Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Kom i gang med AdSense-kontoen din

Kortene på startsiden

Finn ut mer om de ulike kortene du kan bruke på AdSense-startsiden.

Gå til: Vanlige kortfunksjoner | AdSense-kort

Vanlige funksjoner i startsidekort

• Du kan feste PIN-kode favorittkortene dine øverst på siden og endre rekkefølgen på kortene du har festet, slik at du alltid har relevant informasjon der du vil ha den. Noen kort er allerede festet øverst på siden.
  • Varsler kan vises som et tillegg øverst i kortet. Hensikten med disse er å fremheve kortet eller introdusere nye, interessante funksjoner.
  • Via datoperiodevelgeren kan du endre tidsperioden kortet omfatter. På denne måten kan du se hvordan blant annet inntektene og verdiene i de ulike beregningene er endret over tid.
  • Klikk på Se for å åpne en mer detaljert rapport.
  • Klikk på Mer Mer for å se mer informasjon eller sende tilbakemelding via et kort.

AdSense-kort

Annonseenheter

Du kan se de mest lønnsomme annonseenhetene i flere av kortene på startsiden:

• Varmekart: Gjennomgå de mest lønnsomme annonseenhetene på nettstedet. Dette kortet har en visuell fremstilling av resultatene du oppnår med annonseenhetene – dataene er sortert etter den første kolonnen og fargekodet for å illustrere gode og svake resultater. Du kan velge tre beregninger om gangen, inkludert standardberegningene for inntektsgenerering.
  • Inntekter over tid: Her vises et diagram med en tidslinje for inntektene fra de mest lønnsomme annonseenhetene.
  • Sammenligning av inntekter: Du kan sammenligne inntektene fra de mest lønnsomme annonseenhetene over en gitt tidsperiode, for eksempel på ukesbasis, månedsbasis og så videre. Den nåværende tidsperioden har en mørkere farge, mens sammenligningsperioden er lysere.

Finn ut mer om annonseenheter.

Kunngjøringer

På dette kortet fremhever vi de siste kunngjøringene fra brukerstøtten.

Saldo

På dette kortet kan du se totalinntektene dine, inkludert den nåværende saldoen, samt den siste utbetalingen din. Finn ut mer om inntektsinformasjonen.

Budtyper

Med dette kortet kan du danne deg et tydelig bilde av hvilke brukerinteraksjoner du faktisk tjener penger på. Her kan du se et sektordiagram der inntektene er inndelt etter budtype. Du får altså se hva annonsører byr på når de kjøper annonseplasser av deg: klikk (CPC), visninger (CPM), synlige visninger (CPMAV) eller engasjementer (CPE). Finn ut mer om budtyper.

Land

På startsiden er det en rekke kort du kan bruke til å evaluere resultatene du oppnår med nettstedene dine i ulike land:

• Varmekart: Se landene der nettstedene har de beste resultatene. Du kan velge tre beregninger om gangen, inkludert standardberegningene for inntektsgenerering. Dette kortet har en visuell fremstilling av resultatene inndelt etter land – dataene er sortert etter den første kolonnen og fargekodet for å illustrere gode og svake resultater.
  • Inntekter over tid: Her vises et diagram med en tidslinje for inntektene inndelt etter land, for landene med de beste resultatene.
  • Sammenligning av inntekter: Du kan sammenligne resultatene nettstedene har i ulike land over en gitt tidsperiode, for eksempel på ukesbasis, månedsbasis og så videre. Den nåværende tidsperioden har en mørkere farge, mens sammenligningsperioden er lysere.

Finn ut mer om rapporten om land.

