Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertenties voor zoeken

Parameterbeschrijvingen voor aangepaste zoekadvertenties

Voor gevorderde gebruikers hebben we deze lijst opgesteld van de momenteel ondersteunde parameters voor zoekstijlen. De code die u in AdSense maakt, bevat alle meest gebruikte parameterinstellingen. Er zijn 2 vereiste parameters: pubId en query. AdSense geeft de pubId op, maar u moet de code bewerken en een waarde doorgeven voor de parameter query. Alle andere parameters zijn optioneel en worden hieronder beschreven.

Parametertypen

Er zijn 2 typen parameters:

Hier is een voorbeeld van de uitvoer van de codegenerator met 2 advertentieblokken. Als u deze code wilt instellen, moet u de vereiste parameter query instellen op de kaart pageOptions (bijv. “query”: myQuery). Meer hoeft u niet te doen om advertenties weer te geven. U kunt ook optionele parameters op paginaniveau instellen in het paginaniveaublok en afzonderlijke parameters op advertentieblokniveau instellen op de kaarten adblock1 en adblock2.

<div id="afscontainer1"></div>
<div id="afscontainer2"></div>

<script type="text/javascript" charset="utf-8">

// Parameters op paginaniveau
  var pageOptions = {
    "pubId": "partner-pub-1234567891234567",
    "styleId": "1234567890",
    "query": myQuery,
  };

// Parameters op advertentieblokniveau
  var adblock1 = {
    "container": "afscontainer1"
  };

var adblock2 = {
    "container": "afscontainer2"
  };

_googCsa('ads', pageOptions, adblock1, adblock2);

</script>

Beschrijvingen van parameters op paginaniveau

Deze parameters hoeven slechts eenmaal per pagina te worden opgegeven. Ze zijn van invloed op alle advertentieblokken op de pagina.

Vereist

Parameter Beschrijving en voorbeelden
adPage Vereist als de gebruiker naar de volgende of de vorige pagina met resultaten navigeert

De parameter adPage geeft aan op welke pagina met resultaten advertenties worden weergegeven. Deze parameter wordt gebruikt wanneer gebruikers voorbij de eerste pagina met zoekresultaten navigeren. Als er bijvoorbeeld 5 advertenties worden aangevraagd en de parameter adPage is ingesteld op 2, staan de 5 geretourneerde advertenties op de tweede pagina.

pubId Vereist
Dit is uw client-ID van AdSense. De pubId is het deel van uw client-ID dat na 'partner-' komt. Als uw client-ID bijvoorbeeld 'partner-test-property' is, is de pubId 'test-property'. Dit is een standaardprotocol voor aangepaste zoekadvertenties (CSA).

Voorbeeld:

'pubId' : 'test-property'
query Vereist
Dit is de zoekopdracht die de gebruiker heeft opgegeven. De waarde van de queryparameter mag geen codes bevatten.

Voorbeelden:

‘query’ : ‘flowers'

'query' : 'black & decker'

'query' : myQuery // waarbij myQuery een JavaScript-variabele is die de zoekopdracht bevat

resultsPageBaseUrl Vereist als er gerelateerde zoekblokken op de pagina staan
Specificeert de URL van de pagina met zoekresultaten waarop de zoekopdracht de gerelateerde zoekterm is waarop de gebruiker heeft geklikt. De resultsPageBaseUrl kan eigen parameters bevatten, behalve de zoekopdracht. Die wordt automatisch toegevoegd.

Voorbeeld:

'resultsPageBaseUrl' : 'http://www.example.com/search?a=v1&b=v2'

styleId Vereist
Geeft de ID aan van de zoekstijl die moet worden toegepast op de advertentie of gerelateerde zoekblokken op de pagina. Lees meer informatie over het gebruik van zoekstijlen. Als u de styleId instelt in een verzoek, worden advertenties of gerelateerde zoekopdrachten getoond met de stijl. Verouderde stijlparameters worden genegeerd. Als de styleId niet is opgegeven in het verzoek, wordt een standaardstijl van het systeem weergegeven.

