Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Anpassade sökannonser

Om anpassade sökannonser

Anpassade sökannonser är en produkt från Google som hjälper dig att generera intäkter på sökresultatsidorna i din egen sökupplevelse. Om du inte redan erbjuder en sökupplevelse på din webbplats kan du överväga att lägga till en AdSense-sökmotor, vilket utöver sökupplevelsen också kan generera intäkter från sökannonser.

Kontakta din kontoansvariga för att registrera dig om du vill börja visa anpassade sökannonser på din webbplats. Vi granskar webbplatsen och meddelar dig när du kan börja använda anpassade sökannonser.

Fördelar

• Större relevans, större intäkter: Anpassade sökannonser utgår från sökfrågan för att visa inriktade och relevanta annonser. Det ger dig nöjda användare och större intäkter.
  • Samma utseende som Google: Dra fördel av Googles expertkunskaper och unika annonsformat och få tillgång till vårt partnernätverk med mer en miljon annonsörer.
  • Integrerade och helt anpassningsbara format: Anpassa utseendet på sökannonserna så att de matchar din webbplats. Du bestämmer storlek, plats, färg och teckensnitt.

Så fungerar anpassade sökannonser

Du placerar sökannonser på din webbplats eller i din app genom att lägga till ett antal rader med kod. Du kan visa flera sökannonser i flera annonsbehållare på din sida. Till exempel kan du visa annonser ovanför eller till höger om sökresultaten, infogade mellan dem eller längst ned på sidan. Du bestämmer själv var du väljer att placera dina sökannonser. Annonsfunktionen anropar Google och hämtar annonser till alla annonsbehållare på din sidor med en enda effektiv begäran.

Sökformat

Med sökformat kan du formatera annonserna i sökresultaten så att de matchar din webbplats. Sökformaten är utformade för att ge

• en bättre användarupplevelse: De matchar din webbplats och ger besökarna en bättre upplevelse.
  • ett snyggt utseende oavsett skärmstorlek: Annonserna designas för att se bra ut på alla plattformar: mobila enheter, datorer och appar.
  • användbarhet: Lättanvända redigeringsverktyg i AdSense hjälper dig att göra annonserna snygga på din webbplats.

Implementera ett sökformat

Så här implementerar du ett sökformat på din sökresultatsida:

1. Skapa ett sökformat.
  2. Hämta koden för sökformatet.