Tillåt och blockera annonser

Granska annonser i Center för annonsgranskning

I Center för annonsgranskning kan du se och åtgärda enskilda annonser som har visats på dina sidor.

Granska annonser

Klicka på fliken Inte granskade om du vill se annonser som har visats på din webbplats under de senaste 30 dagarna. Tänk på att annonserna måste ha haft minst ett fåtal exponeringar för att kunna granskas.

Du kan välja att se ogranskade annonser rankade på olika sätt:

• Flest exponeringar: Annonserna rankas efter hur många exponeringar de har fått. Med detta alternativ är annonserna du granskar först de som har visats oftast.
  • Prioriteras för granskning: Annonserna prioriteras utifrån potentiellt känsligt innehåll eller eftersom vi förutser att de kan få ett stort antal exponeringar i framtiden. Med detta alternativ granskar du de viktigaste annonserna först.

Titta på annonserna. Du kan klicka på dem om du vill se mer information. I detaljvyn visas en förhandsgranskning av annonsen i fullstorlek och information om dess storlek, typ, måladress, Google Ads-konto eller annonsnätverk och annat.

För att du lättare ska kunna avgöra vilka annonser du vill blockera visas också följande resultatrelaterade information för varje annons:

• Exponeringar: Ett diagram över antalet exponeringar per dag som en annons har fått under de senaste 30 dagarna. Här kan du se om en annons har visats nyligen eller har slutat visas helt. Tänk på att en annons som inte har visats nyligen fortfarande kan visas (om den inte har blockerats), men ju längre tid som har gått sedan den visades sist, desto mindre sannolikt är det.
Tips! Om du letar efter specifika annonser kan du använda sökfältet eller filtreringsalternativen för att hitta annonser i Center för annonsgranskning. Du kan till exempel söka efter annonser utifrån text, måladress eller domänen där de visades.

Märka annonser som granskade

Om du vill att en annons ska fortsätta visas på dina sidor kan du märka den som granskad. Annonsen flyttas till fliken Granskade så att du inte behöver granska den igen.

Så här märker du enskilda annonser som granskade:

• Håll muspekaren över annonsen och klicka på Markera annonsen Välj och sedan på Märk som granskad.

Så här märker du en sida med annonser som granskad:

• Klicka på Märk alla som granskade.

Blockera annonser

Om du inte vill att en annons ska visas på dina sidor igen kan du blockera den. Annonser som du blockerar flyttas till fliken Blockerade.

Så här blockerar du en annons:

• Håll muspekaren över annonsen och klicka på Blockera denna annons Blockera.

Så här blockerar du alla annonser från ett Google Ads-konto:

• Klicka på en annons och sedan på Blockera konto i detaljvyn.

Alla annonser från detta Google Ads-konto kommer nu alltid att vara blockerade. Detta gäller alla inriktningstyper (innehållsinriktning, intressebaserad inriktning och placeringsinriktning).

Obs! Tänk på att när du blockerar annonser från ett Google Ads-konto kan det leda till lägre intäkter.

Så här ser du en lista över alla Google Ads-konton som du har blockerat:

• Klicka på Mer Mer och sedan på Visa blockerade Google Ads-konton.

Blockerade Google Ads-konton visas ordnade efter kontonamn, det vill säga kontots nätverks- eller företagsnamn. Om du ser kontonamnet ”Anonym annonsör” innebär det att Google Ads-annonsören inte har angett något nätverks- eller företagsnamn.

Ändringarna får effekt på dina sidor inom några timmar.

Har du ångrat dig?

Du kan klicka på Ångra omedelbart efter att du har blockerat eller tillåtit en annons eller ett Google Ads-konto. Du kan också ångra dig senare:

• Annonser: Återaktivera en annons genom att klicka på fliken Blockerade och sedan på Återaktivera annonsen Blockera.
  • Google Ads-konton: Återaktivera ett Google Ads-konto genom att klicka på Mer Mer, Visa blockerade Google Ads-konton och sedan på Återaktivera vid Google Ads-kontot.

Det kan ta upp till en dag innan ändringar av annonser eller Google Ads-konton som du har tillåtit eller blockerat tidigare får effekt på dina sidor.