Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonser for søk

Beskrivelser av parametere i egendefinerte søkeannonser

For avanserte brukere har vi laget denne listen over parameterne for stiler for søkeannonser som støttes. Koden du genererer i AdSense, inneholder de mest brukte parameterinnstillingene. To parametere er obligatoriske: pubId og query. AdSense oppgir «pubId»-parameteren, men du må selv endre koden og overføre en verdi for query-parameteren. Alle de andre parameterne er valgfrie og beskrevet nedenfor.

Parametertyper

Det finnes to typer parametere:

Nedenfor ser du noen eksempler på utdata fra kodegeneratoren med to annonseblokker. For å konfigurere denne koden må du angi den obligatoriske query-parameteren i pageOptions-funksjonen (f.eks. “query”: myQuery). Dette er alt du må gjøre for å få vist annonsene dine. Du kan også angi valgfrie parametere på sidenivå i sidenivåblokken og parametere på annonseenhetsnivå i adblock1- og adblock2-funksjonen.

<div id="afscontainer1"></div>
<div id="afscontainer2"></div>

<script type="text/javascript" charset="utf-8">

// Parametere på sidenivå
  var pageOptions = {
    "pubId": "partner-pub-1234567891234567",
    "styleId": "1234567890",
    "query": myQuery,
  };

// Parametere på annonseenhetsnivå
  var adblock1 = {
    "container": "afscontainer1"
  };

var adblock2 = {
    "container": "afscontainer2"
  };

_googCsa('ads', pageOptions, adblock1, adblock2);

</script>

Beskrivelser av parametere på sidenivå

Du må bare angi disse parameterne én gang per side. De har innvirkning på alle enhetene på siden.

Obligatorisk

Parameter Beskrivelse og eksempler
adPage Obligatorisk når brukeren navigerer til neste eller forrige resultatside

adPage-parameteren avgjør hvilke resultatsider annonsene skal vises på. Denne parameteren benyttes når brukere navigerer forbi den første siden med søkeresultater. Hvis det for eksempel bes om fem annonser og adPage-parameteren er «2», blir det returnert fem annonser som vises på den andre siden.

pubId Obligatorisk
Dette er Client-ID-en din for AdSense. pubId-en er den delen av Client-ID-en som kommer etter «partner-». Hvis Client-ID-en for eksempel er «partner-test-property», er «pubId»-parameteren «test-property». Dette er standardprotokollen for tilpassede søkeannonser.

Eksempel:

'pubId' : 'test-property'
query Obligatorisk
Dette er søket brukeren la inn. Verdien for søkeparameteren skal ikke være kodet.

Eksempler:

'query' : 'flowers'

'query' : 'black & decker'

'query' : myQuery // der myQuery er en JavaScript-variabel som inneholder søket

resultsPageBaseUrl Obligatorisk når det finnes relaterte søkeenheter på siden
Spesifiserer nettadressen til søkeresultatsiden der søket er det relaterte søket brukeren har klikket på. resultsPageBaseUrl kan inneholde sine egne parametere, med unntak av søket, som tilføyes automatisk.

Eksempel:

'resultsPageBaseUrl' : 'http://www.example.com/search?a=v1&b=v2'

styleId Obligatorisk
Spesifiserer ID-en for stilen for søkeannonser som skal brukes i annonsen eller relaterte søkeenheter på siden. Finn ut mer om stiler for søkeannonser. Merk deg at når «styleId» er angitt for en forespørsel, blir annonser og relaterte søk gjengitt med denne stilen, og eventuelle andre tilsvarende stilparametere ignoreres. Hvis «styleId» ikke er spesifisert i forespørselen, gjengis de i en standardstil for systemet.

