GDPR:n yleiskatsaus ja ohjeet

EU-käyttäjäsuostumuskäytännön noudattaminen

Valitse mainosten näyttöasetukset ja pyydä käyttäjän suostumus

Google AdSensea, Ad Manageria tai AdMobia käyttävien julkaisijoiden ja kehittäjien on 16.1.2024 alkaen käytettävä Googlen sertifioimaa suostumustenkäsittelyalustaa (CMP), joka on integroitu IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehykseen (TCF), kun mainoksia julkaistaan Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä oleville käyttäjille.

Googlen päivitetyn EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaan sinun on ilmoitettava Euroopan talousalueella (ETA) ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille tietyt tiedot ja saatava heiltä suostumus evästeiden ja muun paikallisen tallennustilan käyttöön (kun laki sitä edellyttää) sekä henkilökohtaisen datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttämiseen mainosten personointia varten. Tämä käytäntö vastaa EU:n sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin ja yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Google auttaa julkaisijoita täyttämään tämän käytännön mukaiset velvoitteensa tarjoamalla Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille kaksi mainosten näyttövaihtoehtoa, jotka näet alta. Jos et tee ohjeissa kuvattuihin asetuksiin mitään muutoksia, sivustollasi käytetään jatkossakin yleisesti käytettyä mainosteknologian tarjoajien joukkoa.

Euroopan talousalueeseen kuuluvat Euroopan unionin valtiot sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Aloita

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit ja sitten GDPR ja sitten Asetukset.

GDPR-asetussivu tulee näkyviin. Päivitä sivulla olevien osioiden asetukset jäljempänä kuvatulla tavalla.

Huomaathan, että nämä asetukset koskevat vain AdSense for Content ‑ohjelmaa. Lisätietoja AdSense for search ‑asetuksista on artikkelissa Personoituihin mainoksiin liittyvien asetusten käyttäminen Googlen julkaisijan mainostageissa.

Sivustolla näkyvän mainostyypin valitseminen

Jos haluat, että kaikki Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevat käyttäjät näkevät sivustollasi personoimattomia mainoksia, valitse alla kuvattu "Personoimattomat mainokset" ‑asetus. Jos taas haluat antaa käyttäjien valita itse personoitujen ja personoimattomien mainosten välillä, valitse "Personoidut mainokset" ja seuraa personoimattomien mainosten pyyntökohtaista näyttöä koskevia ohjeita.

Personoidut mainokset

Google voi jatkaa sekä personoitujen että personoimattomien mainosten näyttämistä Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille. Tätä asetusta käytetään, ellet tee sivulle muutoksia.

Personoidut mainokset tavoittavat käyttäjät näiden kiinnostusten kohteiden, demografisten tietojen ja muiden kriteerien perusteella. Koska mainosteknologian tarjoajat voivat kerätä, käyttää ja vastaanottaa käyttäjien henkilökohtaista dataa personoiduissa mainoksissa, sinun on ilmoitettava selkeästi kaikki tällaiset mainosteknologian tarjoajat, kun pyydät käyttäjältä suostumusta henkilökohtaisen datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttämiseen mainosten personointia varten.

Personoimattomat mainokset

Google näyttää kaikille Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille vain personoimattomia mainoksia.

Personoimattomat mainokset kohdistetaan käyttämällä asiayhteyteen liittyviä tietoja käyttäjän aiempaan toimintaan liittyvien tietojen sijaan. Mainoksissa ei käytetä evästeitä mainosten personoimiseen, mutta niitä käytetään kuitenkin näyttötiheyden rajoittamiseen, mainosten koontiraportointiin sekä petosten ja väärinkäytösten ehkäisemiseen. Siksi evästeiden käyttämiseen näihin tarkoituksiin on pyydettävä suostumus, jos käyttäjä on maassa, johon sovelletaan EU:n sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin evästeitä koskevia ehtoja. Google ei edellytä, että pyydät suostumusta selaimen Trust Token APIn käyttämiseen. APIn avulla ehkäistään petoksia ja väärinkäytöksiä.

Vaikka olisit jo poistanut personoidun mainonnan käytöstä, sinun on silti valittava tässä Personoimattomat mainokset varmistaaksesi, että sivustolla näkyy vain niitä. Google soveltaa rajoittavampia asetuksia.

Mainosteknologian tarjoajien valitseminen (personoituja mainoksia varten)

Jotta sinun olisi helpompi noudattaa Googlen päivitettyä EU-käyttäjäsuostumuskäytäntöä, voit valita haluamasi mainosteknologian tarjoajat yrityksistä, jotka ovat ilmoittaneet noudattavansa GDPR:n vaatimuksia. Kaikkien näiden yritysten on noudatettava myös datan käyttöä koskevaa käytäntöämme julkaisijoiden datan suojaamiseksi.

Jos valitset näitä mainosteknologian tarjoajia (joihin kuuluu myös Google sekä muita tarjousten tekijöitä ja palveluntarjoajia), ne voivat hyödyntää käyttäjiin liittyvää dataa mainosten personointiin ja mittaukseen.

Mainosteknologian tarjoajilla ei tarkoiteta välitysverkostoja. Tämä valinta ei vaikuta välitykseen.
  1. Valitse yleisesti käytetty joukko mainosteknologian tarjoajia tai luo omavalintainen joukko:
    • Yleisesti käytetty joukko mainosteknologioiden tarjoajia: Tätä asetusta käytetään, ellet tee sivulle muutoksia.
    • Omavalintainen joukko mainosteknologian tarjoajia: Valitse haluamasi mainosteknologian tarjoajat.
  2. Ilmoita valitut tarjoajat selkeästi käyttäjillesi ja pyydä käyttäjiltä suostumus Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaisesti.

Voit tehdä tämän listaamalla valitsemasi tarjoajat joko suostumuksen pyytämisen yhteydessä tai erillisellä sivulla, jolle käyttäjät ohjataan valintaikkunasta. Kummassakin tapauksessa Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntö edellyttää, että listassa on linkki kunkin tarjoajan toimittamiin tietoihin, joissa kuvataan tarjoajan toimintaa.

Suostumuksen keräämisen asetukset

Voit luoda sivustollesi oman valintaikkunan, jossa pyydetään suostumusta Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevilta käyttäjiltä. Lue lisää suostumustietojen välittämisestä AdSenselle.

EU‑käyttäjäsuostumukseen liittyviä lisätietoja ja ohjeita saat GDPR-vianetsintäominaisuudesta.

Muita huomioita

Privacy Sandbox API

Google kokeilee uusia tapoja tukea digimainonnan näyttämistä ja mittausta niin, että ihmisten yksityisyyttä voidaan suojata verkossa paremmin. Tähän käytetään Chromen Privacy Sandboxia. Kun tietyt Sandbox APIt (esim. Topics, Fledge ja Attribution Reporting API) ovat käytössä Privacy Sandboxin ominaisuustestausten yhteydessä, saatat käyttää henkilökohtaista dataa mainosten personointiin tai saada pääsyn paikalliseen tallennustilaan. EU-käyttäjäsuostumuskäytäntö edellyttää, että pyydät käyttäjiltä hyväksyttävän suostumuksen näitä tarkoituksia varten samalla tavalla kuin pyydät tällä hetkellä suostumuksen mainosten personointia ja muuta kuin välttämätöntä paikallisen tallennustilan käyttöä varten Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.