne vedkommende fra kontoen din. Det er i så fall bare å klikke på Fjern kontoen fra administratorkontoen. Denne handlingen kan ikke angres.
  • Hvis du ønsker å avvise et tilbud om inntektsdeling fra MCM-administratoren din, kan du klikke på Stopp inntektsdelingen. Denne handlingen kan ikke angres.
Merk: Du er selv ansvarlig for å påse at du kan slutte å dele inntektene med MCM-administratoren din i henhold til avtalen du har inngått med denne parten.

YouTube-kanaler

Spørsmål Svar
Hva slags forhold er det? AdSense for YouTube-kontoen din er knyttet sammen med en YouTube-kanal. Du kan endre oppsettet for inntektsgenereringen av annonsene dine i YouTube Studio.
Hva kan du gjøre? Hvis du har slått av inntektsgenereringen av annonser i YouTube-kontoen din, kan du klikke på knappen for å slå på denne inntektsgenereringen.

Vertspartnerkontoer

Spørsmål Svar
Hva er forholdet? AdSense-kontoen din er knyttet sammen med en av de andre vertspartnerne våre.
Er kontoinformasjonen din tilgjengelig? Du har gitt vertspartneren din tillatelse til å få tilgang til kontoen din på vegne av deg. Vertspartneren har tilgang til kontoinformasjonen din hvis bryteren er slått på. Avtalen du har inngått med Google, styrer hvordan vertspartneren kan bruke kontoen din.
Deler du inntektene dine med noen?

Med mindre vertspartneren din har angitt en inntektsdeling på 0 % mellom dere, deler du inntektene dine med denne parten.

Det delte inntektsbeløpet som skal tilfalle deg, skal gjenspeile inntektsdelingen som fremgår i avtalen du har inngått med vertspartneren. Google gjennomfører utbetaling av det delte inntektsbeløpet på vegne av vertspartneren din. I tillegg er denne partneren ansvarlig for at du får utbetalt inntektsandelen din.

Hva kan du gjøre? Du kan klikke på av/på-knappen for å kontrollere tilgangen til vertspartneren.
Merk: Dette påvirker ikke inntektsdelingen med vertspartneren. Hvis du ikke lenger ønsker å dele inntektene dine, må du slå av denne funksjonen i vertspartnerkontoen.

Ad Manager-kontoer

Spørsmål Svar
Hva er forholdet? AdSense-kontoen din er knyttet sammen med en Ad Manager-konto.
Er kontoinformasjonen din tilgjengelig? Brukerne som er logget på den tilknyttede Ad Manager-kontoen, kan se kontoinformasjonen din og gjøre endringer i kontoen din.
Hva kan du gjøre?
  • Du kan klikke på knappen for å knytte AdSense-kontoen din sammen med en Ad Manager-konto.
  • Hvis AdSense-kontoen din er knyttet sammen med en Ad Manager-konto via ulike Google-kontoer, kan du klikke på av/på-knappen for å fjerne tilknytningen til Ad Manager-kontoen.