AdSense haulle

Muokattavien hakumainosten parametrien kuvaukset

Olemme koonneet tähän artikkeliin kokeneita käyttäjiä varten luettelon tällä hetkellä tuetuista muokattavien hakutyylien parametreista. AdSensessa luotava koodi sisältää kaikki yleisimmin käytetyt parametriasetukset. Pakollisia parametreja on kaksi: pubId ja query. Saat pubId-parametrin suoraan AdSensesta, mutta sinun on muokattava koodia ja määritettävä arvo query-parametrille. Kaikki muut parametrit ovat valinnaisia, ja ne on kuvattu alla.

Parametrityypit

Parametreja on kahdenlaisia:

Jäljempänä on koodigeneraattorin luoma esimerkki, joka sisältää kaksi mainoskoodinpätkää. Jotta voit määrittää tämän koodin, sinun on määritettävä vaadittu query-parametri pageOptions-funktioon (esim. "query": myQuery). Tämän jälkeen oletkin jo valmis aloittamaan mainosten näyttämisen. Voit myös määrittää valinnaisia sivutason parametreja sivutason mainoskoodiin ja yksittäisiä yksikkötason parametreja adblock1- ja adblock2-funktioihin.

<div id="afscontainer1"></div>
<div id="afscontainer2"></div>

<script type="text/javascript" charset="utf-8">

// Sivutason parametrit
  var pageOptions = {
    "pubId": "partner-pub-1234567891234567",
    "styleId": "1234567890",
    "query": myQuery,
  };

// Yksikkötason parametrit
  var adblock1 = {
    "container": "afscontainer1"
  };

var adblock2 = {
    "container": "afscontainer2"
  };

_googCsa('ads', pageOptions, adblock1, adblock2);

</script>

Sivutason parametrien kuvaukset

Nämä parametrit tarvitsee määrittää vain kerran kullakin sivulla. Ne vaikuttavat sivun kaikkiin mainosyksiköihin.

Pakolliset

Parametri Kuvaus ja esimerkkejä
pubId Pakollinen
Tämä on AdSense-asiakastunnuksesi. Oma pubId-tunnuksesi on asiakastunnuksen osa, joka tulee merkkijonon "partner-" jälkeen. Jos asiakastunnuksesi on esimerkiksi "partner-test-property", pubId-tunnuksesi on "test-property". Tämä on muokattavien hakumainosten standardiprotokolla.

Esimerkki:

"pubId": "test-property"
query Pakollinen
Tämä on käyttäjän antama hakulauseke. Kyselyparametrin ("query") arvo on purettava.

Esimerkkejä:

"query": "flowers"

"query": "black & decker"

"query": myQuery // Tässä myQuery on hakulausekkeen sisältävä JavaScript-muuttuja.

Valinnaiset määritysasetukset

Parametri Kuvaus ja esimerkkejä
adPage Valinnainen

Tämä adPage-parametri määrittää, millä hakutulossivulla mainoksia näytetään. Sitä käytetään, kun käyttäjä siirtyy ensimmäistä hakutulossivua seuraaville sivuille. Jos mainoksia esimerkiksi pyydetään viisi ja adPage-parametrin arvoksi on määritetty 2, palautetut mainokset näytetään toisella hakutulossivulla.

adsafe Valinnainen
Tämä määrittää suodatussäännöt, joita Googlen on käytettävä hakulauseketta vastaavissa mainoksissa. Alla on esitelty adsafe-parametrin kelvolliset asetukset ja kerrottu, miten kukin arvo vaikuttaa palautettuihin mainoksiin:
  • high: Tämä palauttaa koko perheelle sopivia mainoksia. Se ei palauta lapsille sopimattomia mainoksia tai mainoksia, jotka sisältävät vain aikuisille suunnattua seksuaalista sisältöä.
  • medium: Tämä palauttaa koko perheelle sopivia mainoksia ja lapsille sopimattomia mainoksia. Se ei palauta mainoksia, jotka sisältävät vain aikuisille suunnattua seksuaalista sisältöä.
  • low: Tämä palauttaa kaikenlaisia mainoksia.
Oletusarvoisesti adsafe-parametrin arvoksi on määritetty "high".

Esimerkki:

"adsafe": "medium"
adtest Valinnainen
Tämän adtest-parametrin avulla voidaan osoittaa, että mainospyyntö on testi. Kun adtest-parametrin arvoksi on asetettu "on", Google käsittelee pyyntöä testinä eikä laske mainoksen näyttökertoja tai seuraa klikkaustuloksia.

Kun adtest-parametrin arvoksi on määritetty "on", et saa tuloja.

Käytä tätä parametria testaukseen. Jos käytät sitä tuotantojärjestelmissä, et saa maksua näyttämistäsi mainoksista.

Oletusarvoisesti adtest-parametrin arvoksi on määritetty "off".

Esimerkki:

"adtest": "on"
channel Valinnainen
Voit sisällyttää mukaan AdSense haulle ‑kanavan, jos haluat seurata eri sivujen kehitystä. Käytä yksilöllistä kanavatunnusta, jonka olet luonut AdSense-tililläsi. Lue lisätietoja mainosten tehokkuuden seuraamisesta omien kanavien avulla.

