Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsenheter

Skapa en flödesannonsenhet

Du kan skapa en flödesannonsenhet på två sätt. Det snabbaste och enklaste sättet är att Google genomsöker din sida och skapar annonsen automatiskt. Du kan också skapa en flödesannons manuellt.

Obs! Om flödet enbart innehåller text ska du skapa flödet med den manuella metoden:
  1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser.
  3. Klicka på Efter annonsenhet.
  4. Välj Flödesannonser.
  5. Ange hur flödesannonsen ska skapas.

Låt Google föreslå ett format (rekommenderas)

1. Ange webbadressen till sidan som innehåller ditt flöde.
    2. Välj mobil- eller datorversionen av din webbplats.

Vi formaterar flödesannonsen utifrån ditt flöde. Om det finns både en mobilversion och en datorversion av flödet kan det vara lämpligt att skapa en separat flödesannons för varje version.

3. Klicka på Sök igenom sida.
    4. Sidan med annonsförhandsgranskningen öppnas. Där visas en skärmdump av webbplatsen där flödena är markerade samt ett förhandsgranskningsområde där du kan se den resulterande annonsen.

Vi skapar en flödesannons utifrån det andra flödesobjektet i det första flödet vi hittar på webbplatsen. Om du väljer ett annat flödesobjekt på sidan skapar vi automatiskt en ny flödesannons som matchar objektets layout och format.

Om du vill prova att genomsöka en annan sida med flöden anger du webbadressen, väljer mobil- eller datorversion och klickar på Sök igenom igen.
    5. Klicka på Nästa.
    6. (Valfritt) Använd kontrollerna för att anpassa flödesannonsen ytterligare så att den matchar ditt flöde. Läs mer om inställningar för flödesannonser.
    7. Ge flödesannonsenheten ett namn om du inte redan har gjort det.
      Vi rekommenderar att du inleder annonsenheternas namn med ”Integrerad” eller liknande så att du enkelt kan följa deras resultat.
    8. Klicka på Spara och hämta kod.

Skapa format manuellt

1. Välj en layout som matchar ditt flöde.
    2. Klicka på Nästa.
    3. Ge flödesannonsenheten ett namn.
      Vi rekommenderar att du inleder annonsenheternas namn med ”Integrerad” eller liknande så att du enkelt kan följa deras resultat.
    4. Formatera annonsen så att den matchar ditt flöde. Läs mer om inställningar för flödesannonser och hur du formaterar din annons i Anpassa din flödesannons.
      Kom ihåg att du inte får lura besökarna att klicka på annonsen. Målet är att skapa en annons som inte stör eller bryter läsupplevelsen.
    5. Du kan testa hur annonsen ser ut på skärmar av olika storlek genom att ändra behållarens bredd i förhandsgranskningsområdet. Ändra bredden genom att dra handtaget.
      Flödesannonser är responsiva, vilket innebär att storleken anpassas automatiskt till enheten där de visas. Läs mer om storlekar på responsiva flödesannonser.
    6. Klicka på Spara och hämta kod.
  6. Kopiera och klistra in koden för flödesannonsen på din webbplats i HTML-koden för flödet. Läs om hur du placerar koden för flödesannons.

Det tar vanligen några minuter innan annonser visas på sidan. Ibland kan det dock ta upp till en timme.

Tänk på att vissa element i flödesannonsen (till exempel etiketten ”Annons”) ser något annorlunda på din webbplats än i förhandsgranskningsområdet. Detta gäller till exempel om området för flödesannonsen är mindre än själva annonsen. I det fallet visar vi en expanderbar version av annonsen så att layouten på sidan inte ändras och användarupplevelsen förblir oförändrad.

Följa resultatet av flödesannonsenheter

Du kan se resultatet av dina flödesannonsenheter i rapporten Annonsenheter.

1. Öppna sidan Rapporter.
  2. Öppna rapporten Annonsenheter.
  3. Välj flödesannonsenheterna.
  4. Klicka på Filtrera.

Nu kan du se resultatinformation om dina flödesannonsenheter.