Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Teknisk snabbstartsguide (AFG)

Använd den här guiden för att lära dig att integrera med Google IMA HTML5 SDK för att visa annonser i HTML 5-webbspel med AdSense.

Översikt över teknisk konfigurering

AdSense for Games bygger på Googles Interactive Media Ads Software Development Kit (IMA HTML5 SDK). Med detta SDK kan du begära AdSense-annonser via JavaScript för att kunna kombinera innehåll och annonsering.

Obs! Produkterna omfattas av AdSenses användarvillkor, programpolicyerna för AdSense och produktspecifika användningsriktlinjer. Kom ihåg att vi vidtar åtgärder mot oegentliga klick från uppenbart aggressiva eller felaktiga implementeringar. Åtgärderna kan inbegripa uppsägning av kontot.

Om du vill begära och visa annonser via IMA HTML5 SDK skapar du en annonsbegäran, läser in den resulterande annonsen och spelar upp den vid rätt tidpunkt. Testa integreringen med det fördefinierade utgivar-id:t ca-games-pub-4968145218643279.

Tänk på att du måste visa upp ett exempel på integreringen för den kontoansvariga innan du kan visa annonser på dina webbplatser.

Det finns två alternativ för integrering: enkel och avancerad

Enkel integrering

Det enkla integreringsalternativet är det enklaste sättet att integrera AdSense for Games med dina HTML5-spel. Detta alternativ är en snabb implementeringslösning som innehåller alla funktioner och annonsformat som är tillgängliga i AdSense for Games.

Om du är utgivare och vill använda detta enkla integreringsalternativ kan du anmäla ditt intresse.

Avancerad integrering

För utgivare som är ute efter en mer avancerad och anpassad integrering ska hela IMA HTML5 SDK integreras i HTML5-spelet. Detta alternativ ger extra flexibilitet, till exempel vissa funktioner som är tillgängliga via Google Ad Manager, men tänk även på att det medför större komplexitet.

Kom igång med avancerad integrering

Börja med att integrera IMA HTML5 SDK i spelet.

1. Konfigurera IMA HTML5 SDK-integrering

Följ riktlinjerna på Google Developer-webbplatsen för att skapa en IMA HTML5 SDK-integrering i ditt spel. Det finns steg för att komma igång tillsammans med nedladdningsbar exempelkod och en fullständig API-referens till hjälp.

2. Konfigurera annonsbehållare (AdDisplayContainer)

Eftersom IMA HTML5 SDK används av både video- och spelutgivare kan objektet AdDisplayContainer konfigureras på flera sätt.

När du konfigurerar objektet AdDisplayContainer för användning med AdSense for Games är det bara att skicka referensen till div-elementet som innehåller annonsen.

Exempel:

var adDisplayContainer = new google.ima.AdDisplayContainer(document.getElementById('adContainer'));

3. Konfigurera annonsbegäran (AdsRequest)

När du skapar objektet AdsRequest måste du se till att relevanta parametrar och egendomar är rätt konfigurerade så att annonser returneras och visas korrekt.

Exempel:

// Request AdSense for games ads.
    var adsRequest = new google.ima.AdsRequest();

// Setup AdSense for games ad tag
    adsRequest.adTagUrl = 'https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video_image_text&client=ca-games-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=20000&adtest=on';

// Force image/text ads to render with Full-Slot UI
    adsRequest.forceNonLinearFullSlot = true;

// Specify the linear and nonlinear slot sizes.
    adsRequest.linearAdSlotWidth = {your_game_width};
    adsRequest.linearAdSlotHeight = {your_game_height};
    adsRequest.nonLinearAdSlotWidth = {your_game_width};
    adsRequest.nonLinearAdSlotHeight = {your_game_height};

4. Lyssna efter relevanta händelser och skapa återanrop

Det är viktigt att lyssna efter händelser som aktiveras inom IMA SDK:t, så att du vet när du ska sluta visa annonsen och låta användarna fortsätta spela.

Nedan följer några av de annonshändelser som ofta används för att bestämma placeringen av annonser i ditt spelinnehåll. Du kan till exempel lyssna efter händelsen COMPLETE för att förstå när uppspelningen av en annons är slutförd, och du kan sedan visa ditt spelinnehåll för användaren. En fullständig lista med annonshändelser finns i API-referensen.

Händelse Beskrivning
    AdEvent.Type.CLICK Aktiveras när någon klickar på annonsen.
    AdEvent.Type.COMPLETE Aktiveras när annonsen har spelats upp.
    AdEvent.Type.LOADED Aktiveras när annonsdata är tillgänglig.
    AdEvent.Type.SKIPPED Aktiveras när användaren hoppade över annonsen.
    AdEvent.Type.START Aktiveras när annonsen börjar spelas upp.
    AdEvent.Type.USER_CLOSE Aktiveras när användaren stänger annonsen.
    AdErrorEvent.Type.AD_ERROR

Aktiveras när ett annonsfel inträffar.

Det kan uppstå många olika typer av annonsfel. Det kan till exempel hända att en medietillgång inte startar eller att tomma annonssvar returneras vid annonsbegäran. En lista med möjliga fel finns i API-referensen.