Eksempel

'styleId': '1234567890'

Valgfritt

Parameter Beskrivelse og eksempler
linkTarget Valgfritt
Spesifiserer om klikk på en annonse skal åpne annonsen i det samme vinduet eller et nytt vindu. Standardverdien er «_top». Denne parameteren kan også brukes på enhetsnivå.
  • '_top' – annonsen åpnes i det samme vinduet.
  • '_blank' – annonsen åpnes i et nytt vindu.

Eksempel:

'linkTarget' : '_blank'
maxTermLength Valgfritt
Spesifiserer det maksimale antallet tegn som tillates i relaterte søk, inkludert mellomrom. Ingen verdi betyr ingen øvre grense.

Eksempel:

'maxTermLength' : 50
referrerAdCreative Valgfritt
Hvis en bruker åpner innholdssiden din ved å klikke på en annonse eller en link på et annet nettsted, hvis denne siden inneholder en søkeenhet for relatert innhold, og hvis du selv kontrollerer den aktuelle annonsen eller linken, bør denne parameteren ordrett være angitt som reklameteksten i annonsen eller linken.

Retningslinjene nedenfor gjelder for bruk av denne parameteren:

• Parameteren skal bare oppgis i forespørsler om relatert søkeinnhold, og den ignoreres i alle andre forespørsler.
  • Den skal bare brukes i forbindelse med trafikk du bevisst henter fra andre nettsteder, og den skal aldri brukes i organisk trafikk.
  • Parameteren kan inneholde tittellinjen og/eller beskrivelsen av reklameteksten i annonsen eller linken.
  • Det skilles ikke mellom små og store bokstaver i parameteren.
  • Gyldig UTF-8-koding godtas, og Unicode-tegn / diakritiske tegn støttes.
  • Google kan bruke eller ignorere parameteren du sender inn. Når den brukes, kan det påvirke valget av og rangeringen av termene.

Eksempler:

'referrerAdCreative': 'søk etter annonser relatert til tannimplantater'
'referrerAdCreative': 'Tidlig tegn på psoriasisartritt'
resultsPageQueryParam Valgfritt
Spesifiserer navnet på nettadresseparameteren for søket på søkeresultatsiden. Standardverdien er «q» hvis ikke noe er angitt.

Eksempel:

'resultsPageQueryParam' : 'query'
terms Valgfritt
Med denne parameteren kan du sende inn en kommadelt liste over dine egne relaterte søketermer som skal returneres sammen med en forespørsel om relaterte søk. Google velger selv om disse termene skal brukes.

Eksempel:

'terms' : 'bilutleie, flybillett'

Konfigurasjonsinnstillinger

Parameter Beskrivelse og eksempler
adsafe Valgfritt
Spesifiserer hvilke filtreringsregler Google skal bruke på annonser som samsvarer med søket. Nedenfor kan du se de gyldige innstillingene for adsafe og hvilken innvirkning hver verdi har på annonsene som returneres:
  • 'high' – returnerer barnesikre annonser. Returnerer ikke annonser med seksuelt innhold eller annonser som ikke er egnet for barn.
  • 'medium' – returnerer barnesikre annonser og annonser som ikke er egnet for barn. Returnerer ikke annonser med seksuelt innhold.
  • 'low' – returnerer alle typer annonser.
Merk: Som standard har adsafe verdien «high».

Eksempel:

'adsafe': 'medium'
adtest Valgfritt
adtest-parameteren indikerer at annonseforespørselen er en test. Når adtest-parameteren har verdien «on» (på), behandler Google forespørselen som en test og verken teller annonsevisningene eller sporer klikkfrekvensresultatene.

Når adtest-parameteren har verdien «on», får du ingen inntekter.

Merk: Bruk denne parameteren når du tester, men ikke i produksjonssystemer, for da får du ikke betalt for annonsene du viser.

Standardverdien er «off» (av).

Eksempel:

'adtest' : 'on'
channel Valgfritt
Du kan velge å legge til en AdSense for søk-kanal for å spore resultatene du oppnår på ulike sider. Bruk den unike kanal-ID-en du opprettet i AdSense-kontoen din. Finn ut mer om sporing av annonseresultater med egendefinerte kanaler.

