Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

AdSense for video (AFV)

Retningslinjer for videoannonsering med HTML5

AdSense og Google Ad Manager støtter videoannonsering med HTML5. I disse retningslinjene nevner vi en rekke ressurser som gjør det enklere å tjene penger på HTML5-video.

Alternativer for videospilleren

Bruk en tredjeparts HTML5-videospiller med støtte for Google IMA3 HTML5 SDK

Mange tredjeparts videospillere er allerede HTML5-kompatible og har støtte for videoannonser levert via Google Ad Manager, Ad Exchange Video og AdSense for video. Hvis du allerede bruker en videospiller fra en av partnerne våre innen videoteknologi, kan du kontakte brukerstøtten deres for å sikre at spilleren er konfigurert for HTML5.

Bruk Video.js sammen med Googles IMA3 HTML5 SDK-programtillegg

Ved hjelp av Video.js (en HTML5-videospiller med åpen kildekode) og IMA SDK plugin kan du tjene penger på videoannonser levert via Google Ad Manager, Ad Exchange Video og AdSense for Video.

Bruk en videospiller som er kompatibel med VAST og VPAID 2 JS

Hvis du har en VAST- og VPAID 2 JS-kompatibel HTML5-videospiller, kan du fortsette å bruke Ad Exchange Video og AdSense for video-annonser ved å benytte IMA-adapter-taggen og legge til &type=js-parameteren.

Bruk en egenutviklet videospiller

Hvis du har laget HTML5-videospilleren din fra bunnen av, må du integrere IMA3 HTML5 SDK for å kunne fortsette å tjene penger på Google-videoannonser. Nedlastbar eksempelkode er tilgjengelig for å hjelpe deg med å komme i gang.

Begrensning for video i fullskjerm

IMA SDK for HTML5 har støtte for en simulert fullskjermmodus som kan brukes i enkelte formater for nett på mobil, for eksempel videoannonser med belønning og interstitial-annonser. Fullskjermfunksjonalitet støttes ikke for HTML5-bannerannonser.

Trafikkontroll for reklame

Reklamevertstjenester og omkoding i Ad Manager

Videoreklameelementer som blir lastet opp til Ad Manager, blir automatisk omkodet og lagret i HTML5-kompatible formater som MPEG4 og WebM.