Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Aan de slag met uw AdSense-account

Homepage-kaarten

Lees meer informatie over de verschillende kaarten die u kunt gebruiken op uw AdSense-homepage.

Ga naar: Veelgebruikte kaartfuncties | AdSense-kaarten

Veelgebruikte functies op homepage-kaarten

• U kunt uw favoriete kaarten bovenaan de pagina vastzetten Vastzetten en de volgorde van de vastgezette kaarten wijzigen, zodat relevante informatie staat waar u wilt. Sommige kaarten zijn standaard al bovenaan de pagina vastgezet.
  • Meldingen kunnen als add-on bovenaan een kaart worden getoond om de kaart uit te lichten of een nieuwe, potentieel interessante functie te introduceren.
  • Met de periodekiezer kunt u de periode op een kaart wijzigen. U kunt de periode gebruiken om onder meer statistieken en inkomsten te vergelijken.
  • Klik op Bekijken om een gedetailleerder rapport te openen.
  • Klik op Meer Meer voor meer informatie of om feedback te sturen in een kaart.

AdSense-kaarten

Advertentieblokken

U kunt verschillende homepage-kaarten gebruiken om uw best presterende advertentieblokken te bekijken:

• Heatmap: Bekijk de best presterende advertentieblokken op uw site. Deze kaart biedt een grafische weergave van de prestaties van uw advertentieblokken. De gegevens zijn gesorteerd op de eerste kolom en voorzien van een kleurcodering om hoge en lage prestaties aan te geven. U kunt per keer 3 statistieken kiezen, waaronder de standaardstatistieken voor inkomsten genereren.
  • Inkomsten in de loop van de tijd: Bekijk een tijdlijndiagram van de inkomsten die uw best presterende advertentieblokken opleveren.
  • Inkomstenvergelijking: Vergelijk de inkomsten van uw best presterende advertentieblokken tijdens een bepaald interval, zoals per week of maand. De huidige periode wordt donkerder getoond en de vergelijkingsperiode lichter.

Lees meer informatie over advertentieblokken

Aankondigingen

Op deze kaart vindt u de belangrijkste aankondigingen uit het Helpcentrum.

Saldo

Op deze kaart ziet u uw definitieve inkomsten met uw huidige rekeningsaldo en uw meest recente betaling. Bekijk meer informatie over uw inkomstengegevens.

Biedingstypen

Gebruik deze kaart om erachter te komen aan welke gebruikersinteracties u daadwerkelijk geld verdient. U kunt een cirkeldiagram van uw inkomsten bekijken per biedingstype. De kaart geeft aan waar adverteerders op bieden wanneer ze uw advertentieruimte kopen: klikken (CPC), vertoningen (CPM), zichtbare vertoningen (CPMAV) en engagement (CPE). Lees meer informatie over biedingstypen.

Landen

U kunt verschillende homepage-kaarten gebruiken om te zien hoe uw sites in verschillende landen presteren:

• Heatmap: Bekijk in welke landen uw sites het best presteren. U kunt per keer 3 statistieken kiezen, waaronder de standaardstatistieken voor inkomsten genereren. Deze kaart toont een grafische weergave van de prestaties per land. De gegevens zijn gesorteerd op de eerste kolom en voorzien van een kleurcodering om hoge en lage prestaties aan te geven.
  • Inkomsten in de loop van de tijd: Bekijk een tijdlijndiagram van uw inkomsten per land, voor de landen waar uw sites het best presteren.
  • Inkomstenvergelijking: Vergelijk de prestaties van uw sites in verschillende landen tijdens een bepaald interval, zoals per week of maand. Bekijk een vergelijking van uw inkomsten per land. De huidige periode wordt donkerder getoond en de vergelijkingsperiode lichter.

Lees meer informatie over het rapport Landen.

