Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Beholdningsadministrasjon

Sørg for at ads.txt-filer kan gjennomsøkes

Når du oppretter din egen ads.txt-fil, får du større kontroll over hvem som kan selge annonser på nettstedet ditt. På denne måten kan du også forhindre at forfalsket beholdning vises til annonsørene. Det er viktig at Google-søkeroboten har tilgang til ads.txt-filen din.

Når du har opprettet en ads.txt-fil for nettstedet ditt og lastet opp filen på rotdomenet ditt, kommer Google-søkeroboten til å

• prøve å gjennomsøke filen
  • parse innholdet i ads.txt-filen for å fastslå hvilke selger-ID-er som er autorisert til å tjene penger på nettstedet ditt
Merk: Det kan ta noen dager før ads.txt-endringene dine gjenspeiles i AdSense. Hvis nettstedet ditt ikke sender mange annonseforespørsler, kan det ta opptil en måned.

I denne videoen forklarer vi hvordan du kan påse at ads.txt-filer kan gjennomsøkes.

Identifiser problemer knyttet til ads.txt-søkeroboten

Før du begynner, er det lurt at du setter deg inn i HTTP-statuskodene.

For å sikre at ads.txt-filen din kan gjennomsøkes, anbefaler vi at du gjennomfører disse feilsøkingstrinnene:

Bekreft tidspunktet for opplasting av ads.txt-filen

Hvis du har lastet opp ads.txt-filen i løpet av de siste dagene, kan det hende at det er for tidlig til at endringene dine gjenspeiles og blir gjennomgått i AdSense. Hvis det ikke sendes mange annonseforespørsler fra nettstedet ditt, eller om det har lite trafikk, kan gjennomgangen ta opptil en måned.

Ikke fjern ads.txt-filen hvis den er riktig konfigurert. Eventuelle endringer du gjør i ads.txt-filen, påvirker hvor lang tid gjennomgangen tar.

Bekreft at ads.txt-filen ikke er midlertidig tilgjengelig

Hvis en ads.txt-fil som ble gjennomsøkt tidligere, ikke er tilgjengelig ved påfølgende gjennomsøking, avhenger det som skjer med de tidligere gjennomsøkte oppføringene, av statuskodesvaret.

Prøv å åpne domain.com/ads.txt-filen:

• Hvis svaret er en HTTP 404-statusfeil, betyr det at filen ikke finnes. De forrige oppføringene blir slettet permanent.
  • Hvis svaret er en myk HTTP 404-statusfeil (en reell side returnert for en nettadresse som faktisk ikke finnes – HTTP 200-status) eller en 500-tjenerfeil, blir oppføringene lagret i opptil fem dager

Bekreft at ads.txt-filen kan nås fra rotdomenet

Sjekk nettadressen. Må man ta med «www» for å åpne nettstedet ditt (f.eks. www.domain.com)?

Gjennomsøkingen av ads.txt-filen startes på rotdomenet. Dette domenet må returnere fra eller viderekoble til ads.txt-filen.

• En ads.txt-fil på www.domain.com/ads.txt blir bare gjennomsøkt hvis domain.com/ads.txt viderekobler til den.

Hvis du må ta med «www» for å åpne nettstedet ditt, må du konfigurere en viderekobling fra domain.com/ads.txt til www.domain.com/ads.txt.

Kontakt tjenesteleverandøren for å få hjelp med å få på plass en viderekobling.

Påse at gjennomsøking ikke forhindres av robots.txt-filen

Søkerobotene kan komme til å ignorere ads.txt-filen for et domene hvis robots.txt-filen på domenet ikke tillater handlingen og/eller elementet nedenfor:

• gjennomsøking av nettadressebanen der en ads.txt-fil er plassert
  • en bestemt søkerobot (brukeragent)

Du kan redigere robots.txt-filen for å gi Google-søkeroboter tilgang til ads.txt-filen.

Eksempel: Gjennomsøking tillates ikke i banen for ads.txt-filen

Linjene nedenfor tas med i example1.com/robots.txt:

User-agent: *
Disallow: /ads

Dette betyr at søkeroboter som respekterer robots.txt-standarden, ignorerer ads.txt-filen.

