Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Gestió de l'inventari

Garantir que els fitxers ads.txt es puguin rastrejar

Un fitxer ads.txt us permet tenir més control sobre qui pot vendre anuncis al vostre lloc web i us ajuda a evitar que es mostri inventari falsificat als anunciants. Per això és important que el rastrejador de Google pugui accedir al fitxer ads.txt.

Un cop hàgiu creat un fitxer ads.txt per al vostre lloc web i hàgiu penjat el fitxer al domini arrel, el rastrejador de Google farà el següent:

• Intenta rastrejar el fitxer.
  • Analitza el contingut del fitxer ads.txt per determinar quins identificadors de venedor estan autoritzats a monetitzar el vostre lloc web.
Nota: és possible que els canvis del fitxer ads.txt tardin uns quants dies a mostrar-se a AdSense. Si el vostre lloc web no fa gaires sol·licituds d'anuncis, els canvis poden tardar fins a un mes a reflectir-s'hi.

Amb aquest vídeo obtindreu informació sobre com podeu assegurar-vos que els fitxers ads.txt es puguin rastrejar.

Identificar problemes del rastrejador d'ads.txt

Abans de començar, és útil entendre els codis d'estat HTTP.

Per assegurar-vos que el fitxer ads.txt es pugui rastrejar, us recomanem que seguiu aquests passos de resolució de problemes:

Confirmar el temps de pujada del fitxer ads.txt

Si heu penjat el fitxer ads.txt durant els darrers dies, és possible que sigui massa aviat perquè els canvis es reflecteixin i es revisin a AdSense. Si el vostre lloc web no fa gaires sol·licituds d'anunci o té poc trànsit, la revisió pot tardar fins a un mes.

No tragueu el fitxer ads.txt si està ben configurat. Qualsevol canvi que feu al fitxer ads.txt afectarà el temps de revisió.

Confirmar que el fitxer ads.txt no estigui disponible temporalment

Si un fitxer ads.txt rastrejat anteriorment no està disponible en un rastreig posterior, el que passa amb les entrades rastrejades anteriorment depèn de la resposta del codi d'estat.

Proveu d'accedir al fitxer domain.com/ads.txt:

• Si la resposta és un error d'estat HTTP 404, vol dir que el fitxer no existeix. Les entrades anteriors se suprimiran permanentment.
  • Si la resposta és un error d'estat HTTP 404 "soft" (una pàgina real tornada per un URL inexistent; estat HTTP 200) o un error de servidor 500, les entrades es conservaran durant un màxim de 5 dies.

Confirmar que es pugui accedir al fitxer ads.txt des del domini arrel

Comproveu l'URL. Heu d'incloure "www" per accedir al vostre lloc web (p. ex., www.domain.com)?

El rastreig d'ads.txt comença al domini arrel; per tant, s'ha de poder tornar al domini arrel des d'aquest fitxer o bé el domini arrel ha de redirigir al fitxer.

• Només es rastrejarà un fitxer ads.txt inclòs a www.domain.com/ads.txt si domain.com/ads.txt hi redirigeix.

Si heu d'incloure "www" per accedir al vostre lloc, heu de configurar una redirecció des de domain.com/ads.txt a www.domain.com/ads.txt.

Contacteu amb el vostre proveïdor de serveis perquè us ajudi a configurar una redirecció.

Garantir que el fitxer robots.txt permeti el rastreig

Els rastrejadors poden ignorar el fitxer ads.txt d'un domini si el fitxer robots.txt del domini no permet alguna de les accions següents:

• Rastrejar el camí de l'URL en què es publica el fitxer ads.txt.
  • Un rastrejador específic (agent d'usuari).

Podeu canviar el fitxer robots.txt perquè els rastrejadors de Google puguin accedir al fitxer ads.txt.

Exemple: no es permet el rastreig del camí del fitxer ads.txt

Si a example1.com/robots.txt s'inclouen les línies següents:

User-agent: *
Disallow: /ads

Això vol dir que els rastrejadors que respecten l'estàndard robots.txt ignoren el fitxer ads.txt.

Hi ha maneres de modificar el fitxer robots.txt perquè el fitxer ads.txt es pugui rastrejar:

• Opció 1: modifiqueu el camí no permès.
    User-agent: *
    Disallow: /ads/
  • Opció 2: modifiqueu la informació del fitxer robots.txt per permetre l'accés a ads.txt específicament.
    User-agent: *
    Allow: /ads.txt
    Disallow: /ads
Nota: aquestes opcions només són exemples; hi ha altres maneres de modificar el fitxer robots.txt.
Exemple: no es permet el rastreig només per al rastrejador de Google

Si a example2.com/robots.txt s'inclouen les línies següents:

User-agent: Googlebot
Disallow: /

Això vol dir que el rastrejador de Google ignorarà el fitxer ads.txt.

