AdSense-tilin käytön aloittaminen

Etusivun kortit

Tässä artikkelissa esitellään kortit, joita voit käyttää AdSense‑etusivullasi.

Siirry haluamaasi kohtaan: Korttien yleiset ominaisuudet | AdSense-kortit

Etusivun korttien yleiset ominaisuudet

• Voit kiinnittää PIN-koodi kiinnostavimmat kortit sivun yläreunaan ja järjestää ne niin, että tarvitsemasi tiedot ovat aina ulottuvillasi. Osa korteista on jo oletuksena kiinnitetty sivun yläreunaan.
  • Ilmoitukset voivat näkyä korttien yläosassa lisäosana, ja niissä voidaan esitellä korttia tai mielenkiintoisia ominaisuuksia.
  • Aikavälin valitsimen avulla voit muuttaa kortin aikaväliä. Näin voit vertailla mittareita, tuloja jne.
  • Avaa tarkempi raportti klikkaamalla Näytä….
  • Klikkaa Lisää Lisää, niin saat lisätietoja tai voit lähettää palautetta mistä tahansa kortista.

AdSense-kortit

Mainosyksiköt

Voit tarkistaa suosituimmat mainosyksikkösi useiden etusivun korttien avulla:

• Lämpökartta: Tarkista parhaita tuloksia tuottavat mainosyksiköt sivustollasi. Tässä kortissa on graafinen esitys mainosyksiköidesi tuloksista. Data on järjestetty ensimmäisen sarakkeen perusteella, ja värikoodit kertovat hyvistä tai huonoista tuloksista. Voit valita kolme mittaria kerrallaan, mukaan lukien kaupallistamisen vakiomittarit.
  • Tulot ajan mittaan: Aikajanakaavio parhaista mainosyksiköistä saaduista tuloista.
  • Tulojen vertailu: Vertaa parhaiden mainosyksiköidesi tulojen kehitystä tietyllä aikavälillä, esimerkiksi viikoittain tai kuukausittain. Nykyinen ajanjakso näkyy tummempana ja vertailuajanjakso vaaleammalla sävyllä.

Lue lisää mainosyksiköistä.

Ilmoitukset

Tästä kortista näet kohokohdat ohjekeskuksen uusimmista ilmoituksista.

Saldo

Tästä kortista näet toteutuneet tulot sekä tilisi nykyisen saldon ja viimeisimmän maksusi. Lue lisää tulotiedoista.

Hintatarjoustyypit

Tämän kortin avulla voit selvittää, millä käyttäjän interaktioilla ansaitset eniten. Voit nähdä ympyräkaavion tuloistasi hintatarjoustyypin mukaan. Kortista näet, mistä mainostajat tekevät hintatarjouksia ostaessaan mainostilaa: klikkaukset (CPC), impressiot (CPM), katsottujen impressioiden määrä (CPMAV) ja aktivoitumiset (CPE). Lue lisää hintatarjoustyypeistä.

Maat

Voit katsella sivustojesi tuloksia eri maissa useiden etusivun korttien avulla:

• Lämpökartta: Katso maat, joissa sivustosi tuottavat parhaita tuloksia. Voit valita kolme mittaria kerrallaan, mukaan lukien kaupallistamisen vakiomittarit. Tässä kortissa näkyy graafinen esitys tuloksista maittain. Data on järjestetty ensimmäisen sarakkeen perusteella, ja värikoodit kertovat hyvistä tai huonoista tuloksista.
  • Tulot ajan mittaan: Näet aikajanakaavion tuloistasi maittain (sisältää maat, joissa sivustosi tuottavat parhaita tuloksia).
  • Tulojen vertailu: Vertaa sivustojesi kehitystä eri maissa tietyllä aikavälillä (esim. viikoittain tai kuukausittain), niin näet vertailun tuloistasi maittain. Nykyinen aikaväli näkyy tummemmalla ja vertailujakso vaaleammalla sävyllä.

Lue lisää Maat-raportista.

