Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

GDPR – översikt och vägledning

Exempel på annonskod för personliga annonspreferenser

Om du uppfyller kraven i vår policy för användares medgivande och vill visa anpassade annonser för alla användare som besöker din webbplats och som befinner sig i EES-området och Storbritannien behöver du inte göra några ändringar i dina annonstaggar. Du kan aktivera visning av icke-anpassade annonser i gränssnittet i AdSense eller Google Ad Manager.

Men om du till exempel vill visa anpassade annonser för vissa användare och icke-anpassade annonser för andra, kan du kanske ha nytta av exemplen nedan.

Observera att följande kodexempel inte är avsedda att användas som de är. Syftet med dem är att visa hur du kan implementera personliga annonspreferenser.

Annonskod för icke-anpassade annonser

Om du vill visa icke-anpassade annonser på särskilda sidor, se exempel nedan:

<html>
<head>
<title>Your site title</title>
</head>
<body>

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pubxxx" crossorigin="anonymous"></script>
<script>(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).requestNonPersonalizedAds=1;</script>
// Raden ovan säkerställer att du begär icke-anpassade annonser. Den måste infogas innan du använder <script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});</script> och det räcker att ha en sådan rad per sida.
<!-- One test unit for GDPR -->
<ins class="adsbygoogle"     style="display:inline-block;width:970px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pubxxx"
    data-ad-slot="slot_id">
</ins>

<!-- Another test unit for GDPR -->
<ins class="adsbygoogle"     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pubxxx"
    data-ad-slot="slot_id">
</ins>
<script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});</script>
// Detta aktiverar annonsbegäran.

</body>
</html>

Annonskod för anpassade annonser

Om du vill visa anpassade annonser för vissa användare och icke-anpassade annonser för andra, se exemplet nedan:

<html>
<head>
<title>Your site title</title>
</head>
<body>

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pubxxx" crossorigin="anonymous"></script>
<script>(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).pauseAdRequests=1;</script>
// Detta pausar annonsförfrågningar, så att användare har tid att interagera med din samtyckeslösning.

/* Ställ in samtyckeslösningen och agera enligt användarens val.

Om användaren tackar nej till anpassade annonser, se till att anropa (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).requestNonPersonalizedAds=1;
Kom ihåg att du behöver användarens samtycke till att använda cookies även för icke-anpassade annonser i länder där EU:s direktiv om integritet och elektronisk kommunikation kräver det.

Senare kan du anropa (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).pauseAdRequests=0 för att börja skicka annonsförfrågningar igen. Utan detta anrop visas inga annonser.

*/

<!-- One test unit for GDPR -->
<ins class="adsbygoogle"     style="display:inline-block;width:970px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pubxxx"
    data-ad-slot="slot_id">
</ins>

<!-- Another test unit for GDPR -->
<ins class="adsbygoogle"     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pubxxx"
    data-ad-slot="slot_id">
</ins>
<script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});</script>
// Detta aktiverar vanligtvis annonsbegäran, men du har pausat dessa.

</body>
</html>

Automatiska annonser: Annonskod för icke-anpassade annonser

Om du vill visa icke-anpassade automatiska annonser på särskilda sidor, se exemplet nedan:

<html>
<head>
<title>Your site title</title>
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pubxxx" crossorigin="anonymous"></script>
<script>
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).requestNonPersonalizedAds=1;
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({google_ad_client: "ca-pubxxx", enable_page_level_ads: true});
</script>
</head>
<body>

</body>
</html>

Automatiska annonser: Annonskod för anpassade annonser

Om du vill visa anpassade automatiska annonser för vissa användare och icke-anpassade automatiska annonser för andra, se exemplet nedan:

<html>
<head>
<title>Your site title</title>
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pubxxx" crossorigin="anonymous"></script>
<script>
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).pauseAdRequests=1;
// Detta pausar annonsförfrågningar, så att användare har tid att interagera med din samtyckeslösning.
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({google_ad_client: "ca-pubxxx", enable_page_level_ads: true});
// Detta aktiverar vanligtvis annonsbegäran, men du har pausat dessa.
</script>
</head>
<body>

<script>
/* Ställ in samtyckeslösningen och agera enligt användarens val.

Om användaren tackar nej till anpassade annonser, se till att anropa (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).requestNonPersonalizedAds=1;
Kom ihåg att du behöver användarens samtycke till att använda cookies även för icke-anpassade annonser i länder där EU:s direktiv om integritet och elektronisk kommunikation kräver det.

Senare kan du anropa (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).pauseAdRequests=0 för att börja skicka annonsförfrågningar igen. Utan detta anrop visas inga annonser.

</script>

</body>
</html>