Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Informació general i indicacions sobre l'RGPD

Complir la política de consentiment dels usuaris de la UE

Triar opcions de difusió d'anuncis i obtenir el consentiment dels usuaris

A partir del 16 de gener de 2024, es requerirà als editors i desenvolupadors que utilitzen Google AdSense, Ad Manager o AdMob que facin servir una plataforma de gestió del consentiment (CMP) que estigui certificada per Google i que s'hagi integrat al Marc de Transparència i Consentiment (TCF) de l'Interactive Advertising Bureau (IAB) en difondre anuncis entre els usuaris que es troben a l'Espai Econòmic Europeu (EEE), al Regne Unit o a Suïssa.

Segons el que estableix la política de consentiment dels usuaris de la UE actualitzada de Google, heu de comunicar determinada informació als usuaris de l'Espai Econòmic Europeu (EEE) i del Regne Unit i obtenir el seu consentiment per utilitzar galetes o altres mecanismes d'emmagatzematge local, sempre que ho exigeixi la llei, així com per recollir, compartir i fer servir dades personals per a la personalització d'anuncis. Aquesta política reflecteix els requisits de la Directiva sobre la privadesa i les comunicacions electròniques i del Reglament general de protecció de dades (RGPD) de la UE.

A fi d'ajudar els editors a complir les seves obligacions en virtut d'aquesta política, Google proporciona les opcions que es descriuen a continuació per a la difusió d'anuncis dirigits als usuaris de l'EEE i del Regne Unit. Si no feu cap canvi dels que es descriuen tot seguit, es continuarà utilitzant el conjunt d'ús generalitzat de proveïdors de tecnologia publicitària.

L'EEE està format pels estats membres de la Unió Europea més Islàndia, Liechtenstein i Noruega.

Començar

1. Inicieu la sessió al compte d'AdSense.
  2. Feu clic a Privadesa i missatges i després RGPD i després Configuració.

S'obre la pàgina de configuració de l'RGPD. Actualitzeu la configuració de les seccions d'aquesta pàgina tal com s'explica a continuació.

Tingueu present que aquesta configuració només s'aplica a AdSense per a continguts. Per veure la configuració d'AdSense per a cerques, llegiu l'article Configuració de la personalització d'anuncis a les etiquetes d'anunci dels editors de Google.

Seleccionar el tipus d'anuncis que voleu mostrar

Podeu optar per difondre anuncis no personalitzats per a tots els usuaris de l'EEE i del Regne Unit mitjançant l'opció de configuració "Anuncis no personalitzats" que es descriu més avall. Ara bé, si voleu que cadascun dels usuaris pugui triar entre veure anuncis personalitzats i no personalitzats, seleccioneu "Anuncis personalitzats" i seguiu les instruccions per difondre anuncis no personalitzats en funció de cada sol·licitud.

Anuncis personalitzats

Google pot continuar mostrant tant anuncis personalitzats com no personalitzats als usuaris de l'EEE i del Regne Unit. Aquesta és l'opció de configuració que s'utilitzarà si no feu cap canvi a la pàgina.

Els anuncis personalitzats es mostren als usuaris segons els seus interessos, les seves dades demogràfiques i altres criteris. Com que els proveïdors de tecnologia publicitària poden recollir i rebre dades personals dels usuaris, així com utilitzar-les als anuncis personalitzats, heu d'identificar clarament tots aquests proveïdors a l'hora d'obtenir el consentiment dels usuaris per recollir, compartir i utilitzar les seves dades personals a fi de personalitzar els anuncis.

Anuncis no personalitzats

Google només mostrarà anuncis no personalitzats a tots els usuaris de l'EEE i del Regne Unit.

Els anuncis no personalitzats s'orienten mitjançant informació contextual i no pas mitjançant el comportament anterior de l'usuari. Tot i que aquests anuncis no utilitzen galetes per a la personalització d'anuncis, sí que n'utilitzen per limitar la freqüència, generar informes publicitaris agregats i lluitar contra fraus i abusos. Per tant, és necessari obtenir el consentiment dels usuaris per utilitzar galetes amb aquestes finalitats als països en què s'apliquen les disposicions sobre l'ús de galetes de la Directiva sobre la privadesa i les comunicacions electròniques de la UE. Google no requereix que obtingueu el consentiment per utilitzar l'API Trust Token del navegador a fi de combatre fraus i abusos.