Du kan redigere robots.txt-filen på flere måter, slik at ads.txt-filen kan gjennomsøkes:

• Alternativ 1: Endre banen som ikke tillates.
    User-agent: *
    Disallow: /ads/
  • Alternativ 2: Endre robots.txt-filen slik at ads.txt-filen tillates spesifikt.
    User-agent: *
    Allow: /ads.txt
    Disallow: /ads
Merk: Disse alternativene er bare eksempler. Du kan endre robots.txt-filen på flere måter.
Eksempel: Gjennomsøking tillates ikke bare for Google-søkeroboten

Hvis linjene nedenfor tas med i example2.com/robots.txt:

User-agent: Googlebot
Disallow: /

Da betyr dette at Google-søkeroboten ignorerer ads.txt-filen.

Du kan oppdatere robots.txt-filen på flere måter for å gi Google-søkeroboten tilgang til ads.txt-filen:

• Alternativ 1: Fjern « / » fra Disallow.
    User-agent: Googlebot
    Disallow:
  • Alternativ 2: Gi Googlebot tilgang til ads.txt-filen.
    User-agent: Googlebot
    Allow: /ads.txt
Merk: Du kan redigere robots.txt-filen for å gi nettsøkeroboter tilgang til ads.txt-filen. Eventuelle endringer du gjør i robots.txt-filen, blir kanskje ikke gjenspeilet før søkerobotene prøver å besøke nettstedet ditt igjen.

Påse at ads.txt-filen har en HTTP 200 OK-statuskode

Selv om en forespørsel om en ads.txt-fil kan returnere innholdet av filen i svarets brødtekst, skjer følgende dersom statuskoden i svarhodet indikerer at filen ikke ble funnet (f.eks. statuskode 404):

• Svaret blir ignorert.
  • Filen blir ansett som ikke-eksisterende.

Sjekk svarhodet for å påse ads.txt-filen har HTTP 200 OK-statuskoden. HTTP 200 OK-statuskoden indikerer at du har implementert ads.txt-filen på riktig måte, og at forespørselen var vellykket.

Påse at ads.txt-filen ikke inneholder formateringsfeil eller ugyldige tegn

Det er viktig å sjekke om ads.txt-filen inneholder feil, for eksempel skrivefeil, unødvendig mellomrom eller ekstra kommaer.

Formateringsfeil, for eksempel ugyldige mellomromstegn, kan være vanskelige å finne. De kan også gjøre det vanskelig for søkeroboten å parse ads.txt-filen, og filen kan derfor bli ignorert.

Sammenlign ads.txt-koden med koden i AdSense-kontoen din. Ads.txt-filen din skal se omtrent slik ut:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Publisist-ID-en skal samsvare med den som vises i AdSense-kontoen.

Ikke kopier og lim inn ads.txt-oppføringer fra avanserte tekstbehandlere, da disse kan inneholde flere metadata eller formateringsdata. Vi foreslår at du bruker en tekstbehandler for ren tekst. Du kan også søke etter ugyldige UTF-8-tegn i ads.txt-filen din ved hjelp av et HEX-redigeringsprogram.

Opprett en ads.txt-fil som kan nås for både HTTP og HTTPS

Google-søkeroboten prøver å gjennomsøke ads.txt-filer i både HTTP- og HTTPS-protokollen. Bekreft at ads.txt-filen er tilgjengelig både for HTTP og HTTPS. Hvis ikke må du kanskje konfigurere en viderekobling.

Hvis det for eksempel bare finnes en ads.txt-fil for HTTP, returnerer en ads.txt-fil som er gjennomsøkt via HTTPS, HTTP-statuskoden 404. Den tidligere gjennomsøkte oppføringen blir slettet permanent, selv om en ads.txt-fil blir gjennomsøkt via HTTP. I så fall må du konfigurere en viderekobling.

Hva du må gjøre videre, avhenger av dette:

• Bare for HTTP (f.eks. http://domain.com/ads.txt): Du må legge til en viderekobling som påser at når søkeroboten gjennomsøker https://domain.com/ads.txt, viderekobler nettstedet brukeren til http://domain.com/ads.txt.
  • Bare for HTTPS (f.eks. https://domain.com/ads.txt): Du må legge til en viderekobling som påser at søkeroboten gjennomsøker http://domain.com/ads.txt, viderekobler nettstedet brukeren til https://domain.com/ads.txt.
  • For både HTTP- og HTTPs-protokoller: Ved forespørsler om http://domain.com/ads.txt og https://domain.com/ads.txt skal ads.txt-filen vises.

Kontakt tjenesteleverandøren hvis du trenger hjelp med å legge inn en viderekobling.

Merk: Vi har flere ressurser hvis du vil finne ut mer om feilsøking av ads.txt-filen.