Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertenties voor zoeken

Over zoekadvertenties

Zoekadvertenties is een functie van AdSense voor zoeken waarmee u inkomsten kunt genereren via de pagina's met zoekresultaten van uw site. Als gebruikers zoekopdrachten opgeven in het zoekvak op uw site, toont Google op uw pagina's met zoekresultaten advertenties die zijn getarget op de zoekopdracht van de gebruiker. Nadat gebruikers op een van deze advertenties hebben geklikt, genereert u incrementele opbrengst uit zoekadvertenties.

Opmerking: Als u nog geen zoekfunctie heeft, maar denkt dat uw site daar baat bij kan hebben, kunt u overwegen een door Google mogelijk gemaakte zoekmachine toe te voegen. Deze kan zowel zoekfunctionaliteit bieden als opbrengst genereren uit zoekadvertenties.

Voordelen

• Aanvullende opbrengst uit zoekadvertenties: zoekadvertenties gebruiken de zoekopdracht om zeer getargete, relevante advertenties te leveren, zodat u inkomsten kunt genereren op de pagina's met zoekresultaten van uw site. Als uw gebruikers op deze advertenties klikken, genereert u extra opbrengsten uit zoekadvertenties.
  • Toegang tot het zoeknetwerk van Google: met AdSense voor zoeken krijgt u toegang tot alle budgetten voor zoekadvertenties uit adverteerderscampagnes die zijn aangemeld voor het zoeknetwerk van Google. Dat kan een aanvulling zijn op wat er alleen via het Google Display Netwerk voor u beschikbaar is.
  • Privacybeschermend: advertenties op uw pagina's met zoekresultaten targeten de zoekopdracht die de gebruiker heeft opgegeven in plaats van de daadwerkelijke gebruikersgegevens.
  • Pas het uiterlijk aan voor een naadloze integratie: u kunt zoekadvertenties aanpassen aan de stijl van uw site. U kunt zelf het formaat, de locatie, de kleur en het lettertype bepalen.

Hoe zoekadvertenties werken

Maak zoekstijlen in uw AdSense-account als u zoekadvertenties op uw site wilt gebruiken. Met zoekstijlen kunt u uw zoekadvertenties aanpassen aan het uiterlijk van uw pagina's met zoekresultaten voor betere prestaties en een betere gebruikerservaring.

Aan de slag met zoekstijlen

AdSense heeft verschillende thema's zoekstijlen waaruit u kunt kiezen, plus verschillende instellingen om ze aan te passen, zodat u uw gebruikers een geweldige look-and-feel kunt bieden.

Aan de slag met zoekstijlen:

1. Maak een zoekstijl.
  2. Verkrijg de code voor uw zoekstijl en implementeer de zoekstijl op uw site.

U kunt meerdere zoekadvertenties, in meerdere advertentiecontainers, op uw pagina plaatsen. Bijvoorbeeld: u heeft mogelijk advertenties boven uw zoekresultaten, aan de rechterkant van de zoekresultaten, verspreid in de zoekresultaten of aan het eind van de pagina. U beslist waar u uw zoekadvertenties plaatst. Zoekadvertenties sturen een aanroep naar Google en krijgen met één efficiënte aanvraag advertenties voor alle advertentiecontainers op uw pagina.

Opmerking: Zorg dat u voldoet aan het Beleid voor aangepaste zoekadvertenties als u zoekadvertenties plaatst.
Opmerking: AdSense voor zoeken (AFS) wordt niet ondersteund in mobiele apps.