Problemen oplossen en veelvoorkomende fouten verhelpen

Mijn CPC is gedaald

De statistiek CPC is marktgedreven en wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals het aantal adverteerders dat op uw zoekwoorden biedt en de CPC-waarden die ze bereid zijn te betalen. De CPC kan bijvoorbeeld aan het begin van elk kwartaal dalen omdat marketeers hun budget aanpassen. Als u problemen met een dalende CPC wilt oplossen, doet u er goed aan om de periode van uw rapporten te verlengen tot een jaar.

Het rapport 'Gehele account per dag' met statistieken voor klikken

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Rapporten en selecteer vervolgens Gehele account per dag.

The Entire account by day report

3. Selecteer de statistiekgroep Klikken en vervolgens de statistiek CPC.

The Entire account by day report with clicks metrics

Nadat u het rapport heeft geopend, kunt u een jaar teruggaan om te zien of de trend consistent is. U kunt de periode verlengen om het precieze moment vast te stellen waarop de afname begon en om te zien of er specifieke veranderingen waren die tot de CPC-daling hebben geleid.

Als uw inkomsten zijn gedaald als gevolg van een lagere CPC, kunt u deze stappen volgen:

• Gebruik de best presterende advertentieformaten. Deze kunnen leiden tot een betere CPC en CTR. Onze meest geschikte formaten zijn 720 x 90, 336 x 280, 160 x 600 en de mobiele banner van 320 x 100. Meer informatie over de best presterende advertentieformaten.
  • Controleer of u geen advertenties blokkeert terwijl dit niet nodig is. Als u te veel adverteerders, advertentienetwerken of algemene of gevoelige categorieën blokkeert, kan dit leiden tot een lagere CPC omdat er in de veiling minder adverteerders op uw voorraad bieden. Lees meer in onze Gids voor het toestaan en blokkeren van advertenties.
  • Stel uw advertentieblokken in op weergave van zowel tekst- als display-advertenties. Als uw site beschikbaar is voor zo veel mogelijk advertentievoorraad, wordt de veilingdruk verhoogd en zal uw CPC naar verwachting stijgen.
  • Ook de tijd van het jaar kan invloed hebben op biedingen van adverteerders. Zo kunnen adverteerders in de detailhandel hun biedingen verhogen tijdens specifieke perioden waarin ze doorgaans meer verkopen genereren. Aan de andere kant kan de CPC aan het begin van elk kwartaal dalen. Houd daarnaast rekening met de doelgroep van uw site. Als uw site bijvoorbeeld is gericht op studenten, kunt u ervan uitgaan dat de hoeveelheid verkeer in de zomer afneemt. We raden u aan te leren hoe de advertentieveiling werkt en hoe diverse typen veranderingen uw inkomsten kunnen beïnvloeden.