Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Vanliga frågor om elektroniska överföringar

Vi förstår att du kan ha frågor om betalning via elektronisk överföring. Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna:

Obs! Ange bankkontouppgifterna exakt som de visas i bankens register för att undvika betalningsproblem.
Ingen betalning efter 15 arbetsdagar? AdSense-supportteamet kan hjälpa dig

Detta händer när du kontaktar oss:

1. Vi granskar din betalningshistorik och kontrollerar om betalningen har utfärdats.
  2. Om betalningen avbröts kontaktar vi din bank för att ta reda på orsaken och informerar dig om hur du kan åtgärda problemet och ta emot din betalning.
  3. Om betalningen inte avbröts kopplar vi dig till vårt ekonomiteam som ger dig ett SWIFT-dokument/UTR-nummer. Detta dokument/nummer innehåller information om det klockslag och datum då betalningen togs emot och kan användas av banken för att spåra din betalning.

Du kan kontakta oss genom att följa stegen i det här felsökningsverktyget.

Vanliga frågor om elektronisk överföring

Ämnen:

Utöka alla  Komprimera alla

Min betalning misslyckades

Hur kan jag ta reda på om min betalning har misslyckats?
Kontakta din bank för att ta reda på om betalningen misslyckades.
Varför misslyckades min betalning?

Vanligaste orsakerna till att betalningar misslyckas:

• Bankuppgifterna i din betalningsmottagarprofil matchar inte dina bankkontouppgifter exakt.
  • Ditt bankkontonummer är ogiltigt.
  • Du angav ingen SWIFT-kod.
  • Du lämnade ingen information om förmedlande bank.
I vilket skede misslyckades min betalning?
Din betalning avvisades när pengarna skickades från den förmedlande banken till din bank.
När ska jag kontakta AdSense-supporten om en misslyckad betalning?
Du kan kontakta AdSense-supporten efter 15 arbetsdagar och efter att ha kontaktat din bank.
Min bank frågar efter ett UTR-nummer. Vad är det?
UTR (vissa banker använder begreppet ”SWIFT-dokument”) är ett annat ord för betalningsreferensnummer eller betalningsbevis. Om banken inte hittar din betalning kan vi ge dig ett UTR-nummer som banken kan använda för att spåra den.
Banken kan inte hitta min betalning. Vad ska jag göra?
Om du fortfarande inte har tagit emot din betalning efter 15 arbetsdagar kan du fylla i det här formuläret. Du får då ett SWIFT-dokument/UTR-nummer från oss så att du kan spåra din betalning. SWIFT-dokumentet/UTR-numret är ett unikt betalningsnummer som hjälper din bank att hitta din betalning. Det innehåller information om det klockslag och datum då banken tog emot din betalning.
Vad gör AdSense-supportteamet när jag har kontaktat dem?
Vi inleder en utredning tillsammans med din bank för att ta reda på statusen på din betalning. När vi har fått svar från banken informerar vi dig om betalningen. Observera att detta kan ta två till tre veckor.

Du får dessutom ett SWIFT-dokument/UTR-nummer från oss som hjälper din bank att spåra betalningen. Detta dokument/nummer innehåller information om det klockslag och datum då banken tog emot din betalning. När du har fått SWIFT-dokumentet/UTR-numret kan du be banken använda det för att hitta din betalning.

Min betalning avvisades eftersom jag lämnade felaktiga bankuppgifter. Vad ska jag göra?
Kontakta din bank och be dem avbryta betalningen. Google återkallar beloppet och gör om betalningen. Observera att detta kan ta runt 15 arbetsdagar.
Min betalning misslyckades eftersom jag angav felaktiga bankkontouppgifter/mitt bankkonto har avslutats. Kan pengarna återföras till mitt AdSense-konto?
Vi kan tyvärr inte begära att din betalning återförs till ditt AdSense-konto. Om betalningen misslyckades eftersom du angav felaktiga bankkontouppgifter skickar banken tillbaka pengarna och vi gör om betalningen. Det fungerar ungefär som en uttagsautomat. När du har tagit ut pengar med ditt kort kan du inte trycka tillbaka dem in i automaten, och samma princip gäller här.

Kontakta din bank och be dem avbryta betalningen. Google återkallar beloppet och gör om betalningen. Observera att detta kan ta runt 15 arbetsdagar.

