Konfigurer annonser på nettstedet ditt

Velg mellom automatiske annonser og annonseenheter

Når AdSense-kontoen din er aktivert, er det på tide å konfigurere annonser på nettstedet ditt. Det er to måter å gjøre dette på: Du kan bruke automatiske annonser eller annonseenheter.

Automatiske annonser

Automatiske annonser er en kjapp og enkel løsning for nye AdSense-publisister som vil komme i gang med annonser.

Velg automatiske annonser om du ønsker følgende:

• Automatisering: Google avgjør hvilke annonser som skal vises, og hvor de skal vises, slik at du kan fokusere på å lage godt innhold.
  • Enkelhet: Du kan kontrollere alle annonsene ved å slå på en bryter.
  • Bekvemmelighet: Automatiske annonser fungerer både på mobil, nettbrett og datamaskiner, noe som gjør at du får god annonsedekning på sidene dine.

Finn ut hvordan du konfigurerer automatiske annonser.

Med automatiske annonser bør du være oppmerksom på følgende:

• Ettersom automatiske annonser velges automatisk, er det Google som velger de mest effektive annonseplasseringene for annonsene dine.
  • Google viser bare automatiske annonser når sannsynligheten er stor for at de gir gode resultater og en god brukeropplevelse.

Annonseenheter

Annonseenheter passer for AdSense-publisister som vil ha full kontroll over hvor annonsene deres plasseres.

Velg annonseenheter om du ønsker følgende:

• Kontroll: Velg mellom en rekke annonsetyper og annonsestørrelser, og plassér annonsene dine nøyaktig der du vil at de skal vises på sidene dine.

Finn ut hvordan du oppretter annonseenheter.

Med annonseenheter bør du være oppmerksom på følgende:

• Annonseenheter styres manuelt, så du må ikke glemme å plassere dem på alle sidene der du vil vise annonser.
  • Husk at det finnes regler for hvor du kan plassere annonseenheter. Du står selv ansvarlig for å påse at annonsene dine overholder programretningslinjene for AdSense.
  • Noen annonseformater, som ankre og vignetter, er ikke tilgjengelige for annonseenheter.
Bruker du WordPress? Få hjelp med å legge til AdSense-kode.