Hakumainokset

Custom Search ‑mainosten parametrien kuvaukset

Tähän artikkeliin on koottu keskeiset tiedot parametreista, jotka ovat tuettuja hakumainostyyleissä. AdSensessa luotava koodi sisältää kaikki useimmin käytetyt parametriasetukset. Pakolliset parametrit ovat pubId ja query. Saat pubId:n AdSenselta, mutta sinun on muokattava koodia ja syötettävä arvo query-parametrille. Kaikki muut parametrit ovat valinnaisia, ja ne on kuvattu alla.

Parametrityypit

Parametreja on kahdenlaisia:

Jäljempänä on koodigeneraattorin luoma esimerkki, joka sisältää kaksi mainoskoodinpätkää. Tämän koodin määrittämiseksi sinun on lisättävä vaadittava query-parametri pageOptions-funktioon (esim. “query”: myQuery). Tässä kaikki, mitä tarvitaan, jotta mainokset voivat alkaa näkyä. Voit myös halutessasi lisätä mainoskoodiin valinnaisia parametreja sivutasolle tai yksittäisiä parametreja adblock1- ja adblock2-funktioihin yksikkötasolle.

<div id="afscontainer1"></div>
<div id="afscontainer2"></div>

<script type="text/javascript" charset="utf-8">

// Page level parameters
  var pageOptions = {
    "pubId": "partner-pub-1234567891234567",
    "styleId": "1234567890",
    "query": myQuery,
  };

// Unit level parameters
  var adblock1 = {
    "container": "afscontainer1"
  };

var adblock2 = {
    "container": "afscontainer2"
  };

_googCsa('ads', pageOptions, adblock1, adblock2);

</script>

Sivutason parametrien kuvaukset

Nämä parametrit tarvitsee määrittää vain kerran kullakin sivulla. Ne vaikuttavat sivun kaikkiin mainosyksiköihin.

Pakolliset

Parametri Kuvaus ja esimerkkejä
adPage Pakollinen, jos käyttäjä siirtyy seuraavalle tai edelliselle hakutulossivulle.

adPage-parametri määrittää, millä hakutulossivulla mainokset näkyvät. Sitä käytetään, kun käyttäjä ohittaa ensimmäisen hakutulossivun ja siirtyy suoraan seuraavalle. Jos mainoksia esimerkiksi pyydetään viisi ja adPage-parametrin arvoksi määritetään 2, mainokset näkyvät toisella hakutulossivulla.

pubId Pakollinen
Tämä on AdSense-asiakastunnuksesi. PubId on asiakastunnuksesi osa, joka tulee merkkijonon "partner-" jälkeen. Jos asiakastunnuksesi on esimerkiksi "partner-test-property", pubId on "test-property". Tämä on Custom Search ‑mainosten vakioprotokolla.

Esimerkki:

'pubId' : 'test-property'
query Pakollinen
Tämä on käyttäjän käyttämä hakulauseke. Kyselyparametrin ("query") arvo on purettava.

Esimerkkejä:

'query' : 'flowers'

'query' : 'black & decker'

'query' : myQuery // jossa myQuery on hakulausekkeen sisältävä JavaScript-muuttuja

resultsPageBaseUrl Pakollinen, jos sivulla on samantyyppisen haun yksiköitä
Määrittää sen hakutulossivun URL-osoitteen, jolla oleva hakulauseke on samantyyppinen kuin hakutermi, jota käyttäjä on klikannut. resultsPageBaseUrl saattaa sisältää omia parametreja. Hakulauseke liitetään kuitenkin automaattisesti.

Esimerkki:

'resultsPageBaseUrl' : 'http://www.example.com/search?a=v1&b=v2'

styleId Pakollinen
Määrittää sen hakumainostyylin tunnuksen, jota käytetään sivun mainosyksiköissä tai samantyyppisen haun yksiköissä. Lue lisää hakumainostyylien käyttämisestä. Huomaa, että jos pyynnölle valitaan styleId-parametri, mainokset tai samantyyppiset haut renderöidään käyttämällä kyseistä tyyliä ja vanhat tyyliparametrit jätetään huomiotta. Jos pyynnölle ei valita styleId-parametria, renderöinnissä käytetään järjestelmän oletustyyliä.