Mitt bankkonto har avslutats men betalningen gick dit i alla fall. Vad ska jag göra?
Kontakta banken och fråga vad som händer med pengar som har skickats till ett avslutat bankkonto. Om banken inte kan sätta in pengarna på kontot är det troligt att de skickar tillbaka beloppet till ditt AdSense-konto. Vi kan då göra utbetalningen till ett öppet bankkonto.
Jag fick ett SWIFT-dokument från AdSense-supportteamet men har fortfarande inte tagit emot betalningen. Vad ska jag göra?
Exempel på SWIFT-kopia.
Om du har fått ett SWIFT-dokument som i exemplet ovan innebär det att betalningen har gått vidare till din bank men att banken ännu inte har satt in den på ditt konto. Kontakta banken för mer information. Nu är det enbart bankens ansvar att hitta betalningen. Vi kan inte ge mer information utöver detta betalningsbevis.
Min bank frågar efter MT103. Vad är det?
MT103 är ett annat ord för betalningsreferensnummer eller betalningsbevis. Om banken inte hittar pengarna kan vi ge dig ett MT103 som banken kan använda för att spåra betalningen.

Ange bankkontouppgifter för elektronisk överföring

Vilken bank ska jag använda om jag vill ta emot elektroniska överföringar?

Du kan själv välja till vilken bank dina AdSense-utbetalningar ska skickas, förutsatt att du har ett konto där.

Vi rekommenderar att du kontaktar banken för information om vilka avgifter de tar ut för sådana transaktioner och vilka uppgifter som krävs för att du ska kunna ta emot betalningar. Tänk på att den elektroniska överföringen inte kan omdirigeras till en annan bank när den väl har skickats.

Kan jag ta emot elektroniska överföringar från utlandet till mitt bankkonto?

Hör efter med din bank om du kan ta emot AdSense-betalningar via elektronisk överföring till ditt konto. Vi rekommenderar att du rådgör med banken och kontrollerar att ditt konto kan ta emot den här typen av transaktioner. Banken kan också informera om eventuella avgifter för elektronisk överföring.

Kan jag konfigurera någon annans bankkonto och ta emot min betalning där?

Ja, det går bra. Se till att de uppgifter om betalningsmottagaren som du anger i betalningsmottagarprofilen i ditt AdSense-konto matchar uppgifterna om kontoinnehavaren hos mottagande bank exakt, eftersom betalningen annars misslyckas. Om betalningen misslyckas kan det ta två till tre veckor innan betalningen utfärdas igen.

När jag går till banken, vilken information ska jag be om för att kunna fylla i betalningsinformationen i mitt AdSense-konto?
Om du är osäker på vilken betalningsinformation du ska ange i ditt AdSense-konto rekommenderar vi att du tar med en utskrift av formuläret till din bank, så att du kan få råd om exakt vilka uppgifter som krävs.
Banken ber om ett dokument som visar typen av betalning. Vad kan jag ge dem?
Ge banken en kopia av användarvillkoren för AdSense. Avsnittet ”Del 5 (Betalningar)” beskriver betalningens karaktär.
Vilken bankinformation måste jag uppge för att kunna ta emot min betalning?

För att du ska kunna ta emot din betalning behöver du ange följande information (alla uppgifter är obligatoriska):

• bankkontonummer
  • kontoinnehavarens namn
  • SWIFT-kod
  • bankens namn
  • IFSC (Indian Financial System Code) (endast Indien)
  • BIK (Bank Identification Code) (endast Ryssland)

Informationen nedan är valfri och du bör endast lämna den om banken kräver det:

• SWIFT-kod för förmedlande bank
  • namn på förmedlande bank
  • eventuella anvisningar om ”För ytterligare kredit” (FFC) eller ”Till förmån för” (FBO) som banken kräver
Var hittar jag den bankinformation som krävs för att ta emot en betalning?
Kontakta banken för att få reda på vilken information de behöver för att handlägga din betalning.
Måste jag skicka mina bankuppgifter varje gång jag ska ta emot en betalning?
Nej, vi använder informationen vid alla framtida betalningar tills du uppger nya bankkontouppgifter.
Vad är SWIFT-koden?
SWIFT-koden är en unik identifieringskod för banker och andra finansinstitut. Din bank kan ge dig den SWIFT-kod som du ska använda.

Ett SWIFT-dokument är en elektronisk kopia av det betalningsbevis som skickas till banken. SWIFT-dokumentet fungerar som bekräftelse på betalningen från Google till din bank.

Kan AdSense-supportteamet hjälpa mig att fylla i mina bankkontouppgifter i betalningsavsnittet i mitt AdSense-konto?
AdSense-supportteamet kan tyvärr inte fylla i denna information eftersom dina bankkontouppgifter är känsliga och konfidentiella uppgifter. Uppge inte denna information i din kommunikation med oss.
Jag har skickat in mina bankuppgifter men vill ändra dem. Hur gör jag det?

För att uppge korrekt information måste du lägga till ett nytt bankkonto genom att besöka sidan Betalningar eller klicka på den röda varningen i ditt konto med texten ”Dina betalningar hålls inne”. Ta sedan bort det befintliga bankkontot.

För att skydda integriteten och säkerheten kring bankuppgifterna har AdSense-support inte möjlighet att ändra eller ta bort de uppgifter du angett.

Mina bankkontouppgifter är felaktiga. Vad ska jag göra?

Det är viktigt att du uppger korrekta bankkontouppgifter, eftersom utbetalningarna görs till det registrerade bankkontot. Om du upptäcker att informationen är felaktig bör du granska din betalningsinformation och lägga till ett nytt bankkonto så snart som möjligt.

Observera att vi inte kan göra om utbetalningen om pengarna har nått ett giltigt bankkonto. Om banken avvisar betalningen återförs pengarna till ditt konto.

Kontakta banken omedelbart om en utbetalning har skett och dina bankkontouppgifter är felaktiga.

Ska jag ange nationella eller latinska tecken i mina bankkontouppgifter?

Använd enbart latinska tecken i bankkontouppgifterna. Om du försöker ange nationella tecken visas ett felmeddelande i ditt konto.

Måste jag verifiera mitt bankkonto med en provöverföring?
Nej, vi gör inga provöverföringar vid elektronisk överföring och du behöver inte ange något provöverföringsbelopp.
Kan jag använda ett bankkonto i ett annat land?
Nej, du kan inte lägga till ett bankkonto som inte finns i ditt land. Ange ett bankkonto som matchar adressen i betalningsmottagarens profil. Se även till att landskoden i din SWIFT-kod matchar landskoden i ditt AdSense-konto. Om SWIFT-koden till exempel är KZKOSEKXXXX står KZKO för bankens namn, SE för landet och KXXXX för bankfilialen.
Det finns bindestreck i mitt bankkontonummer. Ska jag skriva bindestrecken när jag anger mina bankkontouppgifter?
Nej, om kontonumret innehåller bindestreck ska du ta bort dem när du anger ditt bankkontonummer i AdSense-kontot. Du behöver bara ange siffrorna.
Vad är en förmedlande bank?
Förmedlande bank är en bank som verkar på uppdrag av din bank för att underlätta internationella överföringar. Betalningarna går via den förmedlande banken innan de krediteras till din bank.
Hur tar jag reda på vilka uppgifter om förmedlande bank jag ska ange?
Hör med banken vilken förmedlande bank de använder när de bearbetar dessa transaktioner.
Måste jag ange uppgifter om förmedlande bank?
Fråga din bank om du behöver lämna uppgifter om förmedlande bank eller inte. Det är valfritt att ange denna information. Om din bank kräver uppgifterna ska du uppge dem i ditt konto. Observera att vid betalningar i amerikanska dollar (USD) måste den förmedlande banken finnas i USA. Vid betalningar i euro måste den förmedlande banken finnas i euroområdet.
Vad händer om jag inte anger de nödvändiga uppgifterna om förmedlande bank?
Betalningen misslyckas eller avvisas av din bank. Du måste då be banken att avbryta betalningen om den fastnar. Felaktiga uppgifter om förmedlande bank kan fördröja den elektroniska överföringen med upp till tre månader. Generellt rekommenderar vi att du använder större internationella banker för banköverföringar, eftersom de har flest direkta ekonomiska relationer.

Ta emot betalningar via elektronisk överföring

Hur lång tid tar det innan en elektronisk överföring kommer fram?
Belopp som skickas via elektronisk överföring kommer vanligtvis till banken inom tre arbetsdagar. När banken har tagit emot pengarna kan det dröja flera arbetsdagar innan beloppet finns tillgängligt på ditt konto. Kontakta banken om du vill ha mer exakt information om tidsåtgången för utbetalningar.
Varför har jag har inte fått min betalning?

