Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

GDPR – översikt och vägledning

Tagga en annonsbegäran för begränsad databehandling avseende användare i EES, Förenade kungariket och Schweiz

Du kan märka dina annonsförfrågningar så att de behandlas med begränsad databehandling avseende personer inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Förenade kungariket och Schweiz med hjälp av taggen TFUA (tidigare ”Tag for users under the age of consent”). Syftet med funktionen är att underlätta efterlevnad av Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och relaterade lagar gällande barns integritet, till exempel Age Appropriate Design Code (AADC). Observera att du kan ha andra rättsliga förpliktelser enligt GDPR och AADC. Läs igenom alla riktlinjer och rådfråga ditt juridiska biträde. Kom ihåg att Googles verktyg är utformade för att underlätta efterlevnad av lagen. De befriar inte utgivarna från deras lagstadgade skyldigheter. Läs mer om hur GDPR och AADC påverkar utgivare.

När du använder denna funktion inkluderas en TFUA-parameter i annonsbegäran. Parametern inaktiverar personligt anpassad annonsering, bland annat remarketing, för den aktuella annonsbegäran. Den inaktiverar också förfrågningar till externa annonsleverantörer, som annonsmätningspixlar och tredjepartsleverantörer av annonseringstjänster.

Inkluderingen av TFUA-parametern i en annonsbegäran har företräde framför alla tillämpliga inställningar på webbplatsnivå.

Om du använder Googles annonseringstjänster och vill begära begränsad databehandling enligt COPPA på webbplats-, underdomän- eller appnivå i stället för per annonsbegäran kan du läsa Tagga en webbplats eller annonsbegäran så att den behandlas som avsedd för barn.

Läs mer om TFCD och COPPA

TFCD- och TFUA-taggarna bör inte vara inställda på true samtidigt. Om detta sker har TFCD-taggen företräde.

JavaScript-taggar

Om du använder den asynkrona annonskoden (adsbygoogle.js) på din webbsida för att begära annonser från AdSense (AFC), kan du begära annonser som är lämpliga för begränsad databehandling genom att ta med parametern data-tag-for-under-age-of-consent="1" i alla taggar. Exempel:

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous">
</script>
<ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="0123456789"
    data-tag-for-under-age-of-consent="1"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Om du använder den äldre asynkrona annonstaggen (show_ads.js) ska du ange variabeln google_tag_for_under_age_of_consent=1 i alla annonstaggar. Exempel:

<script>
google_ad_client = "ca-pub-1234567890123456";
google_ad_slot = "0123456789";
google_ad_width = 125;
google_ad_height = 125;
google_tag_for_under_age_of_consent = 1;
</script>
<script src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>

<amp-ad>-taggar

Med <amp-ad type="adsense"> kan du märka förfrågningar om begränsad databehandling via komponenten amp-consent. Komponenten gör det möjligt för utgivaren att ange checkConsentHref, en slutpunkt som anropas innan begäranden skickas från en komponent på sidan som specificerar attributet data-block-on-consent. Läs mer om amp-consent och syntaxen för ConsentHref-svar

Om utgivarens ConsentHref-slutpunkt returnerar nyckeln tfua eller tfcd märks efterföljande AdSense-förfrågningar för begränsad databehandling. Detta är ett exempel på en AMP-sida med en samtyckeskomponent och en annons:

<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
<script type="application/json">
{
  "consents": {
    "my-consent": {
      "checkConsentHref": "https://publisher.com/api/check-consent",
      "promptUI": "consent-ui"
    }
  }
}
</script>
</amp-consent>

<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="adsense"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner"
    json='{"targeting":{"sport":["rugby","cricket"]},
      "categoryExclusions":["health"]}'>
</amp-ad>

Följande svar från utgivarens ConsentHref (https://publisher.com/api/check-consent) resulterar i begränsad databehandling för AdSense-annonsbegäran:

{
  "promptIfUnknown": false,
  "sharedData": {
    "adsense-tfua": 1,
    "adsense-tfcd": 0
  }
}

TFUA och TFCD kan också anges statiskt i <amp-ad>-taggar med hjälp av JSON-inriktningsobjektet, enligt följande:

<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="adsense"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner"
    json='{"targeting":{"sport":["rugby","cricket"]},
      "categoryExclusions":["health"],
      "tagForChildDirectedTreatment":1,
      "tagForUnderAgeTreatment":1}'>
</amp-ad>

För att hjälpa dig uppfylla dessa krav vill vi informera dig om att data-block-on-consent också kan ställas in för andra AMP-komponenter som skickar förfrågningar till tredje parter, exempelvis amp-analytics och amp-pixel.