Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Vanliga frågor om AdSense for Games

Vi har sammanställt och besvarat följande lista med vanliga frågor om AdSense for Games.

Expandera allt  Komprimera allt

Vanliga frågor

Vilka annonsformat finns det i AdSense for Games?

Följande annonsformat går att välja med produkten AdSense for Games:

• Videos
    • Standard instream: (ej överhoppningsbara videoannonser)
    • TrueView: överhoppningsbara videoannonser
    • Bumper: sex sekunder långa videoannonser
  • Annonser i fullstorlek
    • Överhoppningsbara bild- och textannonser

Det finns mer detaljerade beskrivningar och exempel på introduktionssidan till AdSense for Games.

Vad är en annons i fullstorlek och hur kan jag begära en sådan?

En annons i fullstorlek är en överhoppningsbar AdSense bild- eller textannons som normalt visas före, mitt i eller efter innehållet.

För IMA HTML5 SDK-integreringen måste följande parametrar konfigureras:

1. Ställ in forceNonLinearFullSlot på true: adsRequest.forceNonLinearFullSlot = true;
  2. Ställ in nonLinearAdSlotWidth och nonLinearAdSlotHeight på bredden och höjden på din spelenhet:
    • adsRequest.nonLinearAdSlotWidth = {your_game_width};
    • adsRequest.nonLinearAdSlotHeight = {your_game_height};

Se till att bild och/eller text ingår i ad_type-parametern i AdSense for Games-annonstaggen. Exempel: ad_type=video_image innefattar videoannonser och överhoppningsbara bildannonser i fullstorlek.

Vad är en videoannons och hur kan jag begära en sådan?

Videoannonser består av ett videoannonsmaterial som spelas upp före, mitt i eller efter innehållet. Du kan välja mellan

• pre-roll: en videoannons som placeras före innehållet
  • mid-roll: en videoannons som placeras mitt i innehållet
  • post-roll: en videoannons som placeras efter innehållet

För IMA HTML5 SDK-integreringen måste följande parametrar konfigureras:

• Ställ in linearAdSlotWidth och linearAdSlotHeight på bredden och höjden på din spelenhet:
    • adsRequest.linearAdSlotWidth = {your_game_width};
    • adsRequest.linearAdSlotHeight = {your_game_height};

Se till att videoannonser begärs i ad_type-parametern i AdSense for Games-annonstaggen. Exempel: ad_type=standardvideo skulle begära icke-överhoppningsbara standardvideoannonser. Mer information finns i taggdokumentationen.

Varför visas inte videoannonser på mobila enheter och surfplattor?

På iOS- och Android-enheter (både mobil och surfplatta) måste uppspelning av video initieras med en användaråtgärd, dvs. användaren måste trycka eller klicka på en länk eller en "play game"-knapp. Om videoannonser inte visas korrekt på dessa enheter, kontrollera om du anropar metoden initiera som resultat av en användaråtgärd. Mer information finns i dokumentationen för IMA HTML5 SDK.

Vilka annonsstorlekar stöder AdSense for Games?

AdSense for Games stöder följande annonsstorlekar:

• Video: olika storlekar
  • Textannons i fullstorlek: olika storlekar
  • Bildannons i fullstorlek: 200 × 200, 250 × 250, 300 × 250, 336 × 280, 450 × 50, 468 × 60, 480 × 70, 728 × 90
Det verkar finnas dålig täckning för mina annonser. Vad beror det på?

Det kan finnas två huvudsakliga orsaker till detta:

• Utanför USA kan täckningen för videoannonser vara mycket begränsad. I det här fallet bör du fylla upp med reservannonser i andra annonsformat för att optimera kontots intäkter.
  • Blockeringsinställningarna i ditt konto kan också påverka täckningen. Tänk på att de annonser som du blockerar inte deltar i auktionen på din webbplats.
Vilka är kraven för att bli AdSense for Games-utgivare?

Om du vill använda AdSense for Games måste du ha teknisk kunskap om JavaScript och försäkra dig om att du följer AdSense- policyerna. Utöver det

• kan AdSense for Games bara integreras med webbaserade HTML5-spel
  • måste innehållet vara barnvänligt och riktas mot användare som är 13 år eller äldre
  • måste du kunna spåra alla inbäddningsdestinationer och ha full kontroll över var spelen distribueras
  • måste du ha rätt att få intäkter från spel.
Vilka är policyerna för AdSense for Games?

AdSense for Games-utgivare måste följa de produktspecifika policyerna och de allmänna AdSense-programpolicyerna.

Kan jag spela upp videoannonser utan ljud?

Nej. Du kan inte spela videoannonser utan ljud, eftersom detta skulle försvaga budskapet som annonsören vill förmedla genom annonsen. Att spela upp videoannonser utan ljud bryter mot våra programpolicyer. Se de specifika policyerna för AdSense for Games om du vill ha mer information.