Voorbeeld

'styleId': '1234567890'

Optioneel

Parameter Beschrijving en voorbeelden
linkTarget Optioneel
Geeft aan of een klik op een advertentie wordt geopend in hetzelfde venster of in een nieuw venster. De standaardwaarde is '_top'. Deze parameter kan ook op advertentieblokniveau worden gebruikt.
  • '_top': wordt geopend in hetzelfde venster.
  • '_blank': wordt geopend in een nieuw venster.

Voorbeeld:

'linkTarget' : '_blank'
maxTermLength Optioneel
Specificeert het maximumaantal tekens van een gerelateerde zoekterm, inclusief spaties. Er geldt geen maximum als dit niet is ingesteld.

Voorbeeld:

'maxTermLength' : 50
referrerAdCreative Optioneel
Als een gebruiker op uw contentpagina met een blok met Gerelateerde zoekopdracht voor content terechtkomt na een klik op een advertentie of link op een andere website en u beheert die advertentie of link, moet deze parameter worden ingesteld op de letterlijke tekst in het advertentiemateriaal van die advertentie of link.

De volgende richtlijnen zijn van toepassing op het gebruik van deze parameter:

• Moet alleen worden opgegeven in een verzoek voor Gerelateerde zoekopdracht voor content en wordt genegeerd in alle andere verzoeken.
  • Mag alleen worden gebruikt voor verkeer dat u met opzet van andere websites aantrekt en nooit voor organisch verkeer.
  • Kan de titelregel en/of beschrijving van het advertentiemateriaal van de advertentie of de link bevatten.
  • Is niet-hoofdlettergevoelig.
  • Accepteert geldige UTF-8-codering. Unicode-/-diakritische tekens worden ondersteund.
  • Google kan de parameter die u indient, gebruiken of negeren. Als de parameter wordt gebruikt, kan dit gevolgen hebben voor de selectie en positie van de termen.

Voorbeelden:

'referrerAdCreative': 'search for ads related to dental implants'
'referrerAdCreative': 'The Early Signs of Psoriatic Arthritis'
resultsPageQueryParam Optioneel
Geeft de naam aan van de URL-parameter voor de zoekopdracht op de pagina met zoekresultaten. De standaardwaarde is q als deze niet is opgegeven.

Voorbeeld:

'resultsPageQueryParam' : 'query'
terms Optioneel
Met deze parameter kunt u een door komma's gescheiden lijst van uw eigen gerelateerde zoektermen opgeven die moeten worden geretourneerd voor een gerelateerde zoekopdracht. Google kan deze zoektermen wel of niet gebruiken.

Voorbeeld:

'terms' : 'cars rental, flight ticket'

Configuratie-instellingen

Parameter Beschrijving en voorbeelden
adsafe Optioneel
Specificeert de filterregels die Google moet toepassen op advertenties die overeenkomen met de zoekopdracht. De volgende instellingen zijn de geldige instellingen voor adsafe en het gevolg dat elke waarde heeft voor geretourneerde advertenties:
  • 'high': Retourneert advertenties voor het hele gezin. Deze waarde retourneert geen niet-gezinsvriendelijke advertenties of advertenties met seksuele content voor volwassenen.
  • 'medium': Retourneert gezinsvriendelijke en niet-gezinsvriendelijke advertenties. Deze waarde retourneert geen advertenties met seksuele content voor volwassenen.
  • 'low': Retourneert alle typen advertenties.
Opmerking: Standaard is adsafe ingesteld op 'high'.

Voorbeeld:

'adsafe': 'medium'
adtest Optioneel
De parameter adtest wordt gebruikt om aan te geven dat een verzoek voor advertenties een test is. Als de parameter adtest de waarde on heeft, behandelt Google het verzoek als een test en wordt het aantal advertentievertoningen niet meegeteld en worden de klikfrequenties niet bijgehouden.

Als de parameter adtest de waarde 'on' heeft, verdient u geen opbrengst.

Opmerking: Gebruik deze parameter voor tests, maar niet in productiesystemen, anders wordt u niet betaald voor advertenties die u weergeeft.

De standaardwaarde voor adtest is 'off'.

