Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties

De tool Privacy en berichten in AdSense biedt verschillende opties om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties aan te zetten. In dit artikel beschrijven we de verschillen tussen de 2 soorten advertenties. Vind meer informatie over instellingen voor advertentiepersonalisatie in de advertentietags van Google-uitgevers.

Personalized ads

Personalized advertising (formerly known as interest-based advertising) is a powerful tool that improves advertising relevance for users and increases ROI for advertisers. In all our publisher products, we make inferences about a user’s interests based on the sites they visit or the apps they use. This allows advertisers to target their campaigns according to these interests, providing an improved experience for users and advertisers alike. Learn more about our advertiser policies for personalized ads.

Google considers ads to be personalized when they are based on previously collected or historical data to determine or influence ad selection, including activity like previous search queries, visits to sites or apps, location, or demographic information. For example, this could include: demographic targeting, interest category targeting, remarketing, targeting Customer Match lists, and targeting audience lists uploaded in Display & Video 360 or Campaign Manager 360.

Niet-gepersonaliseerde advertenties

Niet-gepersonaliseerde advertenties zijn niet gebaseerd op eerder gedrag van gebruikers. In plaats daarvan gebruiken ze contextuele informatie, waaronder brede geografische targeting (bijvoorbeeld op plaatsniveau) op basis van de huidige locatie, content op de huidige site, content in de huidige app of de huidige zoektermen. Als niet-gepersonaliseerde advertenties worden weergegeven, staat Google Ad Manager geen gegevens toe die worden gebruikt voor personalisatie, waaronder demografische targeting en targeting op gebruikerslijst.

Voor niet-gepersonaliseerde advertenties worden geen cookies of mobiele advertentie-ID's gebruikt voor advertentietargeting, maar er worden wel cookies of mobiele advertentie-ID's gebruikt voor frequentielimieten en verzamelde advertentierapporten.

U moet toestemming vragen om cookies of mobiele advertentie-ID's voor die doeleinden te gebruiken als dat wettelijk is vereist, zoals in bepaalde landen in de Europese Economische Ruimte (EER) op grond van de ePrivacy-richtlijn. Vind meer informatie over de integratie van uitgevers met het TCF v2.2 van het IAB.

Als een ingelogde Google-gebruiker rechtstreeks leeftijdsinformatie aan Google heeft verstrekt en nog niet digitaal meerderjarig is, toont Google alleen niet-gepersonaliseerde advertenties aan die gebruiker, wat de instellingen voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie van de uitgever in Privacy en berichten in Ad Manager ook zijn en of de uitgever nu wel of geen signaal voor niet-gepersonaliseerde advertenties doorgeeft in de advertentietag.

De instellingen voor advertentiepersonalisatie kunnen in elke regio wereldwijd worden beheerd, niet alleen in de EER of het Verenigd Koninkrijk. Uitgevers die gebruikers aanvullende manieren willen bieden voor hoe er met hun privacy wordt omgegaan, vinden meer informatie over instellingen voor advertentiepersonalisatie en de Publisher Privacy Treatment API.