Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsenheter

Skapa en AMP-kompatibel displayannonsenhet

I denna guide visar vi hur du skapar en AMP-kompatibel displayannonsenhet för att visa AdSense-annonser på dina AMP-sidor. Observera att alla AdSense-funktioner (t.ex. blockeringskontroller och rapporter) har stöd för AMP-annonser.

Responsiva annonser på AMP-kompatibla sidor ger bättre resultat än icke-responsiva annonser. Andra utgivare som redan har implementerat responsiva AMP-annonsenheter får i genomsnitt 45 % högre RPM* jämfört med icke-responsiva annonsenheter.

* Exponerings-RPM baserat på data mellan 17 april och 17 maj 2019.

Monetizing your AMP pages with AdSense

Skapa en displayannonsenhet för dina AMP-sidor

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser.
  3. Klicka på Efter annonsenhet.
  4. Klicka på Displayannonser.
  5. Ge annonsenheten ett namn. Vi föreslår att du använder ett unikt och beskrivande namn så att det blir lätt att hitta annonsenheten senare.
  6. Välj en annonsstorlek i avsnittet Annonsstorlek:
  7. Klicka på Spara och ladda ned kod.
  8. Klicka på AMP.
  9. Kopiera och klistra in AMP-skriptet mellan <head></head>-taggarna på din AMP-sida.

Skriptet läser in amp-ad-biblioteken som krävs. Läs mer om komponenten amp-ad här: https://www.ampproject.org/docs/reference/components/amp-ad

10. Kopiera och klistra in AMP-annonskoden mellan <body><body/>-taggarna på AMP-sidorna där du vill att annonserna ska visas. Läs vår kodimplementeringsguide om du är osäker på hur det går till.
  11. Klicka på Klar.

Det tar vanligen några minuter innan annonser visas på sidan. Ibland kan det dock ta upp till en timme.

Spåra resultatet för din AMP-annonsenhet

Du kan följa resultatet av dina AMP-annonsenheter i rapporten Innehållsplattform.