Criteria

Zorg ervoor dat de pagina's van uw site klaar zijn voor AdSense

U kunt succes behalen met AdSense als uw pagina's unieke content bevatten die relevant is voor uw bezoekers en die een uitstekende gebruikerservaring biedt. Voordat u een aanvraag indient bij AdSense, raden we u aan de onderstaande tips te lezen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw pagina's er goed uitzien.

Wat is er speciaal aan uw pagina's?

Er zijn al veel sites, dus bepaal wat uw pagina's zo uniek maakt. Het is uw doel om originele, relevante content te maken die gebruikers betrokken houdt en aanspoort om meer te lezen.

Denk na over hoe u de elementen (tekst, afbeeldingen, enzovoort) op uw pagina's rangschikt. Zorg ervoor dat uw vormgeving er uitnodigend uitziet en dat bezoekers makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. In onze Richtlijnen voor gebruikerservaring vindt u tips voor het indelen van uw site.

Het is ook een goed idee om een gedeelte te bieden waar bezoekers hun reacties kunnen achterlaten. Feedback van bezoekers die uw site hebben gebruikt en uw content hebben gelezen, kan heel nuttig zijn voor het verbeteren van uw site, zodat deze steeds meer bezoekers trekt.

Houd er rekening mee dat u het reactiegedeelte moet beheren om er zeker van te zijn dat dit voldoet aan het programmabeleid van AdSense en geen ongepaste content bevat. Meer informatie over door gebruikers gegenereerde inhoud en hoe u deze beheert.

Bevatten uw pagina's makkelijke, gebruiksvriendelijke navigatie?

De navigatiebalk (of menubalk) is een van de belangrijkste onderdelen van uw site. Een toegankelijke, gebruiksvriendelijke navigatiebalk is essentieel voor een goede gebruikerservaring en betrekt gebruikers op een effectieve manier bij uw content.

Houd tijdens het maken van uw navigatiebalk rekening met het volgende:

• Uitlijning: zijn alle elementen correct uitgelijnd?
  • Leesbaarheid: is de tekst makkelijk te lezen?
  • Functionaliteit: werken uw dropdownmenu's correct?

Voorbeelden

Op een reissite kan uw navigatiebalk er zo uitzien:

- > Homepage <> Bestemmingen <> Galerij <> Recensies <> Over ons

Op een computerprogrammeringssite kan uw navigatiebalk er zo uitzien:

- > Homepage <> C++ <> PHP <> JavaScript <> Beginners <> Over ons

Wat voor site u ook heeft, uw navigatiebalk moet ervoor zorgen dat gebruikers snel begrijpen hoe ze interactie met de content op uw site kunnen hebben. In onze richtlijnen voor gebruikerservaring leest u hoe u een duidelijke structuur aanhoudt om gebruikers wegwijs te maken.

Bevatten uw pagina's unieke, interessante content?

Waardevolle, originele content bieden is cruciaal voor het opbouwen van een sterk, loyaal gebruikersbestand. Wanneer gebruikers uw content waarderen, delen ze die ervaring met anderen en als gevolg daarvan groeit uw site.

Wees voorzichtig wanneer u gebruikmaakt van externe bronnen, zoals artikelen op andere sites of ingesloten video's. Het is heel belangrijk dat u uw eigen originele content bijdraagt, of het nu gaat om gespecialiseerde kennis, voorstellen voor verbeteringen, recensies of uw persoonlijke ideeën. Zoals is vastgelegd in ons inhoudsbeleid, worden Google-advertenties mogelijk niet geplaatst op sites met content die afkomstig is van andere sites of met auteursrechtelijk beschermde content. Dit is een ernstige beleidsschending en kan ertoe leiden dat uw advertenties worden uitgeschakeld of uw account wordt gesloten.

Voor meer praktische tips voor uw site bekijkt u de kwaliteitsrichtlijnen voor webmasters.

De volgende stap: aanmelden voor AdSense

Wanneer u tevreden bent met uw antwoorden op deze vragen, kunt u uw aanvraag voor AdSense indienen. Hier volgen enkele aanvullende bronnen die u wellicht nuttig vindt: