Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonser for søk

Om søkeannonser

Søkeannonser er en funksjon i AdSense for søk (AFS) for å tjene penger på søkeresultatsidene på nettstedet. Når folk bruker søkefeltet på nettstedet, viser Google annonser som er målrettet mot disse søkene, på søkeresultatsidene. Når brukere klikker på slike annonser, får du ekstra inntekter fra søkeannonser.

Merk: Hvis du ikke allerede har en søkefunksjon på nettstedet, men tror du kan ha nytte av en slik funksjon, kan du vurdere å legge til en søkemotor fra Google. Da får du både en søkefunksjon og muligheten til å tjene penger på søkeannonser.

Fordeler

• Ekstra inntekter fra søkeannonser: Med søkeannonser vises godt målrettede og relevante annonser basert på det aktuelle søket, slik at du kan tjene penger på søkeresultatsidene på nettstedet ditt. Når brukerne klikker på disse annonsene, får du ekstra inntekter fra søkeannonser.
  • Tilgang til Googles søkenettverk: Med AdSense for søk kan du få inntekter fra alle budsjetter for annonsekampanjer der Google Søkenettverk er valgt. Disse inntektene kommer i tillegg til det du oppnår bare via Google Displaynettverk.
  • Personvernet blir ivaretatt: Annonsene på søkeresultatsidene er målrettet mot brukernes søk, ikke brukerdataene.
  • Sømløs integrering med tilpasset utseende og preg: Søkeannonsene kan tilpasses til utseendet og preget på nettstedet ditt. Du har full kontroll over størrelsen, plasseringen, fargen og skrifttypen.

Slik fungerer søkeannonser

For å kunne vise søkeannonser på nettstedet ditt må du opprette stiler for søkeannonser i AdSense-kontoen. Med stiler for søkeannonser kan du tilpasse søkeannonsene til utseendet og preget på søkeresultatsidene dine, noe som gir bedre resultater og en god brukeropplevelse.

Kom i gang med stiler for søkeannonser

I AdSense kan du velge blant ulike stiler for søkeannonser. Det fins også ulike innstillinger for å tilpasse stilene i tråd med utseendet og preget på nettstedet.

Slik kommer du i gang med stiler for søkeannonser:

1. Opprett en stil for søkeannonser.
  2. Hent koden for stilen for søkeannonser, og implementer den på nettstedet ditt.

Du kan ha flere søkeannonser i ulike annonsebeholdere på siden. Du kan for eksempel plassere annonser ovenfor søkeresultatene dine, til høyre for dem, innfelt i dem, eller nederst på siden. Det er opp til deg hvor du velger å plassere søkeannonsene. Systemet for søkeannonser kaller opp Google og henter annonser til alle annonsebeholderne på siden med én effektiv forespørsel.

Merk: Påse at du overholder retningslinjene for tilpassede søkeannonser når du plasserer ut søkeannonser.
Merk: AdSense for søk (AFS) støttes ikke i mobilapper.