Vilka språk stöder IMA SDK?

IMA SDK:t stöder alla språk som stöds av AdSense. Täckningen för videoannonser är emellertid störst i USA, och utgivare utanför USA kan uppleva dålig täckning för videoannonser.

Jag har inte tillgång till spelets källkod. Kan jag använda AdSense for Games ändå?

Ja. Under förutsättning att du har rätt att få intäkter från spelet och annonserna presenteras i enlighet med de specifika policyerna för AdSense for Games. Om de spel som du vill få intäkter från redan innehåller reklam måste du ta kontakt med spelutvecklaren direkt, du får inte skaffa intäkter utan att du har de juridiska rättigheterna.

Jag vill bädda in video/spel på partnerwebbplatser eller publicera allmän inbäddningskod. Är det tillåtet?

Ja, det är tillåtet. Du kan göra det genom att skapa ett inbäddningskodavsnitt som följer de specifika policyerna för AdSense for Games.

Du ansvarar för annonskoden överallt där den förekommer och för eventuella skador som härrör från placeringen och som drabbar andra annonsörer. Var därför försiktig med att distribuera koden fritt. Här följer några exempel på bra metoder som du kan använda dig av:

• Publicera inbäddningstaggar i JavaScript i stället för HTML om det är möjligt. Du vet aldrig när du behöver ändra inbäddningskoden.
  • Skapa kanaler för alla betrodda partner eller fritt distribuerade inbäddningskodavsnitt. Håll reda på hur den utländska trafiken ser ut och inaktivera annonsvisningen om du upptäcker ovanliga beteenden (t.ex. ovanligt hög klickfrekvens). Det finns ingen anledning att riskera hela kontot bara för chansen att få intäkter på grund av att koden har bäddats in på andra håll.

Tänk också på att du inte får dela dina AdSense-intäkter med tredje part.

Jag vill verkligen använda AdSense for Games. Hur kommer jag igång?

Om du vill använda AdSense for Games ska du följa konfigurationsriktlinjerna.

Hur får jag ett utgivar-id för AdSense for Games?

Om du ska kunna få ett utgivar-id måste du implementera IMA SDK och slutföra processen som beskrivs i konfigurationsriktlinjerna. När du har fått ditt utgivar-id kan du begära aktiva annonser och börja tjäna pengar.

Hur ser en bra beskrivningsadress ut?

En bra beskrivningsadress kan se ut ungefär så här:

<html>
<head>
<title>Game Attack | ExampleGamesPublisher.com</title>
</head>
<body>
<h1>Game Attack</h1>
<p>Game Attack är ett spel där spelarna måste ta sig igenom labyrinten på kortast möjliga tid. Det finns flera spellägen: med tidsbegränsning, i flerspelarläge och med tidtagning. Spela mot dina vänner!</p>
<h2>Om ExampleGamesPublisher.com</h2>
<p>ExampleGamesPublisher har funnits sedan 2010 och skapar onlinespel av hög kvalitet för spelare i hela världen! Vi erbjuder gratisspel och prenumerationsbaserade premiumspel till användare som vill vinna poäng och kunna köpa häftiga digitala priser.</p>
<h2>Game Attacks speltaggar</h2>
<p>Användarna kan söka efter spel på vår webbplats med dessa taggar:</p>
<ul>
<li>Gratis</li>
<li>En spelare</li>
<li>Flera spelare</li>
<li>Tankenöt</li>
<li>DeveloperX</li>
</ul>
</body>
</html>
Jag använder mitt aktiva utgivar-id men inga annonser returneras. Gör jag något fel?

Inte nödvändigtvis. Vänta tills systemet har körts ett par timmar. Därefter bör annonserna börja visas. Se också till att du har ställt in parametern ad_test för annonsbegäran på värdet ”off”. Tänk på att för trafik utanför USA kan täckningen för videoannonser vara lägre, så vi rekommenderar att du använder bild- och textannonser för att maximera dina kontointäkter.

Har jag rätt att få intäkter från videor eller spel som jag inte har åtkomst till?

Ja, förutsatt att du har rätt att få intäkter från innehållet.

Varför returneras inga annonser när jag använder mitt testutgivar-id?

Det kan hända att det finns ett problem med din IMA HTML5 SDK-integrering eller med annonstaggen för AdSense for Games. Kontrollera den gentemot den tekniska snabbstartsguiden och se till att inga parametrar eller HTML-attribut saknas.

Har ni en VAST-tagg som jag kan använda i integreringen?

Vi kräver normalt att utgivarna använder videospelare eller startprogram för spel som kan integrera Googles IMA SDK. Men om din annonslösning är VAST- och VPAID 2 JS-kompatibel kan du pröva att använda vår IMA-adapter.