EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntö

Julkaisijoiden käytettävissä olevat tavat EU-käyttäjän suostumuksen pyytämiseen

Julkaisijat voivat pyytää ETA-alueella olevilta käyttäjiltään suostumusta monin eri tavoin ja noudattaa näin Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän päivitettyä suostumuskäytäntöä sekä jatkaa julkaisijoille tarkoitettujen Google-tuotteiden käyttämistä.

1. Julkaisija luo oman suostumuksen pyytämiseen tarkoitetun ratkaisun

1. Siirry AdSenseen ja valitse käyttämäsi mainosteknologian tarjoajat.
  2. Keskeytä mainosten latautuminen sivun lataamisen yhteydessä GPT APIn avulla (disableInitialLoad()).
  3. Käynnistä suostumuksen pyytämiseen tarkoitettu työkalu ja pyydä suostumus Googlea ja valittuja mainostekniikan tarjoajia varten.
    • Jos käyttäjä antaa suostumuksensa personoitujen mainosten näyttämiseen, ota mainosten latautuminen takaisin käyttöön (refresh()).
    • Jos käyttäjä antaa suostumuksensa personoimattomien mainosten näyttämiseen, lataa personoimattomat mainokset (setRequestNonPersonalizedAds(1) + refresh()).
    • Jos käyttäjä ei anna suostumustaan Googlelle, älä lähetä Googlelle mainoskutsua.

Lisätietoja on artikkelissa Yksilöllisiin mainoksiin liittyvien asetusten käyttäminen Googlen julkaisijan mainostageissa.

2. Julkaisija käyttää IAB:n kehystä

Googlea ei vielä ole integroitu IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehykseen. Olemme tehneet IAB Europen kanssa yhteistyötä viime kuukausien ajan selvittääksemme, miten tuotteemme ja käytäntömme voivat tukea läpinäkyvyys- ja suostumuskehystä. Tekninen integrointi on kuitenkin vielä kesken.

Ennen kuin integrointi IAB:n kehykseen on valmis, Google palauttaa niiden mainosteknologian tarjoajien yksilöllisiä mainoksia, jotka julkaisija on valinnut mainosteknologian tarjoajien hallintaominaisuuksien avulla. Julkaisijoilla on jatkossakin mahdollisuus sisällyttää ei-yksilöllisten mainosten signaali mainospyyntöönsä tai näyttää halutessaan vain ei-yksilöllisiä mainoksia kaikille ETA-alueella oleville käyttäjille AdSensen käyttöliittymän kautta. Huomaa myös, että IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen teknisiä määrityksiä tuetaan verkossa, mutta mobiilisovelluksen tekniset määritykset eivät vielä ole valmiita.