Hvis du har flere kanaler, bør du skille dem med «+»-tegnet.

Eksempler:

'channel' : 'testA'
'channel' : 'testA+testB'
hl Valgfritt
Denne parameteren angir språket som annonsene i forespørselen skal målrettes mot. Standardverdien er «en» (engelsk).

Google støtter alle språkkodene i Google Ads API.

Merk: Annonsører angir språkene som annonsene deres skal målrettes mot. Hvis du tar med denne parameteren i forespørselen, returnerer Google bare annonser som er målrettet mot dette språket eller alle språk, men det garanterer ikke at annonseteksten vises på det aktuelle språket.

Du bør som regel angi hl-parameteren som hovedspråket på siden parameteren sendes fra.

Eksempler:

'hl' : 'es'
ie Valgfritt

ie-parameteren angir tegnkodingsskjemaet som skal brukes for å tolke søkestrengen.

Standard ie-verdi er «utf-8».

Verdi Standardnavn Tilknyttede støttede språk
latin1 ISO-8859-1 Vesteuropeisk (dansk, engelsk, finsk, fransk, indonesisk, italiensk, katalansk, nederlandsk, norsk, portugisisk, spansk, svensk og tysk)
latin2 ISO-8859-2 Østeuropeisk (kroatisk, polsk, rumensk, serbisk, slovakisk, slovensk, tsjekkisk og ungarsk)
latin3 ISO-8859-3
latin4 ISO-8859-4 Baltisk (estisk, latvisk og litauisk)
cyrillic ISO-8859-5 Bulgarsk og russisk
arabic ISO-8859-6
greek ISO-8859-7 Gresk
hebrew ISO-8859-8 Hebraisk
latin5 ISO-8859-9
latin6 ISO-8859-10 Islandsk
euc-jp EUC-JP Japansk
euc-kr EUC-KR Koreansk
sjis Shift_JIS Japansk
big5 Big5 Kinesisk (tradisjonell)
gb GB2312 Kinesisk (forenklet)
utf-8 UTF-8 Alle
oe Valgfritt

oe-parameteren angir tegnkodingsskjemaet Google skal bruke for å gjøre annonseteksten om til kode. Teknisk sett er dette valgfritt, men vi anbefaler at du overfører en verdi for denne parameteren.

Standard oe-verdi er «utf-8».

Verdi Standardnavn Tilknyttede støttede språk
latin1 ISO-8859-1 Vesteuropeisk (dansk, engelsk, finsk, fransk, indonesisk, italiensk, katalansk, nederlandsk, norsk, portugisisk, spansk, svensk og tysk)
latin2 ISO-8859-2 Østeuropeisk (kroatisk, polsk, rumensk, serbisk, slovakisk, slovensk, tsjekkisk og ungarsk)
latin3 ISO-8859-3
latin4 ISO-8859-4 Baltisk (estisk, latvisk og litauisk)
cyrillic ISO-8859-5 Bulgarsk og russisk
arabic ISO-8859-6
greek ISO-8859-7 Gresk
hebrew ISO-8859-8 Hebraisk
latin5 ISO-8859-9
latin6 ISO-8859-10 Islandsk
euc-jp EUC-JP Japansk
euc-kr EUC-KR Koreansk
sjis Shift_JIS Japansk
gb GB2312 Kinesisk (forenklet)
utf-8 UTF-8 Alle
personalizedAds Valgfritt
Spesifiserer om brukere har samtykket i at publisisten kan dele personopplysninger med Google for personlig tilpasset annonsering.
  • true – returnerer målrettede annonser basert på søket samt enkelte annonser som kan være målrettet gjennom brukerens Google-informasjonskapsler. Brukere i EU må først samtykke i at nettstedet ditt kan dele personopplysninger med Google med personlig tilpasset annonsering som formål.
  • false – returnerer bare målrettede annonser basert på søket. Returnerer ikke annonser som er målrettet gjennom brukerens Google-informasjonskapsler. Hvis en bruker ikke har samtykket i at nettstedet ditt kan dele personopplysninger med Google for personlig tilpasset annonsering, må du sette denne verdien til «false».
Merk: Standardverdien for personalizedAds er «true».

