Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

Verlaten property-aanpassing

Als u op de pagina Transacties het regelitem Verlaten property-aanpassing ziet, betekent dit dat Google uw accountsaldo namens u voor veilige bewaring heeft gestuurd naar de overheid van uw staat (dit proces wordt 'verbeurd verklaren' genoemd). Dit hebben we gedaan omdat er aanleiding is om aan te nemen dat uw AdSense-account in onbruik is geraakt.

Een account is in onbruik geraakt wanneer er 2 tot 5 jaar geen accountactiviteit is geweest (dit is afhankelijk van de staat waar u woont). Accountactiviteit houdt in:

• U heeft ingelogd op uw account.
  • U heeft een betaling via uw account ontvangen.

Wat is 'escheatment', oftewel verval?

Bedrijven in de Verenigde Staten zijn verplicht om eigendommen waarvan ze denken dat die in onbruik zijn geraakt, over te dragen aan de overheid van de desbetreffende Amerikaanse staat. Als u een inwoner van de Verenigde Staten bent, is dit de overheid van de staat waarvan u bij ons heeft aangegeven dat u er woont. Als u buiten de Verenigde Staten woont, is het de staat waarin Google is opgericht (Delaware).

Wat moet ik doen?

Als dit de overheid van een Amerikaanse staat is, kunt u bij de afdeling voor niet-opgeëiste eigendommen (Unclaimed Property) in uw staat een aanvraag indienen om het geld terug te krijgen. U kunt de desbetreffende afdeling vinden door in Google te zoeken naar de naam van uw staat samen met 'unclaimed property'.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn accountsaldo verbeurd wordt verklaard?

Als u wilt voorkomen dat uw accountsaldo verbeurd wordt verklaard, raden we u aan regelmatig in te loggen op uw AdSense-account zodat we weten dat u hierin nog steeds interesse heeft. Als uw accountsaldo hoog genoeg is, zorg er dan voor dat u voldoet aan de voorwaarden om betaald te worden. De meest voorkomende redenen dat u geen betaling heeft gekregen:

Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen op mijn AdSense-account?

Google gebruikt één gebruikersnaam en wachtwoord voor alle Google-producten en -services. Als u geen toegang meer heeft tot uw Google-account, kunt u uw opties voor accountherstel bekijken.

Wat als de bovenstaande opties voor accountherstel niet werken voor mij?

Als u geen toegang meer kunt krijgen tot uw Google-account en uw saldo verbeurd is verklaard, moet u het saldo terugvragen aan de overheid. Als dit de overheid van een Amerikaanse staat is, kunt u bij de afdeling voor niet-opgeëiste eigendommen (Unclaimed Property) in uw staat een aanvraag indienen om het geld terug te krijgen.

U kunt de afdeling voor niet-opgeëiste eigendommen in uw staat zo vinden: geef in het zoekvak op google.com de naam van uw staat op en de woordgroep 'niet-opgeëiste eigendommen (Unclaimed Property)'.