Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Registrering og aktivering

AdSense-kontoen din ble ikke godkjent

Noen ganger må du løse noen problemer før du kan bruke AdSense. Du kan finne ut hvorfor AdSense-kontoen din ikke ble godkjent, ved å logge på AdSense eller lese e-posten vi sendte deg. Nedenfor ser du de vanligste årsakene til at kontoer ikke godkjennes.

Du har to kontoer

I henhold til retningslinjene for AdSense kan publisister bare ha én konto hver. Hvis du får en e-post fra AdSense om at kontoen din ikke kan aktiveres på grunn av en duplisert konto, må du avslutte den andre kontoen, logge på AdSense og bekrefte at den er avsluttet. Deretter aktiverer vi AdSense-kontoen.

Merk: Publisister som har fått kontoene sine avsluttet på grunn av ugyldig trafikk eller brudd på retningslinjene, får ikke lov til å åpne noen ny AdSense-konto i henhold til vilkårene for AdSense.

Grått retningslinjeikon. Det er et problem med innholdet på nettstedet ditt

Se gjennom programretningslinjene for AdSens for å sørge for at nettstedet ditt er i tråd med retningslinjene. Husk at vi kan gjennomgå alle sidene på nettstedet ditt – ikke bare nettadressen du registrerte deg med, der du har plassert annonsekoden. Etter at du har justert innholdet, kan du logge på AdSense og bekrefte at du har korrigert problemene knyttet til retningslinjene på nettstedet ditt. Deretter aktiverer vi AdSense-kontoen.

Slik løser du problemer med innholdet på nettstedet ditt

Her finner du en liste over vanlige problemer med innhold og hva du kan gjøre for å løse dem.

Ikke nok innhold

Nettstedet ditt inneholdt for lite tekst og/eller så ut til å være «under utarbeidelse». Nettstedet må ha tilstrekkelig innhold av høy kvalitet, slik at du kan tilby meningsfulle brukeropplevelser, og for at vi skal kunne levere relevante annonser til brukerne.

• Sørg for at det er nok tekst på sidene dine. Nettsteder som primært består av bilder, videoer eller Flash-animasjoner, godkjennes ikke i alle tilfeller.
  • Sidene bør inneholde fullstendige setninger og avsnitt, ikke bare overskrifter.
  • Sørg for at nettstedet ditt er ferdig og lansert – ikke registrer deg mens nettstedet ditt fortsatt er under utarbeidelse eller bare består av en mal.
  • Når du knytter nettstedet ditt til AdSense, må du plassere annonsekoden på en aktiv side på nettstedet. Testsider som bare inneholder annonsekoden, godkjennes ikke.

Kvalitetsproblemer med innholdet

Det er problemer med kvaliteten på innholdet ditt. Vi mener at nettstedet ditt ikke består av nok originalt og interessant innhold som er verdifullt for brukerne. Som publisist må du ha unikt og relevant innhold for å gi brukerne en grunn til å besøke nettstedet.

Thin content (and why quality content matters) | Sustainable Monetized Websites
  • Ikke plassér annonsekoden på sider som genereres automatisk, eller sider som har lite eller overhodet ikke noe originalt innhold.
  • Du bør ikke registrere nettstedet i agentprogrammer før du har sørget for at du har tilstrekkelig verdifullt innhold å tilby brukerne. Hvis innholdet relatert til agentprogrammer ikke tilfører noe ekstra, bør det bare utgjøre en liten del av det totale innholdet på nettstedet.
  • Les gjennom retningslinjene for nettsøppel i Google Nettsøk for å få mer informasjon om hvordan du gir brukerne en positiv opplevelse.

Brudd på retningslinjene for innhold

Nettstedet ditt er ikke i tråd med retningslinjene for AdSense.

Duplicate content (and what to do with it) | Sustainable Monetized Websites

Navigeringsproblemer på nettstedet

Da vi gjennomgikk nettstedet ditt, oppdaget vi at det er vanskelig å navigere der. På nettstedet bør du gi gode brukeropplevelser gjennom enkel navigering og tydelig organisering.

Traffic fluctuation (and ensuring healthy navigation) | Sustainable Monetized Websites
  • Tilby de besøkende et tydelig navigeringssystem, slik at de enkelt kan klikke seg gjennom sidene dine og finne den informasjonen de leter etter. Eksempler på potensielle utfordringer ved navigeringen: viderekoblinger, sider som krever pålogging eller har begrenset tilgang, linker som ikke fungerer, overdrevent mange forgrunnsvinduer, oppringere og nettsider som er under konstruksjon eller ennå ikke er lansert.
  • Du finner mer informasjon i programretningslinjene.

Problemer med trafikkildene dine

Det er problemer med trafikkildene til nettstedet ditt. Google-annonser kan ikke plasseres på sider som får trafikk fra bestemte kilder. Publisister kan for eksempel ikke delta i programmer der brukerne får betalt for å klikke på annonser, sende uønskede e-poster eller vise annonser som følge av en programvarehandlinger.

Traffic fluctuation (and ensuring healthy navigation) | Sustainable Monetized Websites

Språk som ikke støttes

Størsteparten av innholdet på nettstedet ditt er på et språk som AdSense foreløpig ikke støtter. Se listen over språk som AdSense støtter.

• Du bør vurdere å oversette nettstedet ditt til et språk som støttes, og deretter sende inn søknaden på nytt for det reviderte nettstedet.
  • Hvis du eier et annet nettsted på et av språkene som støttes, kan du gjerne sende inn en søknad for dette nettstedet i stedet.