Riktlinjer för flera skärmstorlekar

Se till att din webbplats är optimerad för mobilanpassade sökresultat på Google

Från den 21 april 2015 kommer vi att utöka användningen av mobilanpassning som rankningssignal på Google Sök. Ändringen påverkar mobilsökningar på alla språk och får stora konsekvenser för sökresultaten på Google. Det blir enklare för användarna att få relevanta sökresultat med hög kvalitet som är optimerade för enheterna de använder. Här kommer svar på några vanliga frågor om hur du kontrollerar att din webbplats är förberedd inför ändringen:

Påverkar ändringen trafik från datorer?

Nej. Ändringen påverkar mobilsökningar på samtliga språk.

Hur kontrollerar jag om min webbplats är mobilanpassad?

Kontrollera webbplatsen med hjälp av vårt mobilvänlighetstest. Verktyget visar hur sidorna visas på Google Sök. Logga in på ditt Search Console-konto och skapa en mobilanvändningsrapport. Där hittar du alla mobilanvändningsproblemen på dina webbplatser.

Hur kan jag mobilanpassa min webbplats?

Skapa din mobilanpassade webbplats enligt rekommendationerna i vår mobilanpassningsguide. Du hittar specialanpassade råd för utgivare i AdSense-startguiden för flera skärmstorlekar.

Min webbplats är redan mobilanpassad. Behöver jag vidta någon åtgärd?

Gör så här om du redan har en mobilanpassad webbplats:

Ge mobilanvändarna en god användarupplevelse och öka din mobiltrafik redan i dag.