Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Betalningar

Justering för övergiven egendom

Om du ser en rad på sidan Transaktioner med titeln Justering för övergiven egendom betyder det att Google har skickat kontosaldot i ditt namn till delstatsmyndigheten där du bor för förvaring (en process som kallas escheatment). Vi gjorde detta eftersom vi hade anledning att tro att ditt AdSense-konto hade övergivits.

Vi anser ett konto har övergivits om det inte har förekommit någon aktivitet på kontot i 2–5 år (beroende på vilken delstat du är bosatt i). Aktivitet på ditt konto kan vara:

• Du har loggat in på kontot.
  • Du har fått en betalning från kontot.

Vad är escheatment?

Företag i USA är skyldiga att ge tillgångar som de tror är övergivna till delstatsmyndigheterna. För amerikanska invånare är det myndigheten i den delstat där du har berättat för oss du bor. Om du bor utanför USA är det delstaten där vårt företag registrerades (Delaware).

Vad ska jag göra?

Om ditt saldo har lämnats över till delstatsmyndigheten kan du ansöka till myndighetens avdelning för outtagen egendom om att pengar ska lämnas tillbaka till dig. Du hittar kontaktuppgifter för denna avdelning genom att skriva in namnet på din delstat och ”unclaimed property” i Google Sök.

Hur kan jag undvika att mitt saldo lämnas över till myndigheterna?

För att förhindra att ditt kontosaldo lämnas över till myndigheterna rekommenderar vi att du regelbundet loggar in på ditt AdSense-konto, så att vi vet att du fortfarande är intresserad av det. Eller, om du har tillräckligt med pengar på kontot, kontrollera att du uppfyller kraven för att få betalt. Här är de vanligaste orsakerna till att inte få en betalning:

Vad händer om jag inte kan logga in på mitt AdSense-konto?

Google använder en enda inloggning för alla Googles produkter och tjänster. Om du har förlorat åtkomsten till ditt Google-konto kan du läsa igenom alternativen för kontoåterställning.

Vad händer om alternativen för kontoåterställning ovan inte fungerar för mig?

Om du inte lyckas få åtkomst till ditt Google-konto igen måste du samla in saldot från myndigheterna när beloppet har överförts till dem. Om ditt saldo har lämnats över till delstatsmyndigheten kan du ansöka till myndighetens avdelning för outtagen egendom om att pengar ska lämnas tillbaka till dig.

Du hittar kontoret för övergivna egendomar för din delstat genom att söka på google.com. I sökrutan skriver du in namnet på din delstat och frasen ”egendom som det ej gjorts anspråk på”.