Policyer för videoannonsutrymme

Intäktsgenerering från videoannonsutrymme är ett sätt att ge videoinnehåll mervärde till fördel för utgivare, användare och annonsörer. För att säkerställa att videoannonsutrymme som genererar intäkter med Google-annonskod (”Videoannonsutrymme”) ger en positiv upplevelse för utgivare, användare och annonsörer har vi infört nedanstående krav gällande typ och implementering av videoannonsutrymme.

Beskriv annonsutrymmet på ett rättvisande sätt

1. Videoannonsutrymme måste tillhandahålla deklarationer med korrekta signaler (för Ad Manager, se webbadressparametrar för VAST-annonstagg), inklusive:
    • annonsplaceringens hörbarhet: Ljudet är påslaget som standard eller avstängt (för Ad Manager, se parametern vpmute).
    • annonsplaceringens typ: Videoannonser som visas i videospelare med videoinnehåll måste korrekt deklareras som placeringar av typen in stream eller tillhörande innehåll (för Ad Manager, se parametern plcmt). Videoannonser som visas på placeringar utan videospelare behöver inte deklareras och fastställs automatiskt av Google utifrån annonsutrymmesformatet som antingen mellansidesannonser eller fristående placeringar.
      • In stream avser en video- eller ljudannons som spelas upp i streamat video- eller ljudinnehåll, där video- eller ljudinnehållet är i fokus för användarens besök eller uttryckligen har begärts av användaren.

Exempel: En videoannons som spelas upp före, mitt i eller efter streamat videoinnehåll som användaren har begärt.

• Tillhörande innehåll avser en videoannons som spelas upp i streamat videoinnehåll som visas tillsammans med huvudinnehållet under användarens besök, där videoinnehållet varken är i fokus för användarens besök eller uttryckligen har begärts av användaren. Placeringar i tillhörande innehåll måste läsas in på sidan och ljudet måste vara av som standard.

Exempel: En videoannons som spelas före, mitt i eller efter streamat videoinnehåll med ljudet avstängt, där videoinnehållet tar upp endast en liten del av det primära redaktionella innehållet på sidan.

• Mellansidesannons avser en videoannons som spelas upp utan annat streamat videoinnehåll i en övergång mellan olika innehåll, där videoannonsen är i fokus på sidan och tar upp större delen av visningsområdet.

Exempel: En videoannons som är oberoende av annat streamat videoinnehåll och som placeras fullt synlig i en naturlig paus eller i en övergång mellan olika innehåll.

• Fristående avser en videoannons som spelas upp utan annat streamat videoinnehåll, där videoannonsen inte är i fokus på sidan.

Exempel: En videoannons som är oberoende av annat streamat videoinnehåll och som placeras i en banner längs högerkanten på en artikelsida.

Obs! För Ad Manager avser termen ”in stream” på sidor i hjälpcentret och kontroller i produkten både in stream och tillhörande innehåll, enligt definitionen i dessa policyer. Videoannonsutrymme i Ad Manager som klassas som in stream eller tillhörande innehåll i dessa policyer måste följa respektive krav i dessa policyer.

Använd implementeringar som stöds

1. In stream-placeringar och placeringar i tillhörande innehåll måste använda Googles SDK för interaktiva medieannonser eller Google Programmatic Access Library på plattformar som stöds, såvida de inte tillhandahålls via ett officiellt Google Beta-program.
    • Partners och utgivare får inte använda produkter för interaktiva medieannonser för att generera intäkter från YouTube-innehåll. De måste använda YouTubes partnerprogram för detta ändamål.
  2. Placeringar med mellansidesannonser eller fristående placeringar måste använda lösningar från Google; på webben: Google Publisher-taggar, i appar: SDK för Google Mobile-annonser (för Ad Manager, för AdMob).
    • Googles SDK för interaktiva medieannonser får inte användas för placeringar med mellansidesannonser eller fristående placeringar, undantaget placeringar i spel.

Skydda värdet för annonsörerna

1. Innehåll och kontroller i videoannonsutrymme (till exempel knappar för att spela upp, pausa, stänga av ljud, hoppa över eller stänga), inklusive annonsinnehåll och kontroller där sådana förekommer, får inte döljas och måste fungera.
  2. Ljudannonser inte begäras eller visas med avstängt ljud på in stream-placeringar.

Respektera användarna

1. Videoannonsutrymme kan spelas upp automatiskt under förutsättning att
    • endast ett videoannonsutrymme för alla typer av placeringar spelas upp automatiskt med ljud när som helst.
      • För in stream-placeringar eller placeringar i tillhörande innehåll gäller även att endast en videospelare i taget får spela upp synligt innehåll.
    • Annonsen får inte spelas upp automatiskt förrän minst 50 % av annonsenheten är synlig.
  2. Videoannonsutrymmet kan ha en fast position under förutsättning att
    • det visas ett stängningsalternativ under hela uppspelningen av videon eller annonsen. Det här alternativet får inte döljas och måste fungera.
    • För in stream-placeringar och placeringar i tillhörande innehåll måste videospelaren starta i huvudinnehållet och endast övergå till en placering med fast position när användaren scrollar bort videospelaren från sidan.
Obs! Våra policyer definierar de typer av innehåll som kreatörer och utgivare får generera intäkter från med Google-annonskod. Ovanstående krav ger inte annonsörer någon garanti gällande kvaliteten på de placeringar de köper.

Tips för att tolka policyn

De här policyerna beskriver minimikraven för intäktsgenerering från videoannonsutrymme, men olika implementeringar och signaler för video kan leda till olika nivåer av intäktsgenerering från olika köpare. Som ett exempel genererar standardbildformat (4:3 eller 16:9 för liggande videor, 3:4, 4:5, 9:16 för stående videor och 1:1 för kvadratiska videor) och hörbara placeringar i allmänhet högre intäkter. Vi rekommenderar våra partner att experimentera för att hitta den konfiguration som fungerar bäst för dem.

Läs mer om termer som ofta används i policyer och vad de betyder i ordlistan