Mainosyksiköt

In-Feed-mainosyksikön luominen

In-Feed-mainosyksikön voi luoda kahdella tavalla. Nopein ja helpoin tapa on, että Google tarkistaa sivusi ja luo mainoksen sinulle automaattisesti. Voit luoda In‑Feed-mainoksen myös manuaalisesti.

Huom. Jos syötteesi on vain teksti ‑muotoinen, luo In‑Feed-mainos manuaalisesti.
  1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset.
  3. Valitse Mainosyksikön mukaan.
  4. Valitse In‑Feed-mainokset.
  5. Valitse, miten haluat luoda In‑Feed-mainoksen:

Anna Googlen ehdottaa tyyliä (suositus)

1. Kirjoita sen sivun URL-osoite, joka sisältää syötteesi.
    2. Valitse sivustosi mobiili- tai tietokoneversio.

Määritämme In‑Feed-mainoksen syötteesi mukaan. Jos sinulla on syötteestäsi mobiili- ja tietokoneversiot, voit luoda erillisen In‑Feed-mainoksen kumpaakin versiota varten.

3. Valitse Etsi sivulta.
    4. Mainoksen esikatselusivu tulee näkyviin. Tällä sivulla näet sivustostasi kuvakaappauksen, jossa syötteet on korostettu ja näkyvissä on In‑Feed-mainoksen esikatselualue.

Aluksi luomme In‑Feed-mainoksen, joka perustuu sivustoltasi löytämämme ensimmäisen syötteen toiseen syötekohteeseen. Jos valitset sivulta jonkin toisen syötekohteen, luomme automaattisesti uuden In‑Feed-mainoksen, joka vastaa kohteen ulkoasua ja tyyliä.

Jos haluat hakea syötteitä joltain toiselta sivulta, kirjoita sivun URL-osoite, valitse mobiili- tai tietokoneversio ja klikkaa sitten Etsi uudelleen.
    5. Valitse Seuraava.
    6. (Valinnainen) Muokkaa käytettävissä olevilla asetuksilla In‑Feed-mainoksesi vastaamaan paremmin syötteesi tyyliä. Lue lisätietoja In‑Feed-mainosten asetuksista.
    7. Jos et ole tehnyt tätä vielä, lisää In‑Feed-mainosyksiköllesi nimi.
      Suosittelemme, että käytät In‑Feed-mainosyksiköidesi nimessä esimerkiksi Natiivi-etuliitettä, jotta voit helpommin seurata niiden kehitystä.
    8. Valitse Tallenna ja hanki koodi.

Luo tyyli manuaalisesti

1. Valitse syötteesi ulkoasua parhaiten vastaava asettelu.
    2. Valitse Seuraava.
    3. Lisää In‑Feed-mainosyksiköllesi nimi.
      Suosittelemme, että käytät In‑Feed-mainosyksiköidesi nimessä esimerkiksi Natiivi-etuliitettä, jotta voit helpommin seurata niiden kehitystä.
    4. Muokkaa mainoksen tyyliä syötteeseen sopivaksi. Lue lisätietoa In‑Feed-mainoksen asetuksista ja tyylin muokkaamisesta artikkelista In‑Feed-mainoksen muokkaaminen.
      Et varmasti halua huijata käyttäjiä klikkaamaan mainostasi. Tavoitteena on luoda häiritsemätön mainos, joka ei keskeytä käyttäjän kulkua sivustolla.
    5. Testaa mainoksesi ulkoasua erikokoisilla näytöillä muuttamalla säilön leveyttä esikatselualueella. Voit muuttaa leveyttä vetämällä kahvaa.
      In‑Feed-mainokset ovat oletusarvoisesti responsiivisia, eli niiden koko muuttuu automaattisesti käytettävän laitteen mukaan. Lue lisätietoja responsiivisten In‑Feed-mainosten koon mukautumisesta.
    6. Valitse Tallenna ja hanki koodi.
  6. Kopioi ja liitä in-feed-mainoskoodi sivustosi syötteen HTML-koodiin. Lue lisää In‑Feed-mainoskoodin sijoittamisesta.

Mainosten näyttäminen sivulla alkaa yleensä muutaman minuutin kuluttua, mutta joskus se voi kestää tunnin.

Huomaa, että jotkin In‑Feed-mainoksen elementit (kuten Mainos-merkintä) saattavat näyttää sivustollasi hieman erilaisilta kuin esikatselualueella. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, kun In‑Feed-mainokselle varaamasi tila on pienempi kuin mainos itse. Tässä tapauksessa näytämme mainoksen laajennettavan version, jotta sivullasi ei synny kulun muutosta ja käyttökokemus säilyy.

In‑Feed-mainosyksiköiden kehityksen seuraaminen

Voit seurata In‑Feed-mainosyksiköidesi kehitystä Mainosyksiköt-raportin avulla seuraavasti:

1. Siirry Raportit-sivulle.
  2. Avaa Mainosyksiköt-raportti.
  3. Valitse In‑Feed-mainosyksikkösi.
  4. Valitse Suodata.

Nyt voit tutkia In‑Feed-mainosyksiköidesi kehitysdataa.