Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Automatiska annonser

Visa automatiska annonser på din Blogger-blogg

Du kan tjäna pengar på din blogg med automatiska annonser i AdSense. Automatiska annonser placerar automatiskt annonser där de förväntas fungera bra och potentiellt generera större intäkter.

Innan du börjar

• Se till att din Blogger-domän (t.ex. mysite.blogspot.com) listas som en verifierad webbplats i ditt AdSense-konto. Läs om hur du visar din webbplatslista och lägger till en ny webbplats i Hantera dina webbplatser i AdSense.
  • Använd ett tema som ser bra ut på flera olika enheter, t.ex. Contempo, Notable, Soho eller Emporio.
  • Om du använder ett tema som kräver att du väljer en mobilversion, se då till att du väljer alternativet Nej. Visa datortemat på mobila enheter och använder ett responsivt tema som ser bra ut på flera olika enheter.
Obs! Om du ändrar temat i Blogger måste du lägga till koden för de automatiska annonserna igen.

Lägg till kod för automatiska annonser på din blogg

1. Logga in på Blogger.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil högst upp till vänster.
  3. Klicka på den blogg där du vill visa automatiska annonser.
  4. Klicka på Intäkter i menyn.till vänster.
  5. Under Kontrollera hur annonser visas på din blogg klickar du på din nuvarande inställning (t.ex. Inga annonser).
  6. Välj Automatiska annonser.
  7. Klicka på Spara.

Automatiska annonser börjar visas på sidorna efter cirka 10–20 minuter.

Om du använder ett klassiskt tema

Du kan också använda klassiska teman för bloggen men kommer då inte åt flera nya funktioner, t.ex. temadesignern. Om du vill visa automatiska annonser med ett klassiskt tema måste du först ställa in Automatiska annonser i AdSense och sedan lägga till koden för Automatiska annonser i HTML-koden på din blogg i Blogger.

1. Välj Tema i menyn till vänster.
  2. Gå till avsnittet Redigera temats HTML-kod.
  3. Kopiera och klistra in koden för de automatiska annonserna mellan taggarna <head> och </head> i HTML-koden. Läs vår kodimplementeringsguide om du är osäker.
  4. Klicka på Spara temat.

Automatiska annonser börjar visas på sidorna efter cirka 10–20 minuter.