Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

AVG: overzicht en richtlijnen

Een advertentieverzoek voor gebruikers in de EER, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland taggen voor beperkte gegevensverwerking

Met de TFUA-parameter (voorheen Tag For Under the Age of Consent genoemd) kunt u advertentieverzoeken voor gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland markeren voor beperkte gegevensverwerking. Deze functie is geïntroduceerd om te kunnen voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en gerelateerde regelgeving voor de privacy van kinderen, zoals de Age Appropriate Design Code (AADC). Op grond van de AVG en de AADC heeft u mogelijk ook andere wettelijke verplichtingen. Lees alle richtlijnen en neem contact op met uw eigen juridisch adviseur. Vergeet niet dat de tools van Google zijn ontworpen om naleving eenvoudiger te maken en niet om een uitgever te ontheffen van diens wettelijke verplichtingen. Meer informatie over de gevolgen van de AVG en AADC voor uitgevers

Als u deze functie gebruikt, wordt er een TFUA-parameter opgenomen in het advertentieverzoek. Met deze parameter worden gepersonaliseerde advertenties, inclusief remarketing, uitgezet voor dat specifieke advertentieverzoek. De parameter zet ook verzoeken voor externe advertentieleveranciers uit, zoals pixels voor advertentiemeting en advertentieservers van derden.

Als u de TFUA-parameter opneemt in een advertentieverzoek, heeft deze voorrang op alle instellingen die op siteniveau van toepassing zijn.

Als u de advertentieservices van Google gebruikt en een aanvraag wilt indienen voor beperkte gegevensverwerking volgens de COPPA op site-, subdomein- of app-niveau in plaats van per advertentieverzoek, leest u Een site of advertentieverzoek taggen voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen.

Meer informatie over TFCD en COPPA

Stel de TFCD- en TFUA-tags niet beide in op true. Als u dat toch doet, krijgt de TFCD-tag voorrang.

JavaScript-tags

Als u op uw pagina de asynchrone advertentiecode (adsbygoogle.js) gebruikt om advertentieverzoeken in te dienen vanuit AdSense (AFC), neemt u in elke tag de parameter data-tag-for-under-age-of-consent="1" op. Hiermee zorgt u ervoor dat er advertentieverzoeken worden ingediend die geschikt zijn voor beperkte gegevensverwerking. Voorbeeld:

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous">
</script>
<ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="0123456789"
    data-tag-for-under-age-of-consent="1"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Als u de oudere synchrone advertentietag (show_ads.js) gebruikt, stelt u de variabele google_tag_for_under_age_of_consent=1 in elke advertentietag in. Voorbeeld:

<script>
google_ad_client = "ca-pub-1234567890123456";
google_ad_slot = "0123456789";
google_ad_width = 125;
google_ad_height = 125;
google_tag_for_under_age_of_consent = 1;
</script>
<script src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>

<amp-ad>-tags

<amp-ad type="adsense"> ondersteunt de markering van advertentieverzoeken voor beperkte gegevensverwerking via de component amp-consent. Met die component kan de uitgever checkConsentHref specificeren, een eindpunt dat wordt opgevraagd voordat verzoeken worden verstuurd via een component waarin het kenmerk data-block-on-consent wordt gespecificeerd. Meer informatie over amp-consent en de indeling van ConsentHref-reacties

Als het ConsentHref-eindpunt van de uitgever de sleutel tfua of tfcd retourneert, worden daaropvolgende AdSense-verzoeken gemarkeerd voor beperkte gegevensverwerking. We nemen als voorbeeld een AMP-pagina met een toestemmingscomponent en een advertentie:

<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
<script type="application/json">
{
  "consents": {
    "my-consent": {
      "checkConsentHref": "https://publisher.com/api/check-consent",
      "promptUI": "consent-ui"
    }
  }
}
</script>
</amp-consent>

<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="adsense"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner"
    json='{"targeting":{"sport":["rugby","cricket"]},
      "categoryExclusions":["health"]}'>
</amp-ad>

Het volgende antwoord van het ConsentHref-eindpunt van de uitgever (https://publisher.com/api/check-consent) maakt beperkte gegevensverwerking mogelijk voor het AdSense-advertentieverzoek:

{
  "promptIfUnknown": false,
  "sharedData": {
    "adsense-tfua": 1,
    "adsense-tfcd": 0
  }
}

TFUA en TFCD kunnen ook statisch worden ingesteld in <amp-ad>-tags door het JSON-targetingobject als volgt te gebruiken:

<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="adsense"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner"
    json='{"targeting":{"sport":["rugby","cricket"]},
      "categoryExclusions":["health"],
      "tagForChildDirectedTreatment":1,
      "tagForUnderAgeTreatment":1}'>
</amp-ad>

data-block-on-consent kan bovendien worden ingesteld voor andere AMP-componenten die verzoeken indienen bij derden, zoals amp-analytics en amp-pixel. Dit maakt het voor u makkelijker om aan de vereisten te voldoen.