Voorbeeld:

'adtest' : 'on'
channel Optioneel
U kunt een kanaal opnemen voor AdSense voor zoeken als u de prestaties van verschillende pagina's wilt bijhouden. Gebruik de unieke kanaal-ID die u in uw AdSense-account heeft gemaakt. Lees meer informatie over hoe u advertentieprestaties kunt bijhouden met aangepaste kanalen.

Meerdere kanalen moeten van elkaar zijn gescheiden door een +.

Voorbeelden:

'channel' : 'testA'
'channel' : 'testA+testB'
hl Optioneel
Deze parameter geeft aan welke taal de aangevraagde advertenties moeten targeten. De standaardwaarde is 'en'.

Google ondersteunt alle taalcodes van de Google Ads API.

Opmerking: Adverteerders geven de talen op die hun advertenties targeten. Als u deze parameter opneemt in uw verzoek, geeft Google alleen advertenties weer die zijn getarget op die taal of op alle talen. Er is geen garantie dat de advertentietekst in de opgegeven taal wordt getoond.

Gewoonlijk moet u de parameter hl instellen op de primaire taal van de pagina van waaruit deze parameter wordt verzonden.

Voorbeelden:

'hl' : 'es'
ie Optioneel

De parameter ie stelt het tekencoderingsschema in dat moet worden gebruikt om de querytekenreeks te interpreteren.

De standaardwaarde voor ie is 'utf-8'.

Waarde Standaardnaam Bijbehorende ondersteunde talen
latin1 ISO-8859-1 West-Europees (Catalaans, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Indonesisch, Italiaans, Nederlands, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds)
latin2 ISO-8859-2 Oost-Europees (Hongaars, Kroatisch, Pools, Roemeens, Servisch, Sloveens, Slowaaks, Tsjechisch)
latin3 ISO-8859-3
latin4 ISO-8859-4 Baltisch (Estlands, Lets, Litouws)
cyrillic ISO-8859-5 Bulgaars, Russisch
arabic ISO-8859-6
greek ISO-8859-7 Grieks
hebrew ISO-8859-8 Hebreeuws
latin5 ISO-8859-9
latin6 ISO-8859-10 IJslands
euc-jp EUC-JP Japans
euc-kr EUC-KR Koreaans
sjis Shift_JIS Japans
big5 Big5 Chinees (traditioneel)
gb GB2312 Vereenvoudigd Chinees
utf-8 UTF-8 Alle
oe Optioneel

De parameter oe stelt het tekencoderingsschema in dat Google moet gebruiken om de tekst van de advertenties te coderen. Hoewel dit technisch optioneel is, is het een goede gewoonte om een ​​waarde door te geven voor deze parameter.

De standaardwaarde voor oe is 'utf-8'.

Waarde Standaardnaam Bijbehorende ondersteunde talen
latin1 ISO-8859-1 West-Europees (Catalaans, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Indonesisch, Italiaans, Nederlands, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds)
latin2 ISO-8859-2 Oost-Europees (Hongaars, Kroatisch, Pools, Roemeens, Servisch, Sloveens, Slowaaks, Tsjechisch)
latin3 ISO-8859-3
latin4 ISO-8859-4 Baltisch (Estlands, Lets, Litouws)
cyrillic ISO-8859-5 Bulgaars, Russisch
arabic ISO-8859-6
greek ISO-8859-7 Grieks
hebrew ISO-8859-8 Hebreeuws
latin5 ISO-8859-9
latin6 ISO-8859-10 IJslands
euc-jp EUC-JP Japans
euc-kr EUC-KR Koreaans
sjis Shift_JIS Japans
gb GB2312 Vereenvoudigd Chinees
utf-8 UTF-8 Alle
personalizedAds Optioneel
Geeft aan of gebruikers de uitgever toestemming hebben gegeven om persoonlijke informatie met Google te delen voor gepersonaliseerd adverteren.
  • true: Retourneert op zoekopdracht getargete advertenties en enkele advertenties die mogelijk zijn getarget met de Google-cookies van de gebruiker. Als de gebruiker zich in de Europese Unie bevindt, moet deze eerst toestemming geven dat uw site persoonlijke gegevens met Google deelt voor gepersonaliseerde advertenties.
  • false: Retourneert alleen op zoekopdrachten getargete advertenties. Hiermee worden geen advertenties geretourneerd die zijn getarget met de Google-cookies van de gebruiker. Als een gebruiker geen toestemming heeft gegeven dat uw site persoonlijke informatie met Google deelt voor gepersonaliseerd adverteren, moet u deze waarde instellen op false.
Opmerking: Standaard is personalizedAds ingesteld op true.

Voorbeeld:

'personalizedAds': false

Beschrijvingen van parameters op advertentieblokniveau

Deze parameters beïnvloeden de manier waarop afzonderlijke advertentieblokken op een pagina aan de gebruiker worden weergegeven. U kunt elke parameter afzonderlijk instellen voor elk advertentieblok.

Vereist

Parameter Beschrijving en voorbeelden
container Vereist
De ID van de lege advertentiecontainer <div id='afscontainer1'></div> waar de advertentie moet worden weergegeven.

Voorbeeld:

'container' : 'afscontainer1'
maxTop Vereist

Geef met deze parameter aan hoeveel advertenties moeten worden weergegeven in het bovenste advertentieblok.

Opmerking: Deze parameter wordt gebruikt in plaats van de parameter number. Dit advertentieblok moet breed genoeg zijn, zodat de eerste regel van de advertenties niet overloopt naar de volgende regel. Als de parameter maxTop op een andere plaatsing op de pagina staat, is dat een beleidsschending.

Voorbeeld:

'maxTop' : 4
width Vereist
Specificeert de breedte van het advertentieblok of het gerelateerde zoekblok in pixels.

Voorbeelden:

'width' : '700px'
'width' : 700

Configuratie-instellingen

Parameter Beschrijving en voorbeelden
adLoadedCallback Optioneel
Specificeert welke JavaScript-functie moet worden aangeroepen als de advertenties of gerelateerde zoekopdrachten zijn geladen of als er geen advertenties of gerelateerde zoekopdrachten worden weergegeven. De parameter moet worden ingesteld op een JavaScript-callbackfunctie die u implementeert. Hierdoor kan een actie worden uitgevoerd als de advertentieaanroep is afgerond.

De callbackfunctie heeft de volgende parameters:

containerName Containernaam van de advertentie of het gerelateerde zoekblok.
adsLoaded Stel deze waarde in op true als er ten minste één advertentie of gerelateerde zoekterm wordt weergegeven. Stel deze waarde in op false als er geen advertenties of gerelateerde zoekopdrachten worden geretourneerd.
isExperimentVariant Stel deze waarde in op true als er een aangepast stijlexperiment wordt uitgevoerd en de variant van het experiment wordt gekozen om de advertenties weer te geven.
callbackOptions Een json-object met de volgende velden:

termPositions: Voor een gerelateerd zoekblok bevat dit veld een map<string,int> van door de uitgever verstrekte termen met een nul-geïndexeerde positie van deze termen in de reactie. Als een term is opgegeven maar niet wordt geretourneerd, wordt deze niet getoond op de kaart.

Opmerking: Test uw callbackfunctie om te voorkomen dat deze fouten veroorzaakt, met name fouten waardoor de pagina niet goed wordt geladen.

Voorbeeld van een JavaScript-callback:

var adblock1 = {
  'container' : 'adblock1_div_id',
  'adLoadedCallback' : function(containerName, adsLoaded,
    isExperimentVariant, callbackOptions) {
    if (adsLoaded) {
       try {
         // doet hoogstwaarschijnlijk niks
       } catch (e) {
         alert ("Fout in callbackfunctie");
         // doe iets om de fout elegant af te handelen
       }
    } else {
       // zoals u altijd doet wanneer er geen advertentiedekking van Google is
    }
  }
};
number Optioneel
Het aantal advertenties dat in dit blok moet worden weergegeven. De standaardwaarde is 2.

Voorbeeld:

'number' : 4
relatedSearches Optioneel
Het aantal gerelateerde zoekopdrachten dat in dit advertentieblok moet worden weergegeven. Deze parameter retourneert minstens 3 gerelateerde zoekopdrachten, tenzij deze is ingesteld op nul. De standaardwaarde is 0 als deze niet wordt opgegeven.

Voorbeeld:

'relatedSearches' : 4