Omat kanavat

Voit tarkistaa omien mainosyksikköryhmiesi tuloksia useiden etusivun korttien avulla:

• Lämpökartta: Katso sivustosi mainosyksikköryhmät, jotka tuottavat parhaita tuloksia. Voit valita kolme mittaria kerrallaan, mukaan lukien kaikki kaupallistamisen vakiomittarit. Tässä kortissa on graafinen esitys omien kanaviesi tuloksista. Data on järjestetty ensimmäisen sarakkeen perusteella, ja värikoodit kertovat hyvistä tai huonoista tuloksista.
  • Tulot ajan mittaan: Näet vertailun omien mainosyksikköryhmiesi tulojen kehityksestä.
  • Tulojen vertailu: Voit verrata omien mainosyksikköryhmiesi tulojen kehitystä valitulla aikavälillä, esimerkiksi viikoittain tai kuukausittain. Nykyinen ajanjakso näkyy tummempana ja vertailuajanjakso vaaleammalla sävyllä.

Lue lisää mainostulosten seuraamisesta omien kanavien avulla.

Arvioidut tulot

Voit tarkistaa nopeasti arvioidut tulosi kuluvalta tai edelliseltä päivältä tai kuukaudelta. Lue lisää tulotiedoista.

Vinkki: Voit suodattaa kortissa näkyviä päivämäärävaihtoehtoja klikkaamalla Lisää Lisää ja sitten Määritä. Valitse aikavälit, joiden haluat näkyvän, ja klikkaa Käytä.

Tulokset

Kortista näet yleiskatsauksen keskeisistä raportointimittareista, esimerkiksi kuinka usein ihmiset katsovat sivustojasi ja klikkaavat mainoksiasi sekä kuinka paljon rahaa ansaitset kustakin käynnistä ja mainoksen klikkauksesta. Voit tarkistaa tärkeimmät tulosmittarit verrattuna edelliseen ajanjaksoon. Tutustu seuraaviin mittareihin:

• Katselukerrat: Katselukerta lasketaan aina, kun käyttäjä katselee sivua, jolla näkyy Google-mainoksia.
  • Sivun tuhannen impression tulot: Sivun tuhannen impression tuloilla tarkoitetaan keskimääräisiä tuhannesta katselukerrasta saatavia tuloja.
  • Impressiot: Impressio lasketaan kullekin mainospyynnölle, joka palauttaa sivustolle vähintään yhden mainoksen.
  • Klikkaukset: Näyttää, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat klikanneet mainosta.
  • Klikkauskohtainen hinta: Klikkauskohtainen hinta on summa, jonka mainostaja maksaa, kun käyttäjä klikkaa mainosta.
  • Sivun klikkausprosentti: Sivun klikkausprosentti on mainoksen klikkausten määrä jaettuna katselukertojen määrällä.

Jokaisen tiedon alapuolella on kaksi pientä kaaviota, jotka näyttävät, miten tiedot ovat muuttuneet. Nykyinen aikaväli näkyy tummemmalla ja vertailujakso vaaleammalla sävyllä.

Lue lisää tulosten yleiskatsausraportista.

Alustat

Tämä kortti näyttää ympyräkaavion tuloistasi alustan mukaan. Voit katsoa alustoja (kuten tietokoneita, mobiililaitteita ja tabletteja), joilla sivustosi saavat eniten tuloja. Lue lisää Alustat-raportista.

Optimointi

Optimointi auttaa tekemään muutoksia sivuston laadun, liikenteen ja AdSense-mainosten tulosten parantamiseksi. Kortti ilmoittaa, jos tarkastamme sivustosi ja löydämme uusia mahdollisuuksia. Lue lisää siitä, miten voit tutustua mahdollisuuksiin ja tehdä kokeiluja.

Sivustot

Voit tarkistaa parhaita tuloksia tuottavat sivustosi useiden etusivun korttien avulla:

• Lämpökartta: Tarkista parhaat sivustosi. Voit valita kolme mittaria kerrallaan, mukaan lukien kaikki kaupallistamisen vakiomittarit. Tässä kortissa on graafinen esitys sivustojesi tuloksista. Data on järjestetty ensimmäisen sarakkeen perusteella, ja värikoodit kertovat hyvistä tai huonoista tuloksista.
  • Tulot ajan mittaan: Näet aikajanakaavion sivustojesi tulojen kehityksestä.
  • Tulojen vertailu: Vertaa parhaiden sivustojesi tulojen kehitystä tietyllä aikavälillä, esimerkiksi viikoittain tai kuukausittain. Nykyinen ajanjakso näkyy tummempana ja vertailuajanjakso vaaleammalla sävyllä.

Lue lisää Sivustot-raportista.