Kanavat on erotettava toisistaan plusmerkillä ("+").

Esimerkkejä:

"channel": "testA" "channel": "testA+testB"
hl Valinnainen
Tämä parametri määrittää kielen, jota tulisi käyttää pyydettyjen mainosten kohdistuksessa. Oletusarvo on "en".

Google tukee kaikkia Google Ads ‑sovellusliittymän kielikoodeja.

Mainostajat voivat määrittää kielet, joita käytetään heidän mainostensa kohdistamisessa. Jos sisällytät pyyntöösi tämän parametrin, Google palauttaa ainoastaan mainoksia, jotka on kohdistettu kyseiseen kieleen tai kaikkiin kieliin. Tämä ei kuitenkaan takaa, että mainosteksti olisi kirjoitettu määritetyllä kielellä.

Tyypillisesti hl-parametrin arvoksi kannattaa määrittää sen sivun ensisijainen kieli, jolta tämä parametri lähetetään.

Esimerkkejä:

"hl": "es"
ie Valinnainen

Tämä ie-parametri määrittää merkistökoodauksen tavan, jota käytetään kyselymerkkijonon tulkitsemiseen.

Oletusarvoisesti ie-parametrin arvoksi on määritetty "utf-8".

Arvo Standardin nimi Tuetut kielet
latin1 ISO-8859-1 länsieurooppalaiset kielet (englanti, espanja, hollanti, indonesia, italia, katalaani, norja, portugali, ranska, ruotsi, saksa, suomi, tanska)
latin2 ISO-8859-2 itäeurooppalaiset kielet (kroatia, puola, romania, serbia, slovakki, sloveeni, tšekki, unkari)
latin3 ISO-8859-3
latin4 ISO-8859-4 balttilaiset kielet (latvia, liettua, viro)
cyrillic ISO-8859-5 bulgaria, venäjä
arabic ISO-8859-6
greek ISO-8859-7 kreikka
hebrew ISO-8859-8 heprea
latin5 ISO-8859-9
latin6 ISO-8859-10 islanti
euc-jp EUC-JP japani
euc-kr EUC-KR korea
sjis Shift_JIS japani
big5 Big5 perinteinen kiina
gb GB2312 yksinkertaistettu kiina
utf-8 UTF-8 kaikki
oe Valinnainen

Tämä oe-parametri määrittää merkistökoodauksen tavan, jota Google käyttää mainosten tekstin koodaamiseen. Vaikka tämä onkin valinnainen parametri, sille kannattaa määrittää arvo.

Oletusarvoisesti oe-parametrin arvoksi on määritetty "utf-8". Katso ie-parametrin kohdalta kaikkien mahdollisten arvojen luettelo.

personalizedAds Valinnainen
Tämä parametri määrittää, ovatko käyttäjät antaneet suostumuksensa siihen, että julkaisija voi jakaa heidän henkilötietonsa Googlelle mainosten personointia varten.
  • true: Tämä palauttaa kyselyihin kohdistettuja mainoksia ja joitakin mainoksia, jotka on saatettu kohdistaa käyttäjän Google-evästeiden avulla. Jos käyttäjä on Euroopan unionin alueella, hänen tulee ensin antaa suostumus siihen, että sivustosi voi jakaa hänen henkilötietonsa Googlelle mainosten personointia varten.
  • false: Tämä palauttaa vain kyselyihin kohdistettuja mainoksia. Tämä ei palauta mainoksia, jotka on kohdistettu käyttäjän Google-evästeiden avulla. Jos käyttäjä ei ole antanut suostumustaan siihen, että sivustosi voi jakaa hänen henkilötietonsa Googlelle mainosten personointia varten, tämän parametrin arvoksi on määritettävä "false".
Oletusarvoisesti personalizedAds-parametrin arvoksi on määritetty "true".

Esimerkki:

"personalizedAds": false

Yksikkötason parametrien kuvaukset

Nämä parametrit vaikuttavat siihen, miten sivun yksittäiset mainosyksiköt näkyvät käyttäjälle. Kukin parametri voidaan määrittää erikseen kullekin mainosyksikölle.

Pakolliset

Parametri Kuvaus ja esimerkkejä
container Pakollinen
Tämä on sen tyhjän mainossäilön (<div id='afscontainer1'></div>) tunnus, jossa mainos halutaan näyttää.

Esimerkki:

"container": "afscontainer1"

Valinnaiset määritysasetukset

Parametri Kuvaus ja esimerkkejä
maxTop Valinnainen

Käyttämällä tätä parametria voit määrittää, kuinka monta mainosta näytetään sivun yläosan mainosyksikössä.

Tätä parametria käytetään number-parametrin sijaan. Tämän mainosyksikön on oltava tarpeeksi leveä, jotta mainosten ensimmäistä riviä ei tiivistetä. Jos maxTop-parametria käytetään sivun muissa sijoitteluissa, se katsotaan sääntörikkomukseksi.

Esimerkki:

"maxTop": 4
number Valinnainen
Tämä määrittää mainosyksikössä näytettävien mainosten määrän. Oletusarvo on 2.

Esimerkki:

"number": 4
width Pakollinen
Tämä määrittää mainosyksikön leveyden pikseleinä.

Esimerkki:

"width": "700px"