Aangepaste kanalen

U kunt verschillende homepage-kaarten gebruiken om te zien hoe uw aangepaste groepen van advertentieblokken presteren:

• Heatmap: Bekijk welke groepen van advertentieblokken het best presteren op uw site. U kunt per keer 3 statistieken kiezen, waaronder alle standaardstatistieken voor inkomsten genereren. Deze kaart biedt een grafische weergave van de prestaties van uw aangepaste kanalen. De gegevens zijn gesorteerd op de eerste kolom en voorzien van een kleurcodering om hoge en lage prestaties aan te geven.
  • Inkomsten in de loop van de tijd: Bekijk een vergelijking van de inkomstenprestaties van uw aangepaste groepen van advertentieblokken in de loop van de tijd.
  • Inkomstenvergelijking: Vergelijk de prestaties van uw aangepaste groepen van advertentieblokken tijdens een bepaald interval, zoals per week of maand. De huidige periode wordt donkerder getoond en de vergelijkingsperiode lichter.

Lees meer informatie over advertentieprestaties bijhouden met aangepaste kanalen.

Geschatte inkomsten

U kunt snel uw geschatte inkomsten voor vandaag, gisteren, deze maand en vorige maand bekijken. Bekijk meer informatie over uw inkomstengegevens.

Tip: Als u de datumopties op deze kaart wilt filteren, klikt u op Meer Meer en dan Configureren. Selecteer de perioden die u wilt weergeven en klik op Toepassen.

Prestaties

De kaart bevat een overzicht van uw belangrijkste rapportagestatistieken, zoals hoe vaak mensen uw sites bekijken en op uw advertenties klikken, en hoeveel geld u verdient aan elk bezoek en elke klik op een advertentie. U kunt de belangrijke prestatiestatistieken zien in vergelijking met een vorige periode. Bekijk de volgende statistieken:

• Paginaweergaven: iedere keer dat een gebruiker een pagina met Google-advertenties bekijkt, wordt er een paginaweergave gegenereerd.
  • Pagina-RPM: pagina-RPM weerspiegelt de gemiddelde inkomsten per duizend paginaweergaven.
  • Vertoningen: er wordt voor elk advertentieverzoek waarvoor ten minste één advertentie naar de website wordt geretourneerd, een vertoning geteld.
  • Klikken: het aantal keren dat een gebruiker op een advertentie heeft geklikt.
  • CPC: kosten per klik (CPC) is het bedrag dat adverteerders betalen wanneer een gebruiker op hun advertentie klikt.
  • Pagina-CTR: de klikfrequentie (CTR) van de pagina is het aantal advertentieklikken gedeeld door het aantal paginaweergaven.

Onder elke waarde vindt u twee kleine diagrammen die weergeven hoe die waarde gewijzigd is. De huidige periode wordt donkerder getoond en de vergelijkingsperiode lichter.

Lees meer informatie over het rapport Prestatieoverzicht.

Platforms

Deze kaart toont een cirkeldiagram van uw inkomsten per platform. U kunt zien op welke platforms (desktop, mobiel, tablet, enzovoort) uw sites het meest verdienen. Lees meer informatie over het rapport Platforms.

Optimalisatie

Met optimalisatie kunt u wijzigingen aanbrengen om de kwaliteit van uw site, het verkeer op uw site en de prestaties van uw AdSense-advertenties te verbeteren. De kaart waarschuwt u als we uw sites controleren en nieuwe mogelijkheden vinden. Lees meer informatie over hoe u mogelijkheden kunt ontdekken en experimenten kunt uitvoeren.

Sites

U kunt verschillende homepage-kaarten gebruiken om uw best presterende sites te zien:

• Heatmap: Bekijk uw best presterende sites. U kunt per keer 3 statistieken kiezen, waaronder alle standaardstatistieken voor inkomsten genereren. Deze kaart biedt een grafische weergave van de prestaties van uw sites. De gegevens zijn gesorteerd op de eerste kolom en voorzien van een kleurcodering om hoge en lage prestaties aan te geven.
  • Inkomsten in de loop van de tijd: Bekijk een tijdlijndiagram van de inkomstenprestaties van uw sites in de loop van de tijd.
  • Inkomstenvergelijking: Vergelijk de inkomsten van uw best presterende sites tijdens een bepaald interval, zoals per week of maand. De huidige periode wordt donkerder getoond en de vergelijkingsperiode lichter.

Vind meer informatie over het rapport Sites.