Tilpassede kanaler

Startsiden har en rekke kort du kan bruke til å evaluere resultatene du oppnår med de egendefinerte gruppene med annonseenheter:

• Varmekart: Se annonsegruppene som er mest lønnsomme på nettstedet. Du kan velge tre beregninger om gangen, inkludert alle standardberegningene for inntektsgenerering. Dette kortet har en visuell fremstilling av resultatene du oppnår med de tilpassede kanalene – dataene er sortert etter den første kolonnen og fargekodet for å illustrere gode og svake resultater.
  • Inntekter over tid: Se en sammenligning av inntektene fra de egendefinerte gruppene med annonseenheter over tid.
  • Sammenligning av inntekter: Du kan sammenligne inntektene fra de ulike egendefinerte gruppene med annonseenheter over tid, for eksempel på ukesbasis, månedsbasis og så videre. Den nåværende tidsperioden har en mørkere farge, mens sammenligningsperioden er lysere.

Finn ut hvordan du sporer annonseresultater med tilpassede kanaler.

Beregnet inntekt

Du kan raskt se den beregnede inntekten for dagen så langt, gårsdagen, måneden så langt og den forrige måneden. Finn ut mer om inntektsinformasjonen.

Tips: For å filtrere datoalternativene på dette kortet, klikk på Mer Mer etterfulgt av Konfigurer. Velg tidsperiodene du vil vise, og klikk på Bruk.

Resultater

På kortet får du oversikt over viktige rapporteringsberegninger, blant annet hvor ofte folk besøker nettstedene dine og klikker på annonsene dine, og hvor mye du tjener på de enkelte besøkene og klikkene. Du kan se verdiene i de viktigste resultatberegningene sammenlignet med verdiene fra tidligere tidsperioder. Se disse beregningene:

• Sidevisninger: Hver gang en bruker åpner en side der det vises Google-annonser, genereres en sidevisning.
  • RPM for side: RPM for side er de gjennomsnittlige inntektene per tusen sidevisninger.
  • Visninger: Det telles en visning for hver annonseforespørsel som returnerer minst én annonse til nettstedet.
  • Klikk: Klikk vil si antallet ganger en bruker klikket på en annonse.
  • CPC: Kostnad per klikk (CPC) er det beløpet en annonsør må betale hver gang en bruker klikker på annonsørens annonse.
  • CTR for side: Klikkfrekvensen (CTR) for en side er antallet annonseklikk delt på antallet sidevisninger.

Nedenfor hver beregning ser du to små diagrammer som angir hvordan den aktuelle beregningen har endret seg. Den nåværende tidsperioden har en mørkere farge, mens sammenligningsperioden er lysere.

Finn ut mer om rapporten med resultatoversikter.

Plattformer

På dette kortet vises et sektordiagram med inntektene inndelt etter plattform. Du kan se hvilke plattformer (mobil, nettbrett, datamaskin osv.) nettstedene er mest lønnsomme på. Finn ut mer om rapporten om plattformer.

Optimalisering

Gjennom optimaliseringer kan du heve kvaliteten på nettstedet ditt, trafikken på nettstedet og resultatene du oppnår med AdSense-annonsene dine. På dette kortet blir du varslet hvis vi gjennomgår nettstedene dine og identifiserer nye muligheter for deg. Finn ut hvordan du kan utforske muligheter og kjøre eksperimenter.

Nettsteder

På startsiden er det en rekke kort du kan bruke til å evaluere hvilke av nettstedene dine som er mest lønnsomme:

• Varmekart: Gjennomgå de mest lønnsomme nettstedene. Du kan velge tre beregninger om gangen, inkludert alle standardberegningene for inntektsgenerering. Dette kortet har en visuell fremstilling av resultatene du oppnår med nettstedene – dataene er sortert etter den første kolonnen og fargekodet for å illustrere gode og svake resultater.
  • Inntekter over tid: Her vises et diagram med en tidslinje for inntektene de ulike nettstedene har generert over tid.
  • Sammenligning av inntekter: Du kan sammenligne inntektene fra de mest lønnsomme nettstedene over en gitt tidsperiode, for eksempel på ukesbasis, månedsbasis og så videre. Den nåværende tidsperioden har en mørkere farge, mens sammenligningsperioden er lysere.

Finn ut mer om nettstedsrapporten.