Eksempel:

'personalizedAds': false

Beskrivelse av parametere på enhetsnivå

Disse parameterne påvirker hvordan de enkelte annonseenhetene på en side presenteres for brukeren. Hver parameter kan angis separat for hver annonseenhet.

Obligatorisk

Parameter Beskrivelse og eksempler
container Obligatorisk
ID-en for den tomme annonsebeholderen <div id='afscontainer1'></div> der annonsen skal vises.

Eksempel:

'container' : 'afscontainer1'
maxTop Obligatorisk

Med denne parameteren kan du spesifisere hvor mange annonser som skal vises i den øverste annonseenheten.

Merk: Denne parameteren brukes i stedet for number-parameteren. Denne annonseenheten skal være tilstrekkelig bred til at den første linjen i annonsene ikke brytes. Vi anser det som brudd på retningslinjene hvis du bruker maxTop-parameteren i en hvilken som helst annen plassering på siden.

Eksempel:

'maxTop' : 4
width Obligatorisk
Spesifiserer bredden i piksler på annonseenheten eller den relaterte søkeenheten.

Eksempler:

'width' : '700px'
'width' : 700

Konfigurasjonsinnstillinger

Parameter Beskrivelse og eksempler
adLoadedCallback Valgfritt
Spesifiserer en JavaScript-funksjon som skal kalles når annonsene eller relaterte søk er lastet inn, eller når ingen annonser eller relaterte søk vises. Du bør implementere parameteren som en JavaScript-tilbakekallfunksjon, slik at en handling kan utføres når annonseanropet er fullført.

Tilbakekallfunksjonen har disse parameterne:

containerName Navnet på beholderen til den aktuelle annonsen eller den relaterte søkeenheten.
adsLoaded Angi verdien som «true» når minst én annonse eller relatert søketerm skal vises, og «false» når ingen annonser eller relaterte søk blir returnert.
isExperimentVariant Angi verdien som «true» hvis det kjøres et egendefinert stileksperiment og annonsene blir gjengitt i tråd med eksperimentvarianten.
callbackOptions Et JSON-objekt som inneholder disse feltene:

termPositions: For en relatert søkeblokk inneholder dette feltet et map<string,int>-objekt som består av termene publisisten har oppgitt og knytter dem til en nullindeksert posisjon. Hvis en term er oppgitt, men ikke blir returnert, vises den ikke i map-objektet.

Merk: Test tilbakekallfunksjonen for å sikre at den ikke genererer feil, spesielt feil som kan forstyrre innlastingen av siden.

Eksempel på et JavaScript-tilbakekall:

var adblock1 = {
  'container' : 'adblock1_div_id',
  'adLoadedCallback' : function(containerName, adsLoaded,
    isExperimentVariant, callbackOptions) {
    if (adsLoaded) {
       try {
         // Gjør sannsynligvis ingenting
       } catch (e) {
         alert ("Feil i tilbakekallfunksjonen");
         // Gjør noe for å håndtere feilen
       }
    } else {
       // Gjør det du pleier når Google ikke har annonsedekning
    }
  }
};
number Valgfritt
Antallet annonser som skal vises i denne enheten. Standardverdien er «2».

Eksempel:

'number' : 4
relatedSearches Valgfritt
Antallet relaterte søk som skal vises i denne enheten. Denne parameteren returnerer minst tre relaterte søk, med mindre den er angitt som 0 (null). Standardverdien er 0 hvis noe annet ikke er angitt.

Eksempel:

'relatedSearches' : 4