Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Google Analytics gebruiken met AdSense

Ontbrekende AdSense-gegevens in Analytics

Als er weinig of geen AdSense-gegevens worden weergegeven in uw Google Analytics-account en u beide accounts al aan elkaar heeft gekoppeld, leest u onderstaande probleembeschrijvingen om na te gaan wat de oorzaak kan zijn.

Als u nog geen accounts heeft gekoppeld, leest u Uw Google Analytics 4-property aan AdSense koppelen en de veelgestelde vragen over het koppelen van AdSense en Analytics.

Heeft u het juiste Analytics-account gekoppeld?

Ga in uw AdSense-account naar de pagina Uw Google Analytics-koppelingen beheren en controleer uw Analytics-koppelingen. Of ga in uw Analytics-account naar Beheerder, dan naar Propertykoppelingen daarna Google AdSense-koppelingen en controleer uw koppelingen.

Als u het verkeerde Analytics-account heeft gekoppeld, ontkoppelt u de accounts en koppelt u deze opnieuw aan het juiste account.

Heeft u de Analytics-code op al uw AdSense-pagina's geplaatst?

Ga na of de Google-tag correct is ingesteld op uw site(s). Uw GA4-webproperty moet worden ingesteld om gegevens te verzamelen met de Google-tag.

Zijn er al 24 uur verstreken sinds u uw accounts heeft gekoppeld?

Nadat u de accounts heeft gekoppeld, kan het 24 uur duren voordat er gegevens worden verzameld.

Vergelijkt u uw Analytics-gegevens met gegevens over advertenties van AdSense voor content?

AdSense-rapporten in Analytics houden alleen advertenties van AdSense voor content bij. Als u een rapport in uw AdSense-account maakt, moet u als product AdSense voor content selecteren. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste gegevens met elkaar vergelijkt.

Opmerking: Als u de Google-tag correct heeft ingesteld en u gegevensverschillen opmerkt in uw AdSense- en Analytics-rapporten, gaat u naar Gegevenskwaliteit en -verschillen om de oorzaak te achterhalen.