EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntö

EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytännön noudattaminen

Mainosten näyttöasetusten valitseminen ja käyttäjän suostumuksen pyytäminen

Googlen päivitetyn EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytännön mukaan sinun on ilmoitettava Euroopan talousalueella (ETA) asuville käyttäjille tietyt tiedot ja saatava heidän suostumuksensa evästeiden ja muun paikallisen tallennustilan käyttöön (kun laki sitä edellyttää) sekä henkilökohtaisen datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttämiseen mainosten personointia varten. Tämä käytäntö vastaa EU:n sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin ja yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Google auttaa julkaisijoita täyttämään tämän käytännön mukaiset velvoitteensa tarjoamalla Euroopan talousalueella asuville käyttäjille jäljempänä kuvatut kaksi mainosten näyttövaihtoehtoa. Jos et tee jäljempänä kuvattuja muutoksia, yleisesti käytettyä mainostekniikoiden tarjoajien joukkoa käytetään jatkossakin.

Euroopan talousalueeseen kuuluvat Euroopan unionin valtiot sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Aloita

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Eston hallinta ja sitten Sisältö ja sitten Kaikki sivustot ja sitten EU-alueella asuvan käyttäjän suostumus.

EU-alueella asuvan käyttäjän suostumus ‑sivu avautuu. Päivitä sivulla olevien osioiden asetukset jäljempänä kuvatulla tavalla.

Huomaathan, että nämä asetukset koskevat vain AdSense sisällölle ‑ohjelmaa. Lisätietoja AdSense haulle ‑asetuksista on artikkelissa Personoituihin mainoksiin liittyvien asetusten käyttäminen Googlen julkaisijan mainostageissa.

Näytettävien mainosten tyypin valitseminen

Voit näyttää personoimattomia mainoksia kaikille Euroopan talousalueella asuville käyttäjille valitsemalla Personoimattomat mainokset ‑asetuksen, joka on kuvattu jäljempänä. Jos kuitenkin haluat antaa käyttäjien itse valita, näytetäänkö heille personoituja vai personoimattomia mainoksia, valitse Personoidut mainokset ja noudata ohjeita personoimattomien mainosten näyttämisestä pyyntöjen perusteella.

Personoidut mainokset

Google voi jatkaa personoitujen ja personoimattomien mainosten näyttämistä Euroopan talousalueella asuville käyttäjille. Tätä asetusta käytetään, ellet tee sivulle muutoksia.

Personoidut mainokset tavoittavat käyttäjät näiden kiinnostusten kohteiden, demografisten tietojen ja muiden kriteerien perusteella. Koska mainosteknologian tarjoajat voivat kerätä, käyttää ja vastaanottaa käyttäjien henkilökohtaisia tietoja personoiduissa mainoksissa, sinun on selkeästi eriteltävä kaikki tällaiset mainosteknologian tarjoajat, kun pyydät käyttäjän suostumuksen henkilökohtaisten tietojen keräämiseen, jakamiseen ja käyttämiseen mainosten personointia varten.

Personoimattomat mainokset

Google näyttää vain personoimattomia mainoksia kaikille Euroopan talousalueella asuville käyttäjille.

Personoimattomat mainokset kohdistetaan käyttämällä asiayhteyteen liittyviä tietoja sen sijaan, että käytettäisiin käyttäjän aikaisempaan toimintaan liittyviä tietoja. Vaikka näissä mainoksissa ei käytetä evästeitä mainosten personointiin, evästeitä käytetään kuitenkin näyttötiheyden rajoittamiseen, mainosten yhteenvetoraportointiin sekä petosten ja väärinkäytön ehkäisemiseen. Siksi evästeiden käyttämiseen näihin tarkoituksiin on pyydettävä suostumus käyttäjiltä, joihin sovelletaan Euroopan unionin sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin evästeitä koskevia ehtoja.

Vaikka olisit jo poistanut personoidun mainonnan käytöstä, sinun on silti valittava tässä Personoimattomat mainokset ja varmistettava näin, että vain personoimattomia mainoksia näytetään. Google soveltaa rajoittavampia asetuksia.

Mainostekniikoiden tarjoajien valitseminen (personoituja mainoksia varten)

Jotta sinun olisi helpompi noudattaa Googlen päivitettyä EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntöä, voit valita haluamasi mainostekniikoiden tarjoajat yrityksistä, jotka ovat ilmoittaneet noudattavansa GDPR-asetuksen vaatimuksia. Kaikkien näiden yritysten on noudatettava myös datan käyttöä koskevaa käytäntöämme varmistaakseen julkaisijoiden datan suojaamisen.

Jos valitset nämä mainostekniikoiden tarjoajat (joihin kuuluu myös Google sekä muita mainosverkostoja ja palveluntarjoajia), ne voivat hyödyntää käyttäjiisi liittyvää dataa mainosten personointiin ja mittaukseen.

1. Klikkaa Lataa tulodata CSV-tiedostona ja hyödynnä kyseistä tiedostoa mainostekniikoiden tarjoajien valinnassa.
    Huom. Mainostekniikoiden tarjoajia koskeva tulodata on suuntaa antavaa ja saattaa sisältää päällekkäisyyksiä, koska yhteen näyttökertaan voi liittyä useita mainostekniikoiden tarjoajia. Vaikutus tuloihin lasketaan tällöin usean eri tarjoajan hyväksi.
  2. Valitse yleisesti käytetty joukko mainostekniikoiden tarjoajia tai luo omavalintainen joukko:
    • Yleisesti käytetty joukko mainostekniikoiden tarjoajia: Tätä asetusta käytetään, ellet tee sivulle muutoksia.
    • Omavalintainen joukko mainostekniikoiden tarjoajia: Valitse haluamasi mainostekniikoiden tarjoajat.
  3. Ilmoita valitut tarjoajat selkeästi käyttäjillesi ja pyydä käyttäjiltä suostumus Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytännön mukaisesti.

Voit tehdä tämän luettelemalla valitsemasi mainostekniikoiden tarjoajat joko suostumuksen pyytämisen yhteydessä tai sivustosi erillisellä sivulla, jolle käyttäjät ohjataan suostumuksen pyytämisen yhteydessä. Valitsemastasi tavasta riippumatta sinun on lisättävä luetteloon linkki kunkin tarjoajan toimittamiin tietoihin, jotka sisältävät kuvauksen tarjoajan toiminnasta. Tämä on tehtävä Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytännön noudattamiseksi. Löydät asiaankuuluvat URL-osoitteet CSV-tiedostoista, jotka ovat käytettävissä joko omavalintaista luetteloasi tai yleisesti käytettyjen mainostekniikoiden tarjoajien luetteloa varten.

Suostumuksen keräämisen määrittäminen

Voit luoda oman valintaikkunan, joka näkyy sivustoillasi ja jossa pyydetään Euroopan talousalueella asuvien käyttäjien suostumus. Lue lisää suostumustietojen välittämisestä AdSenselle.

EU‑alueella asuvan käyttäjän suostumukseen liittyviä lisätietoja ja ohjeita on GDPR-vianetsinnässä.