Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Vertoningen

Er wordt een vertoning geteld voor elke advertentieverzoek waarbij de download van ten minste één advertentie naar het apparaat van de gebruiker is gestart. Het aantal vertoningen correspondeert met het aantal advertentieblokken (voor contentadvertenties) of zoekopdrachten (voor zoekadvertenties) waarin/waarbij advertenties zijn geladen.

Een opmerking over de telling van vertoningen

Regelmatig evalueren en updaten het Interactive Advertising Bureau (IAB), de Media Rating Council (MRC) en andere brancheorganisaties gezamenlijk de branchenormen voor de meting van vertoningen. Zij bevelen richtlijnen aan voor standaardisering van de wijze waarop vertoningen worden geteld over verschillende indelingen en platforms. De normen voor de telling van een advertentievertoning op het web hebben zich in de loop der tijd ontwikkeld: van de telling van een vertoning wanneer de advertentie wordt weergegeven tot de telling van een vertoning wanneer de advertentie begint te downloaden op het apparaat van de gebruiker (d.w.z. de advertentie begint te laden op een pagina).

De definities zijn hieronder samengevat:

• Weergegeven vertoning: een vertoning wordt geteld wanneer een advertentie door de advertentieserver wordt verzonden (of 'aangeboden') aan een uitgever. Het advertentiemateriaal kan wel of niet worden gedownload naar het apparaat van de gebruiker, weergegeven of bekeken door de gebruiker.
  • Gedownloade vertoning: een vertoning wordt pas geteld nadat de download van de advertentie naar het apparaat van de gebruiker is gestart.

Bij de AdSense-statistiek 'Vertoningen' wordt voor alle vertoningen de definitie van Gedownload gebruikt. Houd er rekening mee dat de aanvullende statistiek voor de zichtbaarheid in 'Actieve weergave' wordt gebruikt om te bepalen of gebruikers de vertoningen daadwerkelijk hebben bekeken.