Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Toegang van derden tot uw AdSense-account beheren

Op de pagina Derden in AdSense vindt u informatie over platforms en derden die gerelateerd zijn aan uw account. Als u de opbrengst deelt met een platform of derde, kunt u hier informatie over uw opbrengstenaandeel bekijken. Voor sommige platforms en derden kunt u hier ook de koppeling met uw account beheren.

Hieronder vindt u meer informatie over specifieke platforms en derden, en welke acties u kunt ondernemen op de pagina Derden.

Ga naar: Sites via partnerplatforms | Beheerde accounts | YouTube-kanelen | Accounts van hostpartners | Ad Manager-accounts

Uw pagina Derden openen

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Account.
  3. Klik op Toegang en verificatie.
  4. Klik op Derden.

Sites via partnerplatforms

Vraag Antwoord
Wat is de relatie? Een of meer van uw sites worden gehost door een AdSense-platformpartner.
Zijn uw accountgegevens toegankelijk? De overeenkomst van Google met de platformpartner bepaalt hoe de platformpartner uw account gebruikt, maar deze heeft geen toegang tot uw account.
Wordt de opbrengst gedeeld? Tenzij u en de platformpartner zijn overeengekomen dat de partner geen opbrengstenaandeel ontvangt, deelt u de opbrengst met de platformpartner.

Het opbrengstenaandeel dat aan u wordt betaald, moet overeenkomen met het opbrengstenaandeel dat is bepaald in uw overeenkomst met de platformpartner. Google maakt de betaling van het opbrengstenaandeel namens de platformpartner mogelijk. De platformpartner is er verantwoordelijk voor dat het juiste opbrengstenaandeel aan u wordt betaald.

Welke acties kunt u ondernemen?
  • U kunt gegevens over uw opbrengstenaandeel bekijken.
  • Klik op Ga naar Sites om toegang te krijgen tot uw lijst van sites.
    Opmerking: Als u geen opbrengst meer wilt delen met de platformpartner, gaat u naar de pagina Sites en verwijdert u uw site uit de lijst van sites.

Beheerde accounts

Vraag Antwoord
Wat is de relatie? Uw AdSense-account wordt beheerd door een MCM-beheerder (Multiple Customer Management, beheer van meerdere klanten).
Zijn uw accountgegevens toegankelijk? U heeft de MCM-beheerder gemachtigd om uw account namens u te openen en/of de accountinstellingen namens u te wijzigen. De overeenkomst die Google met u heeft, is van toepassing op het gebruik van uw account door de MCM-beheerder.
Wordt de opbrengst gedeeld? Als de MCM-beheerder opbrengsten delen heeft ingesteld, deelt u de opbrengst met de MCM-beheerder.

Google gaat ermee akkoord om de MCM-beheerder zijn opbrengstenaandeel namens u te betalen, zoals bepaald in de overeenkomst tussen u en de MCM-beheerder. U bent er verantwoordelijk voor dat u en de MCM-beheerder het juiste opbrengstenaandeel krijgen.

Welke acties kunt u ondernemen?
  • Als u de opbrengst niet meer wilt delen met de MCM-beheerder of deze uit uw account wilt verwijderen, klikt u op Beheerder uit account verwijderen. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.
  • Als u een aanbod voor een opbrengstenaandeel van de MCM-beheerder wilt afwijzen, klikt u op Delen van opbrengst stopzetten. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.
Opmerking: U moet ervoor zorgen dat u onder de overeenkomst met de MCM-beheerder het recht heeft om het delen van opbrengst stop te zetten.

YouTube-kanalen

Vraag Antwoord
Wat is de relatie? Uw AdSense voor YouTube-account is gekoppeld aan een YouTube-kanaal. Ga naar Creator Studio van YouTube om wijzigingen aan te brengen in de instellingen voor het genereren van inkomsten met advertenties.
Welke acties kunt u ondernemen? Als u inkomsten genereren met advertenties heeft uitgezet voor uw YouTube-kanaal, klikt u op de knop om dit weer aan te zetten.

Accounts van hostpartners

Vraag Antwoord
Wat is de relatie? Uw AdSense-account is gekoppeld aan een van onze andere hostpartners.
Zijn uw accountgegevens toegankelijk? U heeft de hostpartner gemachtigd om uw account namens u te openen. De hostpartner heeft toegang tot uw accountgegevens als dit is ingeschakeld. De overeenkomst die Google met u heeft, bepaalt het gebruik van uw account door de hostpartner.
Wordt de opbrengst gedeeld?

Tenzij u en de hostpartner zijn overeengekomen dat de partner geen opbrengstenaandeel ontvangt, deelt u de opbrengst met uw hostpartner.

Het opbrengstenaandeel dat aan u wordt betaald, moet overeenkomen met het opbrengstenaandeel dat is bepaald in uw overeenkomst met de hostpartner. Google maakt de betaling van het opbrengstenaandeel namens de hostpartner mogelijk. De hostpartner is er verantwoordelijk voor dat het juiste opbrengstenaandeel aan u wordt betaald.

Welke acties kunt u ondernemen? U kunt op de schakelknop klikken om de toegang tot de hostpartner te beheren.
Opmerking: Dit heeft geen invloed op het opbrengstenaandeel van uw hostpartner. Als u de opbrengst niet meer wilt delen, moet u de instellingen vanuit het hostpartneraccount wijzigen.

Ad Manager-accounts

Vraag Antwoord
Wat is de relatie? Uw AdSense-account is gekoppeld aan een Ad Manager-account.
Zijn uw accountgegevens toegankelijk? Gebruikers die op het gekoppelde Ad Manager-account zijn ingelogd, kunnen uw accountgegevens bekijken en wijzigingen aanbrengen in uw account.
Welke acties kunt u ondernemen?
  • U kunt op de knop klikken om de koppeling tussen uw AdSense-account en een Ad Manager-account aan te zetten.
  • Als uw AdSense-account aan een Ad Manager-account is gekoppeld via verschillende Google-accounts, kunt u op de schakelknop klikken om het account te ontkoppelen van het Ad Manager-account.