Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Skapa annonser på din webbplats

Du kan antingen låta Google placera annonser åt dig eller själv placera annonsenheter manuellt. #autoads #adunits

När ditt AdSense-konto har aktiverats är du redo att skapa annonser på din webbplats. Det finns två sätt att göra detta: med automatiska annonser eller annonsenheter.

Automatiska annonser

Automatiska annonser är ett snabbt och enkelt sätt för AdSense-utgivare att komma igång med annonsvisning.

Välj Automatiska annonser om du vill ha

• automatisering: Google beräknar automatiskt vilka annonser som ska visas och var, så att du kan fokusera på att skapa fantastiskt innehåll.
  • enkelhet: du styr alla annonser med ett reglage
  • bekvämlighet: Automatiska annonser fungerar på datorer, surfplattor och mobila enheter och ger god annonstäckning på dina sidor.

Läs om hur du skapar automatiska annonser.

Några saker att tänka på när du använder automatiska annonser:

• Automatiska annonser är automatiska, så Google väljer den effektivaste placeringen för annonserna.
  • Google visar bara automatiska annonser när det är troligt att de ger bra resultat och en god användarupplevelse.

Annonsenheter

Annonsenheter är avsedda för AdSense-utgivare som vill ha full kontroll över var deras annonser placeras.

Välj annonsenheter om du vill ha

• kontroll: Välj mellan flera olika annonstyper och annonsstorlekar och placera annonser exakt där du vill att de ska visas på dina sidor.

Läs om hur du skapar en annonsenhet.

Några saker att tänka på när du använder annonsenheter:

• Annonsenheter ställs in manuellt, så glöm inte att placera dem på alla sidor där du vill visa annonser.
  • Tänk på att det finns regler som styr var du får placera annonsenheterna. Du ansvarar för att se till att annonserna följer programpolicyerna för AdSense.
  • Vissa annonsformat, som ankar- och vinjettannonser, är inte tillgängliga för annonsenheter.
Tips!: Använder du WordPress? Få hjälp med att lägga till AdSense-kod.