Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Retningslinjer for bruk av flere enheter

Optimalisering for nett på mobil

Engasjer brukerne dine på alle enhetstyper

I tillegg til at du bør ha et mobilvennlig nettsted, er det viktig at du gir målgruppen din på mobil gode brukeropplevelser. Hvis du fokuserer på designen, innholdet og annonseplasseringene på mobilnettstedet ditt, kan dette føre til økt engasjement blant brukerne. Dette kan igjen føre til høyere inntekter fra mobilannonser på lang sikt.

Tips

Her er noen gode råd som kan hjelpe deg med å optimalisere for nett på mobil:

Plassér en annonseenhet i formatet 320 x 100 på den synlige delen av nettsiden

Hvis du velger en annonseenhet på 320 x 100, kan også bannerannonser i formatet 320 x 50 være med i annonseauksjoner, noe som kan føre til høyere inntekter per tusen visninger. Du kan også oppnå høyere inntekter gjennom høyere klikkfrekvenser ved å plassere disse store mobilbannerne på nettstedet ditt.

Vi anbefaler at du setter inn en annonseenhet i formatet 320 x 100 på den synlige delen av nettsiden din. Undersøkelsene våre viser at den mest verdifulle annonseplasseringen er nederst på den synlige delen av nettsiden. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese gjennom Google-undersøkelsen The Importance of Being Seen (bare på engelsk).

Visste du dette?

61 % av brukerne sa at hvis de ikke umiddelbart finner det de er på jakt etter på et mobilnettsted, går de raskt videre til et annet nettsted. Kilde: What Users Want Most from Mobile Sites Today

Bruk den mobiloptimaliserte annonseenheten i formatet 300 x 250 på en del av nettsiden som ikke er synlig

Annonseformatet 300 x 250 er populært blant annonsører over hele verden, og dette har ført til god tilgang på annonser og økt konkurranse. Med en godt plassert annonseenhet på 300 x 250 kan du dermed oppnå høyere inntekter per tusen visninger og potensielt øke avkastningen.

Ifølge Google-undersøkelser kan annonseenheter i formatet 300 x 250 som er plassert like nedenfor den synlige delen av nettsiden, oppnå en synlighetsfrekvens på rundt 50 %, slik at du kan få maksimalt utbytte av annonseplassen din. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese gjennom Google-undersøkelsen The Importance of Being Seen (bare på engelsk).

Visste du dette?

Med Active View-data kan du identifisere og utnytte verdifull beholdning på den delen av nettsiden som ikke er synlig. Kilde: The Importance of Being Seen (bare på engelsk).

Reduser sideinnlastingstiden på mobil

I en undersøkelse med 570 respondenter som Google nylig gjennomførte, oppga nesten halvparten at det som er mest frustrerende når de surfer på mobil, er sider som lastes inn tregt. Nå blir det lagt inn flere Google-søk på mobilenheter enn på datamaskiner, og derfor er det svært viktig at mobilsider lastes inn raskt.

For å oppnå raskere sideinnlasting anbefaler vi at du gjør følgende:

Visste du dette?

40 % av brukerne forlater nettsteder det tar mer enn tre sekunder å laste inn. Kilde: Mobile Apps: What Consumers Really Need and Want (bare på engelsk).

Hvis du vil ha flere tips om optimalisering for flere skjermer, kan du lese gjennom implementeringsveiledningen for flere skjermer.
Eksempel på et informasjonsark for optimalisering av mobilnettsteder. Enkel optimalisering av mobilnettsteder
Du kan få mer hjelp med å optimalisere mobilnettstedet ditt ved å laste ned oversiktsarket vårt med tips og gode fremgangsmåter: Simple optimizations for your mobile site