Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Migratierichtlijnen voor html5-advertenties in games

AdSense en Google Ad Manager bieden ondersteuning voor html5-advertenties in games. In deze richtlijnen vindt u diverse bronnen om de migratie van Flash-advertenties naar html5-advertenties soepel te laten verlopen.

Opmerking: Ondersteuning voor AdSense voor games in Flash is beëindigd.

Integratieopties

Aangepaste gamelauncher

Als u zelf een html5-gamelauncher heeft gemaakt, moet u de IMA HTML5-SDK integreren om inkomsten te kunnen blijven genereren met Google-advertenties. Er is voorbeeldcode beschikbaar die u kunt downloaden om u op weg te helpen.

Gebruik een videospeler die geschikt is voor VAST en VPAID 2 JS

Als u een html5-videospeler heeft die voldoet aan VAST en VPAID 2 JS, kunt u AdSense blijven gebruiken voor gamingadvertenties mits u de tag voor de IMA-adapter gebruikt en de parameter &type=js toevoegt (bekijk de voorbeeldtag).

Gebruik een html5-videospeler van derden die de IMA HTML5-SDK van Google ondersteunt

Veel spelers van derden zijn al geschikt voor html5 en ondersteunen videoadvertenties die via Google Ad Manager of AdSense voor games worden weergegeven. Als u met een videospeler van een van onze videotechnologiepartners werkt, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van de betreffende partner om na te gaan of u klaar bent voor het gebruik van html5.

Advertentiemateriaal trafficken

Advertentiemateriaal hosten en transcoderen met Google Ad Manager

Bestanden voor videoadvertentiemateriaal die worden geüpload naar Google Ad Manager worden automatisch getranscodeerd en gehost in een voor html5 geschikte indeling, zoals MPEG4 of WebM.

Herinnering met betrekking tot het beleid

Volgens het beleid van AdSense mogen er alleen advertenties worden weergegeven wanneer er voor alle gebruikers gamecontent zichtbaar is. Daarom raden we u aan de IMA HTML5-SDK alleen te gebruiken om inkomsten te genereren met html5-webgames. Zo zorgt u ervoor dat gebruikers uitsluitend advertenties te zien krijgen in speelbare gamecontent.