Encara que ja hàgiu desactivat la publicitat personalitzada, heu de seleccionar igualment l'opció Anuncis no personalitzats aquí per assegurar-vos que només es mostrin aquests tipus d'anuncis. Google aplicarà la configuració més restrictiva.

Seleccionar els proveïdors de tecnologia publicitària (per als anuncis personalitzats)

Per ajudar-vos a complir la política de consentiment dels usuaris de la UE actualitzada de Google, teniu l'opció de seleccionar els vostres proveïdors de tecnologia publicitària preferits d'una llista d'empreses que ens han proporcionat informació que acredita el seu compliment de l'RGPD. Al seu torn, totes aquestes empreses també han de complir la nostra política d'ús de dades per garantir que es protegeixin les dades de l'editor.

Si seleccioneu aquests proveïdors de tecnologia publicitària (incloent-hi Google i altres oferents i proveïdors), pot ser que facin servir les dades dels vostres usuaris amb la finalitat de personalitzar els anuncis i mesurar-los.

Els proveïdors de tecnologia publicitària no són el mateix que les xarxes de mediació. Aquesta selecció no afectarà la mediació.
  1. Trieu un conjunt d'ús generalitzat de proveïdors de tecnologia publicitària o creeu-ne un de personalitzat:
    • Conjunt d'ús generalitzat de proveïdors de tecnologia publicitària: aquesta és l'opció de configuració que s'utilitzarà si no feu cap canvi a la pàgina.
    • Conjunt personalitzat de proveïdors de tecnologia publicitària: seleccioneu els vostres proveïdors de tecnologia publicitària preferits.
  2. Indiqueu clarament als usuaris els proveïdors que heu seleccionat i obteniu el seu consentiment de conformitat amb la política de consentiment dels usuaris de la UE de Google.

Podeu fer-ho incloent en el procés de consentiment la llista dels proveïdors de tecnologia publicitària que heu triat o bé enumerant-los en una pàgina independent del lloc web, a la qual podeu dirigir els usuaris des del procés del consentiment. En tots dos casos, per complir la política de consentiment dels usuaris de la UE heu d'incloure enllaços a la informació facilitada per cada proveïdor sobre les seves activitats.

Configurar la manera com s'obté el consentiment d'usuaris

Podeu crear el vostre propi quadre de diàleg de consentiment que mostri un missatge als vostres llocs web per demanar el consentiment als usuaris de l'EEE i del Regne Unit. Obteniu més informació sobre com podeu transferir els senyals de consentiment a AdSense.

Per obtenir més informació i ajuda sobre el consentiment dels usuaris de la UE, consulteu la nostra eina de resolució de problemes de l'RGPD.

Consideracions addicionals

API Privacy Sandbox

Mitjançant la iniciativa Privacy Sandbox de Chrome, Google està provant noves maneres d'admetre un ús de la publicació i del mesurament de la publicitat digital que protegeixi millor la privadesa en línia de les persones. Quan accediu a certes API de Sandbox com a part de les proves d'origen de Privacy Sandbox (incloses les API Topics, Fledge i Attribution Reporting) pot ser que feu servir dades personals per a la personalització d'anuncis o per accedir a l'emmagatzematge local. La política de consentiment dels usuaris de la UE requereix que obtingueu el consentiment vàlid dels usuaris per a aquestes accions de la mateixa manera que l'obteniu per a la personalització d'anuncis i per fer servir l'emmagatzematge local no essencial a l'Espai Econòmic Europeu i al Regne Unit.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
La vostra pàgina d'AdSense

Presentem la pàgina d'AdSense: un nou recurs on podeu trobar informació personalitzada i oportunitats noves sobre el vostre compte que us ajudaran a obtenir bons resultats amb AdSense.