Detta är några tänkbara orsaker till att du inte har tagit emot din betalning:

• Betalningen har försenats.
    Hur lång tid det tar innan den elektroniska överföringen finns på ditt bankkonto beror på ditt land och din bank. Kontakta banken om du inte har fått din betalning 15 arbetsdagar efter utfärdandet.
  • Betalningen misslyckades av något av följande skäl:
    • Bankuppgifterna i din betalningsmottagarprofil matchar inte dina bankkontouppgifter exakt.
    • Ditt bankkontonummer är ogiltigt.
    • Du angav ingen SWIFT-kod.
    • Du lämnade ingen information om förmedlande bank.
Alla mina tidigare betalningar kom i tid men den senaste betalningen är försenad. Varför?
Om alla tidigare betalningar genomfördes utan fel innebär det troligen att betalningen har försenats hos banken. Kontakta banken om du inte får din betalning 15 arbetsdagar efter utfärdandet.
Banken kräver en kopia på mitt avtal med Google. Var får jag tag på det?
Gå till sidan med användarvillkor för Google AdSense. Där hittar du en kopia på ditt avtal med Google som du kan visa för banken.
Mitt AdSense-konto rapporterar att betalningen har gjorts, men jag kan inte se betalningen i mitt bankkonto. Vad ska jag göra?
Det kan dröja några dagar innan en internationell elektronisk överföringar når banken, och därefter kan det ske en fördröjning innan pengarna är tillgängliga på ditt konto. Om det har gått tre dagar sedan Google skickade din elektroniska överföring behöver du kanske kontakta din bank för att kontrollera betalningen. Om banken inte har tagit emot betalningen inom 15 arbetsdagar ber vi dig följa anvisningarna i detta felsökningsverktyg för att kontakta oss. Observera att vi inte kan spåra dina intäkter om det inte gått 15 arbetsdagar ännu.

Vi kontrollerar om din betalning har utfärdats eller avvisats. Om betalningen avvisades kontaktar vi din bank för att utreda problemet och informerar dig om orsaken och hur du kan åtgärda problemet. Om betalningen utfärdades kopplar vi dig till vårt ekonomiteam som ger dig ett SWIFT-dokument/UTR-nummer så att du kan spåra din betalning. Banken kan använda detta dokument/nummer för att spåra din betalning eftersom det innehåller information om det klockslag och datum då banken tog emot din betalning När du har fått SWIFT-dokumentet/UTR-numret kan du be banken använda det för att hitta din betalning.

Kan jag få ett kvitto på min AdSense-utbetalning?
Ja, vi ger ett kvitto på din betalning. Du kan se kvittot på betalningen genom att klicka på länken för automatisk betalning på sidan Tidigare betalningar.
Delas min betalning upp i delbelopp?
Nej, vi skickar en enda betalning. Betalningar via elektronisk överföring delas inte upp.

Avgifter, växelkurs och valuta

Vilka avgifter måste jag betala för att ta emot elektroniska överföringar?

Google debiterar ingen avgift för att du tar emot pengar, men däremot kan det hända att din bank tar ut en avgift. Kontakta banken vid frågor om växelkurser och andra avgifter för dina betalningar.

Om du vill justera betalningsplanen och minimera avgifterna från banken kan du hålla inne dina betalningar tillfälligt. Läs om hur du håller inne dina betalningar.

Jag godkänner inte avgiften som debiteras av min bank. Kan jag annullera överföringen?
Nej, när överföringen har skickats till din bank kan den inte annulleras.
Jag tog emot ett mindre belopp än vad som visas på fakturan. Tillämpar Google några avgifter?
Nej, Google tillämpar inga avgifter på de slutförda intäkterna. Om beloppet du tog emot skiljer sig från det som betalades ut från ditt AdSense-konto bör du fråga din bank om deras avgifter.

Om du vill veta mer om vad du får betalt kan du läsa dessa artiklar om AdSense-intäktsdelning och skillnaden mellan uppskattade och slutförda intäkter.

Vilken växlingskurs gäller?
Beroende på ditt land och din bank kan det hända att betalningen måste räknas om till lokal valuta. I så fall fastställs växlingskursen av banken. Kontakta banken direkt för mer information.
Vilken valuta används för min månatliga utbetalning?
Google gör utbetalningar i antingen USD eller euro beroende på ditt land. Din bank kan komma att räkna om beloppet till lokal valuta för att kunna sätta in pengarna på ditt bankkonto.
Har den primära valutan på mitt bankkonto någon betydelse?

I vissa länder kan bankerna ta emot överföringar i antingen USD eller euro (beroende på land) och räkna om beloppet till lokal valuta. Om din bank erbjuder möjligheten att öppna konton i USD eller euro föredrar vi att du väljer att göra det. Hör med banken vilket alternativ som är bäst för dig.

Observera att betalningar till konton i Ryssland endast kan betalas till bankkonton som använder USD.

Elektronisk överföring av pengar – Felsökningsverktyg