Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Betalinger

Om betalingsprofilen din

Du må ha en betalingsprofil for å kunne motta betalinger fra AdSense. Når du registrerer deg for en AdSense-konto, kan du enten opprette en ny profil eller velge en eksisterende profil. Profilen inneholder nødvendig informasjon for betaling gjennom AdSense-kontoen din. Denne informasjonen omfatter:

• Mottaker: Navn og adresse for personen eller selskapet som mottar betalingene.
  • Skatteinformasjon: Skattestatus, -land og -ID knyttet til kontoen din.
  • Valg av dokumentspråk: I enkelte land kan du velge språk for fakturerings- og betalingsdokumentene dine. Når dette alternativet ikke er tilgjengelig, brukes det offisielle språket i faktureringslandet som standard.
  • Kontakter: Navn på personer som er tilknyttet profilen din og kontaktinformasjon for vedkommende.

Bruk profilen din for andre Google-produkter

Når du lagrer informasjon i betalingsprofilen, blir det også lettere å betale for tjenester når du bruker funksjoner i andre Google-produkter, for eksempel Google Play eller Google Analytics Premium. Dersom du allerede har opprettet en betalingsprofil for et annet Google-produkt, kan du velge om du vil bruke den samme profilen uten å legge inn alle opplysningene dine på nytt, eller om du heller vil opprette en ny betalingsprofil for AdSense. Finn ut mer om hvordan du kan bruke samme profil flere ganger i brukerstøtten for Google Payments.

Du kan administrere betalingsprofilen din på «Innstillinger»-siden i delen for AdSense-betalinger. Vær oppmerksom på at endringer du foretar i profilen din gjelder for alle produktene som er tilknyttet den samme profilen. På Googles betalingssenter finner du en oversikt over alle produktene som blir påvirket dersom du foretar en oppdatering.

Gi tilgang til betalingsprofilen din

Hvis du er registrert som bedrift, kan du legge til andre brukere i betalingsprofilen din. Du kan for eksempel gi andre tillatelse til å registrere seg for betalte Google-tjenester eller motta månedlige kontoutskrifter. Finn ut hvordan du kan administrere betalingsbrukere.