Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Segmentació dels anuncis

Com fa servir AdSense les galetes

Què són les galetes?

Les galetes són fitxers petits de text que s'emmagatzemen al navegador dels usuaris. La majoria de les galetes contenen un identificador únic anomenat identificador de galeta, que és una cadena de caràcters que els llocs web i els servidors associen al navegador on està emmagatzemada la galeta. Això permet que els llocs web i els servidors distingeixin un navegador d'altres navegadors que emmagatzemen galetes diferents i reconeguin cada navegador pel seu identificador de galeta única.

Les galetes s'utilitzen en molts llocs web i servidors per oferir molts dels serveis bàsics que hi ha en línia. Si compreu en un lloc web, hi ha una galeta que permet que el lloc web recordi els articles que heu afegit al carretó electrònic de la compra. Si configureu les vostres preferències en un lloc web, hi ha una galeta que permet que el lloc web les recordi per al proper cop que visiteu el lloc web. O si inicieu la sessió en un lloc web, és possible que aquest lloc utilitzi una galeta per reconèixer el vostre navegador més endavant, de manera que no hàgiu de tornar a iniciar la sessió. Les galetes també permeten que els llocs web recopilin dades sobre l'activitat dels usuaris, com ara quants visitants únics té una pàgina cada mes. Totes aquestes aplicacions depenen de la informació emmagatzemada a les galetes.

Com fa servir AdSense les galetes?

AdSense fa servir les galetes per millorar la publicitat. Les aplicacions més habituals són orientar els anuncis segons allò què és rellevant per a un usuari, millorar els informes sobre el rendiment de les campanyes i evitar que es mostrin anuncis que l'usuari ja hagi vist.

Les galetes no contenen informació d'identificació personal. En funció de la configuració de l'editor i de l'usuari, la informació associada a les galetes que s'utilitzen per a la publicitat es pot afegir al Compte de Google de l'usuari.

Desactivar la personalització d'anuncis

Si un usuari desactiva la personalització d'anuncis a Configuració d'anuncis de Google, deixarà de rebre publicitat personalitzada de Google.

Quan envia AdSense galetes a un navegador?

AdSense envia una galeta al navegador de l'usuari després d'una impressió, un clic o qualsevol altra activitat que provoqui una crida als nostres servidors. Si el navegador accepta la galeta, l'emmagatzema.

En general, AdSense envia una galeta al navegador quan un usuari visita una pàgina que mostra anuncis de Google. Les pàgines que mostren anuncis de Google contenen etiquetes d'anunci que fan que els navegadors sol·licitin contingut d'anunci als nostres servidors. Quan el servidor entrega el contingut de l'anunci, també envia una galeta. Tanmateix, no és necessari que una pàgina mostri anuncis de Google perquè això passi; només cal que contingui les nostres etiquetes d'anunci, que poden carregar un sistema de seguiment de clics o un píxel d'impressió.

Informar els usuaris sobre l'ús de les galetes

Cal que tots els editors mostrin de manera clara una política de privadesa que informi els visitants sobre l'ús de galetes del lloc web. A més, tots els editors han de complir les legislacions aplicables relatives a la recollida d'informació dels visitants del lloc web.

Galetes pròpies i de tercers

Les galetes es classifiquen com a galetes pròpies o de tercers, segons si estan associades o no al domini del lloc web que visita l'usuari. Les galetes de tercers estan associades a un domini diferent del domini del lloc web que visita l'usuari. Les galetes de tercers que AdSense utilitza per a finalitats publicitàries poden estar associades a doubleclick.net o a dominis de Google específics d'un país, com ara google.com. Tingueu en compte que això no afecta el nom ni el contingut de la galeta. La diferència entre una galeta pròpia i una de tercers és només el domini al qual es dirigeix el navegador. En tots dos casos, és possible que s'enviï el mateix tipus de galeta.

Els anuncis de cerca personalitzada (inclosos els d'AdSense per a cerques, els d'AdSense per a Shopping i els del Motor de cerca programable) també utilitzen una combinació de galetes pròpies i de tercers. Les galetes pròpies s'utilitzen principalment quan l'accés a les galetes de tercers està restringit, i són necessàries per continuar difonent els anuncis.