Hi ha maneres d'actualitzar el fitxer robots.txt per permetre que el rastrejador de Google pugui accedir al fitxer ads.txt:

• Opció 1: traieu " / " de la directriu "Disallow".
    User-agent: Googlebot
    Disallow:
  • Opció 2: permeteu que Googlebot accedeixi al fitxer ads.txt.
    User-agent: Googlebot
    Allow: /ads.txt
Nota: és possible que els canvis que feu al fitxer robots.txt no es reflecteixin fins que els rastrejadors tornin a visitar el lloc web.

Garantir que el fitxer ads.txt tingui un codi d'estat HTTP 200 OK

Tot i que la sol·licitud d'un fitxer ads.txt pot tornar el contingut del fitxer al cos de la resposta, si el codi d'estat de la capçalera de la resposta indica que no s'ha trobat el fitxer (p. ex., codi d'estat 404), passa el següent:

• La resposta s'ignora.
  • El fitxer es considera inexistent.

Comproveu la capçalera de resposta per assegurar-vos que el fitxer ads.txt tingui el codi d'estat HTTP 200 OK. El codi d'estat HTTP 200 HTTP indica que heu implementat el fitxer ads.txt correctament i que la sol·licitud s'ha completat sense problemes.

Garantir que no hi hagi errors de format ni caràcters no vàlids al fitxer ads.txt

És important comprovar que ads.txt no contingui errors, com ara errors tipogràfics, espais innecessaris o comes addicionals.

Els errors de format (com ara els espais en blanc no vàlids) costen de detectar, però són els que compliquen als rastrejadors l'anàlisi dels fitxers ads.txt i pot ser que els fitxers s'ignorin.

Compareu el codi d'ads.txt amb el codi que teniu al compte d'AdSense. El vostre fitxer ads.txt hauria de tenir un aspecte semblant a aquest:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

L'identificador de l'editor ha de ser idèntic al que es mostra al vostre compte d'AdSense.

Eviteu copiar entrades d'editors de text enriquit, així com enganxar-les d'editors de text enriquit, ja que poden contenir metadades addicionals o dades de format. Us recomanem que utilitzeu un editor de text sense format. També podeu comprovar si el fitxer ads.txt conté caràcters UTF-8 no vàlids amb un editor HEX.

Crear un fitxer ads.txt accessible per a HTTP i HTTPS

El rastrejador de Google intenta rastrejar els fitxers ads.txt tant en HTTP com en HTTPS. Confirmeu que es pugui accedir al fitxer ads.txt tant des d'HTTP com des d'HTTPS. Si no, és possible que hàgiu de configurar una redirecció.

Per exemple, si només hi ha un fitxer ads.txt per a HTTP, un fitxer ads.txt rastrejat a través d'HTTPS torna el codi d'estat HTTP 404. L'entrada rastrejada amb anterioritat se suprimirà permanentment encara que el fitxer ads.txt s'hagi rastrejat a través d'HTTP. Si és el cas, cal que configureu una redirecció.

El pas a continuació depèn del següent:

• Només per a HTTP (p. ex., http://domain.com/ads.txt): heu de configurar una redirecció perquè quan el rastrejador cerqui https://domain.com/ads.txt el lloc web redirigeixi a http://domain.com/ads.txt.
  • Només per a HTTPS (p. ex., https://domain.com/ads.txt): heu de configurar una redirecció perquè quan el rastrejador cerqui http://domain.com/ads.txt el lloc web redirigeixi a https://domain.com/ads.txt.
  • Tant per als protocols HTTP com per HTTP: les sol·licituds http://domain.com/ads.txt i https://domain.com/ads.txt han de mostrar el fitxer ads.txt.

Contacteu amb el vostre proveïdor de serveis si necessiteu ajuda per configurar una redirecció.

Nota: tenim recursos addicionals si voleu obtenir més informació sobre la resolució de problemes d'ads.txt.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
La vostra pàgina d'AdSense

Presentem la pàgina d'AdSense: un nou recurs on podeu trobar informació personalitzada i oportunitats noves sobre el vostre compte que us ajudaran a obtenir bons resultats amb AdSense.