Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

AdSense for video (AFV)

Riktlinjer för HTML5-videoannonsering

AdSense och Google Ad Manager har stöd för HTML5-baserad videoannonsering. I de här riktlinjerna hittar du flera tillgångar som hjälper dig att generera intäkter från HTML5-video.

Videospelaralternativ

Använd en HTML5-videospelare från tredje part med stöd för Googles IMA3 SDK för HTML5

Många videospelare från tredjepart är redan kompatibla med HTML5, och har stöd för videoannonser som visas via Google Ad Manager, Ad Exchange Video och AdSense for Video. Om du redan använder en videospelare från en av våra videoteknikpartner kan du kontakta deras supportteam och se till att du har rätt konfiguration för HTML5.

Använd Video.js med Googles SDK-plugin-program för IMA3 HTML5

Du kan använda Video.js som är en HTML5-videospelare med öppen källkod och IMA SDK-plugin-programmet för att få intäkter med videoannonser från Google Ad Manager, Ad Exchange Video och AdSense for Video.

Använd en videospelare som är kompatibel med VAST och VPAID 2 JS

Om du har en HTML5-videospelare som är kompatibel med VAST och VPAID 2 JS kan du fortsätta använda Ad Exchange Video- och AdSense for video-annonser med IMA-adaptertaggen och lägga till parametern &type=js.

Använd en anpassad videospelare

Om du har byggt din videospelare i HTML5 från grunden måste du integrera IMA3 SDK för HTML5 om du vill fortsätta få intäkter från Google-annonser. Du kan hämta exempelkod om du behöver hjälp med att komma igång.

Begränsning för video i helskärmsläge

IMA-SDK för HTML5 har stöd för ett simulerat helskärmsläge som kan användas för vissa mobila webbformat som premierad video och mellansidesannonser. Helskärmsfunktioner stöds inte för HTML5-annonsmaterial.

Trafik till annonsmaterialet

Värdlagring och omkodning med Ad Manager

Videoannonsmaterial som laddats upp till Ad Manager omkodas automatiskt och lagras i HTML5-kompatibla format som MPEG4 och WebM.