Esimerkki

'styleId': '1234567890'

Valinnaiset

Parametri Kuvaus ja esimerkkejä
linkTarget Valinnainen
Määrittää, avautuuko mainos samaan vai uuteen ikkunaan, kun mainosta klikataan. Oletusarvo on "_top". Tätä parametria voidaan käyttää myös yksikkötasolla.
  • '_top' Avautuu samaan ikkunaan.
  • '_blank' Avautuu uuteen ikkunaan.

Esimerkki:

'linkTarget' : '_blank'
maxTermLength Valinnainen
Määrittää samankaltaisen hakutermin merkkien enimmäismäärän, mukaan lukien välilyönnit. Jos parametria ei valita, enimmäismäärää ei ole.

Esimerkki:

'maxTermLength' : 50
referrerAdCreative Valinnainen
Jos käyttäjä tulee samantyyppisen haun yksikön sisältävälle sisältösivullesi klikkaamalla toisella verkkosivustolla olevaa mainosta tai linkkiä, jota ylläpidät, tämän parametrin arvoksi on valittava kyseisen mainoksen tai linkin mainosaineistoteksti.

Seuraavat ohjeet koskevat tämän parametrin käyttöä:

• Parametria saa käyttää vain samantyyppisen haun sisältöpyynnöissä, eikä sitä oteta huomioon muissa pyynnöissä.
  • Parametria saa käyttää vain tarkoituksellisesti toisilta verkkosivustoilta peräisin olevassa liikenteessä, eikä sitä saa koskaan käyttää orgaanisessa liikenteessä.
  • Se voi sisältää mainoksen tai linkin mainosaineiston otsikkorivin tai kuvauksen.
  • Parametri on kirjainkoosta riippumaton.
  • Siinä voidaan käyttää UTF-8-merkkijärjestelmää (tukee Unicode-merkkejä ja tarkkeita).
  • Google voi käyttää lähettämääsi parametria tai ohittaa sen. Sen käyttö voi vaikuttaa termien valintaan ja sijoitukseen.

Esimerkkejä:

'referrerAdCreative': 'search for ads related to dental implants'
'referrerAdCreative': 'The Early Signs of Psoriatic Arthritis'
resultsPageQueryParam Valinnainen
Määrittää hakulausekkeen URL-parametrin nimen hakutulossivulla. Oletusarvo on "q".

Esimerkki:

'resultsPageQueryParam' : 'query'
terms Valinnainen
Tämän parametrin avulla voit toimittaa pilkuilla erotellun listan omista samantyyppisistä hakutermeistä, jotka samantyyppinen hakupyyntö lähettää. Google voi käyttää tai olla käyttämättä listan hakutermejä.

Esimerkki:

'terms' : 'cars rental, flight ticket'

Määritysasetukset

Parametri Kuvaus ja esimerkkejä
adsafe Valinnainen
Määrittää suodatussäännöt, joita Googlen tulee käyttää hakulauseketta vastaavissa mainoksissa. Seuraavassa esitetään adsafe-parametrin hyväksytyt asetukset ja kerrotaan, miten kukin arvo vaikuttaa palautettuihin mainoksiin:
  • high: Palauttaa koko perheelle sopivia mainoksia. Se ei palauta lapsille sopimattomia mainoksia tai mainoksia, jotka sisältävät vain aikuisille suunnattua seksuaalista sisältöä.
  • medium: Tämä palauttaa koko perheelle sopivia mainoksia ja lapsille sopimattomia mainoksia. Se ei palauta mainoksia, jotka sisältävät vain aikuisille suunnattua seksuaalista sisältöä.
  • low: Palauttaa kaikenlaisia mainoksia.
Huom. adsafe-parametrin oletusarvo on "high".

Esimerkki:

'adsafe': 'medium'
adtest Valinnainen
adtest-parametrilla osoitetaan, että mainospyyntö on testi. Jos adtest-parametrin arvo on "on", Google pitää pyyntöä testinä eikä laske mainosimpressioita tai seuraa klikkaustuloksia.

Jos adtest-parametrin arvoksi määritetään "on", tuloja ei muodostu.

Huom. Käytä tätä parametria testaukseen. Jos käytät sitä tuotantojärjestelmissä, et saa maksua näkyneistä mainoksista.

Oletusarvo on "off".

