Käytännöt

Käytäntöihin liittyvät tilivaroitukset ja -jäädytykset

Ohjelmasääntöjen tarkoituksena on taata positiivinen käyttökokemus kaikille mainontajärjestelmämme osapuolille. Jos havaitsemme käytäntöjen vastaisen sivun, lähetämme siitä varoitusviestin, jossa pyydämme korjaamaan ongelman, tai keskeytämme mainonnan sivustolla välittömästi, rikkomuksen vakavuudesta riippuen.

Jos käytäntöjen rikkominen on toistuvaa tai törkeää, toimenpiteitä joudutaan tekemään myös tilitasolla. Tilisi voidaan jäädyttää tilapäisesti. Jäädytysaikana saat mahdollisuuden tarkistaa sivustosi sisällön, ratkaista rikkomuksiin johtaneet ongelmat ja ottaa käyttöön turvatoimenpiteitä varmistaaksesi käytäntöjen noudattamisen jatkossa.

Mitä sääntörikkomuksiin liittyvä tilivaroitus tarkoittaa?

Tilisi on edelleen aktiivinen ja mainostaminen jatkuu, vaikka olisit saanut tilivaroituksen. Varoitus tarkoittaa kuitenkin sitä, että tili voidaan jäädyttää tai poistaa käytöstä, jos lisää rikkomuksia ilmenee. Tarkista sivuston sisältö välittömästi ja varmista, että se noudattaa Googlen käytäntöjä.

Google pyrkii lähettämään tilivaroituksen, ennen kuin tilanne edellyttää tilin jäädyttämistä tai poistamista käytöstä. Jos käytäntörikkomus tai -rikkomukset ovat erityisen törkeitä, tili saatetaan kuitenkin joutua jäädyttämään tai poistamaan käytöstä välittömästi.

Mitä tilin jäädyttäminen käytäntöön liittyvistä syistä tarkoittaa?

Tilisi voidaan jäädyttää tilapäisesti, jos Googlen käytäntöjä rikotaan toistuvasti tai törkeästi. Tällöin sinulla on vielä viimeinen mahdollisuus tarkistaa kaikki sivusi ja tehdä tarvittavat korjaukset, jotta tiliäsi ei poisteta käytöstä.

Jos tilisi jäädytetään, sille asetetaan välitön maksujäädytys, jonka aikana mainonta on tauolla. (Jäädytysajan näet AdSense‑tilisi Käytäntökeskuksesta ja lähettämästämme sähköpostiviestistä.) Kun jäädytysaika päättyy, tili palautuu automaattisesti käyttöön, maksujäädytys poistetaan ja mainokset alkavat näkyä uudelleen.

Huomioithan, että valvomme myös jatkossa sitä, että tilisi noudattaa käytäntöjämme. Jos muita rikkomuksia kertyy, saatamme joutua poistamaan koko tilin käytöstä. Siinä tapauksessa saatamme pidättää rikkomuksiin liittyvät tulot (kokonaistulosi enintään 60 edellisen päivän ajalta) voidaksemme maksaa takaisin asianomaisille mainostajille (mikäli sovellettavissa ja mahdollista).

Mitä pitää tehdä, jos tili on jäädytetty käytäntörikkomusten vuoksi?

Suosittelemme, että tarkistat jäädytysaikana koko sisällön, poistat kaikki rikkomukset ja ryhdyt tarvittaviin toimiin tulevien sääntörikkomusten estämiseksi. Kun tarkistat sivujasi, kiinnitä erityistä huomiota Googlen julkaisijakäytäntöihin ja mainoksen sijoittelua koskeviin käytäntöihin. Näet tilin jäädytykseen johtaneet käytäntörikkomukset kirjautumalla tilillesi ja tarkistamalla rikkomushistorian.

Checking Issue Status in the Policy Center

Jos kaipaat vinkkejä käytäntörikkomusten valvontaan verkostossasi tai haluat lisätietoa käytännöistämme, tutustu seuraaviin materiaaleihin: