Tulojen pienentymisen syiden selvittäminen

Näin selvität, mikä on aiheuttanut tulojen pienentymisen

Kun ryhdyt selvittämään tulojen pienentymisen syytä, tutustu ensin keskeisiin mittareihin, jotka vaikuttavat tuloihisi. Tulot riippuvat monista tekijöistä, mutta yleensä tärkeimpiä mittareita ovat klikkauskohtainen hinta (CPC), klikkausprosentti (CTR) ja impressiot. Näet nämä mittarit AdSense-tilisi Raportit-sivulta.

Is your Google AdSense revenue declining?

1. Tutustu tilisi tuloksiin. Luo uusi raportti ja laajenna ajanjakso vähintään kolmen viime kuukauden mittaiseksi, jotta trendien tai mahdollisten ongelmien tunnistaminen on helpompaa.

2. Tarkista, mitä muutoksia olet tehnyt tilillesi ja milloin olet tehnyt niitä. Tämä auttaa sinua selvittämään tulojen pienentymisen perimmäisen syyn.

3. Kun olet saanut selville päivän, jona tulot alkoivat pienentyä, aloita ongelman analysointi. Tarkista esimerkiksi, missä käyttöympäristössä tulot laskivat. Jos ne laskivat vain mobiililaitteilla, syynä voi olla esimerkiksi huonosti toteutettu mainos, mobiilisivustolle tehdyt muutokset tai alhainen latausnopeus.

4. Lisää raporttiin klikkausprosentti, klikkauskohtainen hinta ja impressiot ja koeta selvittää, mikä näistä mittareista aiheutti tulojen pienentymisen. Tulot lasketaan kertomalla klikkauskohtainen hinta, klikkausprosentti ja impressiot. Jos jokin näistä mittareista muuttuu, myös kokonaistulosi muuttuvat. Katso, mikä mittari on kehittynyt samansuuntaisesti kuin tulosi.

Huom. Suosittelemme, että käyt läpi tämän oppaan kaikki vaiheet selvittääksesi, mikä on aiheuttanut tulojen pienentymisen. Ota yhteyttä tukeen vain siinä tapauksessa, että mittarit ovat heikentyneet merkittävästi tai laskusuuntaus on jatkunut yli viikon ajan.

Seuraava vaihe: Tulojen pienentyminen klikkauskohtaisen hinnan laskun vuoksi