Esimerkki:

'adtest' : 'on'
channel Valinnainen
Voit lisätä AdSense for Search ‑kanavan, jos haluat seurata eri sivujen tuloksia. Käytä yksilöllistä kanavatunnusta, jonka olet luonut AdSense-tililläsi. Lue lisää mainostulosten seuraamisesta omien kanavien avulla.

Kanavat on erotettava toisistaan plusmerkillä (+).

Esimerkkejä:

'channel' : 'testA'
'channel' : 'testA+testB'
hl Valinnainen
Tämä parametri määrittää kielen, jota käytetään pyydettyjen mainosten kohdistuksessa. Oletusarvo on "en".

Google tukee kaikkia Google Ads APIn kielikoodeja.

Huom. Mainostajat määrittävät kielen, johon heidän mainoksensa kohdistetaan. Jos sisällytät pyyntöösi tämän parametrin, Google palauttaa ainoastaan mainoksia, jotka on kohdistettu kyseiseen kieleen tai kaikkiin kieliin. Tämä ei kuitenkaan takaa, että mainosteksti olisi kirjoitettu määritetyllä kielellä.

Tyypillisesti hl-parametrin arvoksi kannattaa määrittää sen sivun ensisijainen kieli, jolta tämä parametri lähetetään.

Esimerkkejä:

'hl' : 'es'
ie Valinnainen

Tämä ie-parametri määrittää merkistökoodauksen tavan, jota käytetään kyselymerkkijonon tulkitsemiseen.

Oletusarvoisesti ie-parametrin arvoksi on määritetty "utf-8".

Arvo Standardin nimi Tuetut kielet
latin1 ISO-8859-1 länsieurooppalaiset kielet (englanti, espanja, hollanti, indonesia, italia, katalaani, norja, portugali, ranska, ruotsi, saksa, suomi, tanska)
latin2 ISO-8859-2 itäeurooppalaiset kielet (kroatia, puola, romania, serbia, slovakki, sloveeni, tšekki, unkari)
latin3 ISO-8859-3
latin4 ISO-8859-4 balttilaiset kielet (latvia, liettua, viro)
cyrillic ISO-8859-5 bulgaria, venäjä
arabic ISO-8859-6
greek ISO-8859-7 kreikka
hebrew ISO-8859-8 heprea
latin5 ISO-8859-9
latin6 ISO-8859-10 islanti
euc-jp EUC-JP japani
euc-kr EUC-KR korea
sjis Shift_JIS japani
big5 Big5 perinteinen kiina
gb GB2312 yksinkertaistettu kiina
utf-8 UTF-8 kaikki
oe Valinnainen

Tämä oe-parametri määrittää merkistökoodauksen tavan, jota Google käyttää mainosten tekstin koodaamiseen. Vaikka tämä onkin valinnainen parametri, sille kannattaa määrittää arvo.

oe-parametrin oletusarvo on "utf-8".

Arvo Standardin nimi Tuetut kielet
latin1 ISO-8859-1 länsieurooppalaiset kielet (englanti, espanja, hollanti, indonesia, italia, katalaani, norja, portugali, ranska, ruotsi, saksa, suomi, tanska)
latin2 ISO-8859-2 itäeurooppalaiset kielet (kroatia, puola, romania, serbia, slovakki, sloveeni, tšekki, unkari)
latin3 ISO-8859-3
latin4 ISO-8859-4 balttilaiset kielet (latvia, liettua, viro)
cyrillic ISO-8859-5 bulgaria, venäjä
arabic ISO-8859-6
greek ISO-8859-7 kreikka
hebrew ISO-8859-8 heprea
latin5 ISO-8859-9
latin6 ISO-8859-10 islanti
euc-jp EUC-JP japani
euc-kr EUC-KR korea
sjis Shift_JIS japani
gb GB2312 yksinkertaistettu kiina
utf-8 UTF-8 kaikki
personalizedAds Valinnainen
Määrittää, ovatko käyttäjät antaneet suostumuksensa siihen, että julkaisija voi jakaa heidän henkilötietonsa Googlelle personoitua mainontaa varten.
  • true: Palauttaa kyselyihin kohdistettuja mainoksia ja mainoksia, joiden kohdistuksessa on hyödynnetty käyttäjän Google-evästeitä. Jos käyttäjä on Euroopan unionin alueella, hänen tulee ensin antaa suostumus siihen, että sivustosi voi jakaa hänen henkilötietonsa Googlelle mainosten personointia varten.
  • false: Tämä palauttaa vain kyselyihin kohdistettuja mainoksia. Tämä ei palauta mainoksia, jotka on kohdistettu käyttäjän Google-evästeiden avulla. Jos käyttäjä ei ole antanut suostumustaan siihen, että sivustosi voi jakaa hänen henkilötietonsa Googlelle personoitua mainontaa varten, tämän parametrin arvoksi on määritettävä "false".
Huom. personalizedAds-parametrin oletusarvo on "true".

Esimerkki:

'personalizedAds': false

Yksikkötason parametrien kuvaukset

Nämä parametrit vaikuttavat siihen, miten sivun yksittäiset mainosyksiköt näkyvät käyttäjälle. Kukin parametri voidaan määrittää erikseen kullekin mainosyksikölle.

Pakollinen

Parametri Kuvaus ja esimerkkejä
container Pakollinen
Sen tyhjän mainossäilön tunnus <div id='afscontainer1'></div>, jossa haluat mainoksen näkyvän.

Esimerkki:

'container' : 'afscontainer1'
maxTop Pakollinen

Tämän parametrin avulla voit määrittää, kuinka monta mainosta sivun yläosan mainosyksikössä näkyy.

Huom. Tätä parametria käytetään number-parametrin sijasta. Tämän mainosyksikön on oltava tarpeeksi leveä, jotta mainosten ensimmäistä riviä ei tiivistetä. maxTop-parametrin käyttäminen sivun muissa sijoitteluissa katsotaan käytäntörikkomukseksi.

Esimerkki:

'maxTop' : 4
width Pakollinen
Määrittää mainosyksikön tai samantyyppisen haun yksikön leveyden pikseleinä.

Esimerkkejä:

'width' : '700px'
'width' : 700

Määritysasetukset

Parametri Kuvaus ja esimerkkejä
adLoadedCallback Valinnainen
Määrittää JavaScript-funktion, jota kutsutaan silloin, kun mainokset tai samantyyppiset haut ovat latautuneet tai kun mainoksia tai samantyyppisiä hakuja ei julkaista. Parametrin arvoksi on määritettävä käyttöönottamasi JavaScript-takaisinkutsufunktio, jotta toiminto suoritetaan, kun mainoskutsu on valmis.

Takaisinkutsufunktiolla on seuraavat parametrit:

containerName Mainosyksikön tai samantyyppisen haun yksikön säilön nimi.
adsLoaded Määritä arvoksi "true", jos vähintään yksi mainos tai samankaltainen hakutermi voi näkyä, tai "false", jos mainoksia tai samantyyppisiä hakuja ei palauteta.
isExperimentVariant Määritä arvoksi "true", jos oma tyylikokeilu on käynnissä ja mainosten renderöintiin käytetään kokeilun muunnelmaa.
callbackOptions JSON-objekti, joka sisältää seuraavat kentät:

termPositions: Samantyyppisen haun yksikössä tämä kenttä sisältää julkaisijan toimittamien termien map<string,int>-funktion, jota verrataan näiden termien nollasta alkavan hakemiston sijaintiin vastauksessa. Jos termi toimitetaan mutta sitä ei palauteta, se ei sisälly funktioon.

Huom. Testaa vastakutsufunktio ja varmista, että se ei aiheuta virheitä, varsinkaan sellaisia, jotka saattavat vaikuttaa sivun latautumiseen.

Esimerkki JavaScript-vastakutsusta:

var adblock1 = {
  'container' : 'adblock1_div_id',
  'adLoadedCallback' : function(containerName, adsLoaded,
    isExperimentVariant, callbackOptions) {
    if (adsLoaded) {
       try {
         // most likely do nothing
       } catch (e) {
         alert ("Error in callback function");
         // Do something to handle error gracefully
       }
    } else {
       // as you always do when there is no ad coverage from Google
    }
  }
};
number Valinnainen
Tässä mainosyksikössä näkyvien mainosten määrä. Oletusarvo on 2.

Esimerkki:

'number' : 4
relatedSearches Valinnainen
Mainosyksikössä näkyvien samantyyppisten hakujen määrä. Parametri palauttaa vähintään kolme samantyyppistä hakua, ellei arvoksi ole asetettu 0. Oletusarvo on 0.

Esimerkki:

'relatedSearches' : 4